• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV droomt halfweg van Play-off I na overtuigende zege tegen Eupen

  einde
  14
  1. 44' - Doelpunt - Casper de Norre (0 - 2)
  2. 35' - Geel - Yohan Boli
  3. 24' - Geel - Rocky Bushiri
  4. 13' - Doelpunt - Daichi Kamada (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Daichi Kamada door Jonathan Legear
  2. 80' - Doelpunt - Yohan Boli (1 - 4)
  3. 80' - Geel - Alexis De Sart
  4. 68' - Verv. Roman Bezus door Ibrahima Sankhon
  5. 66' - Geel - Xavi Molina
  6. 65' - Verv. Cheick Keita door Danijel Milicevic
  7. 65' - Verv. Yuta Toyokawa door Eric Ocansey
  8. 64' - Doelpunt vrije trap - Luis García (1 - 3)
  9. 58' - Geel - Sulayman Marreh
  10. 55' - Doelpunt - Daichi Kamada (0 - 3)
  13'Daichi Kamada0 - 1
  44'Casper de Norre0 - 2
  55'Daichi Kamada0 - 3
  64'Luis García1 - 3
  80'Yohan Boli1 - 4

  STVV heeft zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt, en hoe?! Het deelde maar liefst vier klappen uit aan Eupen en nestelt zich zo nog wat steviger in de top 6. Halverwege de reguliere competitie mag STVV voorzichtig dromen van Play-off I.  

  Bekijk de goals uit Eupen - STVV (1-4)

  Eupen - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Eupen lijkt het STVV nog moeilijk te gaan maken na de 1-3 van Garcia, maar tien minuten voor affluiten drukt Boli alle Eupense hoop de kop in met de vierde STVV-goal.
  • Man van de match: Daichi Kamada blijft de pannen van het dak spelen bij STVV. De kwieke Japanner zit intussen aan 8 doelpunten  in 9 wedstrijden.
  • Opvallend: STVV sluit net als vorig seizoen de heenronde af met 24 punten. Na de winter grepen de Limburgers toch nog naast een Play-off I-ticket, Marc Brys moet dit seizoen beter trachten te doen.

  STVV domineert de eerste helft

  Na een wel heel rustige openingsfase klom STVV bij zijn eerste doelkans meteen op voorsprong. Bezus stuurde Kamada op weg naar doel, de Japanner zag Van Crombrugge ver uit z’n doel komen en prikte de 0-1 netjes in de hoek.

   

  Pas op het halfuur kwam er een reactie van de thuisploeg, Fall duwde een voorzet van Gnaka over de kooi van Steppe.

   

  Voor de rest was het al STVV wat de klok sloeg. Een tweede treffer van Kamada werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel, Van Crombrugge tikte een kopbal van Teixeira over de lat.

   

  De 0-2 hing in de lucht en viel uiteindelijk ook op slag van rust. Boli bediende De Norre voor doel, en die gaf Van Crombrugge met een puntertje het nakijken.

  Eupen schiet te laat wakker

  STVV ging na de pauze gewoon door op zijn elan. De onstuitbare Kamada trapte bij een eerste poging nog binnen het bereik van Van Crombrugge, maar was even later wel trefzeker bij een ingestudeerde vrije trap: 0-3.

   

  Wedstrijd gespeeld, zo leek het, maar dat was buiten Luis Garcia gerekend, die halverwege de tweede helft Eupen weer hoop gaf met een knap vrijschopdoelpunt.

   

  STVV was even de pedalen kwijt, Eupen begon weer in zijn kansen te geloven en trok met hernieuwde moed ten aanval. De ingevallen Pollet kon een paar keer dreigen, maar de aansluitingstreffer viel niet.

   

  Tien minuten voor affluiten herstelde Yohan Boli de orde. Na een snelle tegenaanval zette hij de 1-4 op het bord, goed voor de tweede uitzege van het seizoen voor STVV.

  VIDEO: Grapjas Legear wil zelf het interview afnemen van ploegmaat Boli

  Reacties:

  • Marc Brys (STVV): "Het was een verdiende overwinning, al zijn we in de tweede helft wel 20 minuten lang vergeten te voetballen. Dan kom je onder druk tegen een ploeg die alles op alles zet. We blijven dan niet rustig genoeg om de bal rond te spelen. Eigenlijk hadden we voor de pauze al wat meer kunnen scoren, dan was de match al vroeger beslist. Maar het zogenaamde uitcomplex dat ze ons willen aannaaien, is bij deze wel weg."

  • Hendrik van Crombrugge (Eupen): "Dit was het Eupen van de eerste drie, vier weken van de competitie: het slechte Eupen met veel collectieve en individuele fouten, te beginnen met mezelf. Dan kun je tegen dit Sint-Truiden niets halen. Na de rust gaf de mooie goal van Garcia ons een boost, maar net als je denkt een tweede te kunnen maken, scoort Boli en is het boeken toe."

  • Claude Makélélé (Eupen): "We waren vooral defensief zwak vandaag. Verdedigen doe je allemaal samen, maar vandaag gaven we te veel weg en verloren we de duels. Alles begint met goed verdedigen, en van daaruit kun je opbouwen. Ik heb het gevoel dat we de match te weinig au sérieux genomen hebben. We waren 90 minuten lang toeschouwers."

  Leuk beeld: mascottes van Eupen en STVV verbroederen voor de match

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Eindstand: 1-4! STVV boekt in Eupen zijn tweede uitzege van het seizoen en sluit de heenronde af met een plek in de top zes.
  2. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. De wedstrijd is gespeeld, maar er worden toch nog drie minuten blessuretijd bijgeteld.
  3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Jonathan Legear erin, Daichi Kamada eruit
  4. tweede helft, minuut 86. Bij Eupen is de fut er helemaal uit sinds de 1-4. De hoop was even opgeflakkerd na de goal van Garcia, maar die is nu weer gaan vliegen.
  5. tweede helft, minuut 81. Over en sluiten. STVV komt even onder de druk uit en legt de match meteen in een definitieve plooi. Boli omspeelt Molina en ramt de 1-4 droog in de bovenhoek. Marc Brys kan opgelucht ademhalen.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Yohan Boli van STVV. 1, 4.
  7. Gele kaart voor Alexis De Sart van STVV tijdens tweede helft, minuut 80
  8. tweede helft, minuut 77. Pollet over en naast. Het is even alle hens aan dek bij STVV. Pollet wordt vrijgespeeld in de zestien meter, maar het schot van de invaller zoeft over en naast.
  9. tweede helft, minuut 75. STVV ziet af. Garcia dropt een vrije trap dit keer netjes over de STVV-verdediging, Molina en Pollet kunnen er net niet bij.