• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Pauw nekt ex-club met 2 late goals, Zulte Waregem is niet meer laatste

  einde
  20
  1. 20' - Geel - Steve de Ridder
  1. 90+5' - Doelpunt - Nill De Pauw (2 - 0)
  2. 90+3' - Geel - Mickaël Tirpan
  3. 90+3' - Geel - Sandy Walsh
  4. 90+2' - Geel - Bambo Diaby
  5. 87' - Doelpunt - Nill De Pauw (1 - 0)
  6. 86' - Verv. Jakov Filipovic door Bambo Diaby
  7. 81' - Verv. Chris Bedia door Mikael Soisalo
  8. 79' - Geel - Omri Ben Harush
  9. 75' - Verv. Guus Hupperts door Bob Straetman
  10. 72' - Geel - Davy De fauw
  11. 63' - Verv. Joher Khadim Rassoul door Omri Ben Harush
  12. 57' - Verv. Urho Nissilä door Thomas Buffel
  13. 54' - Geel - Marko Miric
  14. 47' - Geel - Killian Overmeire
  87'Nill De Pauw1 - 0
  90+5'Nill De Pauw2 - 0

  Zulte Waregem heeft het kelderduel tegen Lokeren naar zich toegetrokken. In een troosteloze match met de betere kansen voor Lokeren sloeg Nill De Pauw (ex-Lokeren) in minuut 87 toe: 1-0. Diep in de blessuretijd maakte hij er nog 2-0 van. Na 2 thuiszeges op een rij wipt Zulte Waregem over Moeskroen, Lokeren en Waasland-Beveren. 

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Lokeren (2-0)

  Video player inladen ...

  Zulte Waregem - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Voor de rust kreeg Lokeren twee enorme kansen, maar de misser van Miric was misschien we de meest opvallende. De dij van Bossut bracht redding en hield Zulte Waregem in de wedstrijd.
  • Man van de match: Nill De Pauw was samen met zijn ploegmaats 85 minuten lang nergens te bespeuren, maar stond uiteindelijk wel op de juiste plaats. Met twee gouden doelpunten geeft hij Zulte Waregem wat ademruimte.
  • Opvallend: Lokeren slaagt er maar niet in te winnen op verplaatsing. Met 2 punten uit 8 uitwedstrijden laat het in dat klassement enkel Zulte Waregem achter zich.

  Lokeren vergeet makke thuisploeg 2 keer af te straffen

  Op de laatste speeldag van de heenronde kregen we een vroege degradatietropper voorgeschoteld. Rode lantaarn Zulte Waregem wilde maar al te graag een tweede thuiszege op rij boeken en moest daarvoor afrekenen met Lokeren. De troepen van Trond Sollied pakten buitenshuis nog maar twee punten, waarmee ze enkel Zulte Waregem achter zich lieten.

   

  We kregen twee elftallen te zien die veel zin hadden om er iets van te maken, maar die duidelijk vertrouwen misten. Na een half uur viel de eerst bal dan toch tussen de palen, al kende De Wolf niet veel problemen met de voorzichtige poging van debutant Nissilä. Meteen daarna moest Bossut wél uitpakken met een nodige ingreep en dat deed hij met verve. Miric kon alleen op de thuisdoelman afstormen, maar zag zijn poging via diens dij in het zijnet belanden.

   

  Vlak voor de rust was het opnieuw Lokeren dat aanspraak maakte op het openingsdoelpunt. Davy de Fauw pakte uit met een gevaarlijke kopbal op zijn eigen doelman. Steve De Ridder zat er goed tussen en lifte het leer ook voorbij Bossut, maar Marvin Baudry was tijdig teruggekeerd om zijn doelman bij te staan en het leer uit de gevarenzone te koppen.

  VIDEO: Zulte Waregem komt laat uit de kleedkamer, ref Lardot kan daar niet mee lachen

  Video player inladen ...

  De Pauw schenkt Zulte Waregem gevleide zege met late treffers

  Meteen na de pauze kregen we meer van hetzelfde te zien: een zwak Lokeren en een zwakker Zulte Waregem. Steve De Ridder schreeuwde samen met heel Lokeren nog om een strafschop na een ogenschijnlijk nipte, maar correcte tackle van Davy de Fauw. Dat leek lang het laatste noemenswaardige feit te worden tot Mikael Soisalo tussen te lijnen kwam.

   

  De Fin mikte de bal bij zijn eerste actie van dichtbij nog op De Wolf, maar het geloof bij de thuisploeg was wel aangewakkerd. Enkele minuten voor tijd werd dat ook beloond toen Lokeren de hoekschop van Bongonda maar niet kreeg weggewerkt. De Pauw pikte het leer op, zocht de een-twee met Baudry en knalde de gevleide 1-0 knap in het hoekje.

   

  Diep in de toegevoegde tijd nam diezelfde De Pauw alle twijfel weg. Op aangeven van Bongonda had hij alle tijd om te beslissen waar hij de bal zou trappen en met een knappe stifter zette De Pauw de 2-0-eindstand vast. Een gevleide zege, maar dat zal Zulte Waregem worst wezen. Dankzij deze driepunter geeft het de rode lantaarn tijdelijk door aan Moeskroen en springt het over Lokeren.

  De Pauw: "Pijnlijk om Lokeren naar laatste plek te trappen"

  Francky Dury (coach Zulte Waregem): “We hebben al een paar keer verloren in de slotfase en dan kan je ook eens winnen op die manier. Het was een wedstrijd tussen twee ploegen die wel wilden, maar door een gebrek aan vertrouwen hun niveau niet halen. Als ik kijk naar de 22 spelers op het veld, denk ik dat de twee ploegen beter kunnen dan ze nu laten zien.”

   

  Nill De Pauw (Zulte Waregem): “Ik dacht van in het begin dat het een wedstrijd zou zijn waarvoor tot in de slotminuut gestreden zou worden. Op een gegeven moment vond ik ons niet gevaarlijk genoeg en gaven we te veel ruimte weg, maar we zijn blijven knokken. Ik zal het geen lucky goal noemen, maar de 1-0 viel wel uit de lucht. Je ziet ook na dat doelpunt dat we kunnen voetballen als we vertrouwen hebben. Ik ben blij voor de club dat we van die laatste plaat af zijn, maar langs de andere kant doet het pijn dat ik Lokeren op die plaats trap.”

  Bossut: "Het mag eens meezitten"

  Video player inladen ...

  De Wolf: "Zuur gevoel zal nog enkele dagen blijven"

  Trond Sollied (coach Lokeren): “Normaal gezien moeten we een of twee doelpunten maken. Als dat niet gebeurt, blijft het altijd gevaarlijk. Een punt zou niet slecht geweest zijn, maar plots valt dat doelpunt uit de lucht. Omdat het zo laat valt, is het ook heel moeilijk om mentaal de klik nog te maken. We hopen altijd op goeie resultaten voor ons, maar ik denk niet te veel aan andere ploegen. Uiteindelijk moeten we het grootste deel zelf doen.”

   

  Ortwin De Wolf (Lokeren): “We wisten op voorhand dat dit een hele belangrijke wedstrijd was. Als je die dan verliezend afsluit, geeft dat een zuur gevoel en dat zal nog enkele dagen blijven. Op het einde dacht ik even dat als Zulte Waregem een kans zou krijgen, het zomaar bingo zou kunnen zijn. Als je de reeks aan kansen voor de rust niet benut, nek je jezelf in de tweede helft.”

  De Ridder: "Hadden het in 1e helft moeten afmaken"

  Video player inladen ...

  De persconferentie met Sollied en Dury

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Nill De Pauw klaart de klus!

   In de slotseconden neemt Nill De Pauw alle twijfel weg! Bongonda kan de bal terugleggen op De Pauw, die de 2-0 ongehinderd over De Wolf in doel lepelt.
  2. Ook De Ridder laat zijn kunnen zien en poort Bürki met een hakje. Veel levert het niet op.
  3. Bongonda daagt Tirpan wat uit en dat levert de Fransman ook nog geel op.
  4. Diaby gaat stevig door op Soisalo en dan gaan de poppetjes aan het dansen. Tirpan en Walsh zijn de kemphanen van dienst en worden terechtgewezen door Lardot. Diaby komt uiteraard ook niet weg zonder kaart na zijn stevige ingreep.
  5. Buffel en Bongonda tikken de 90 minuten vol in het hoekje en daarbij pakt Bongonda even uit met een heerlijke beweging.