• home
 • video
 • pas verschenen

  Leider Genk krijgt de code van de rode lantaarn niet gekraakt

  einde
  00
  1. 30' - Geel - Joakim Mæhle
  2. 27' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  1. 90+6' - Geel - Joel Kalonji-Kalonji
  2. 90+5' - Verv. Bilal Chibani door Yannis Mbombo
  3. 82' - Geel - Bryan Heynen
  4. 80' - Verv. Dieumerci Ndongala door Bryan Heynen
  5. 74' - Verv. Fabrice Olinga door Mico Kuzmanovic
  6. 72' - Geel - Bruno Godeau
  7. 71' - Verv. Andrés Sarmiento door Joel Kalonji-Kalonji
  8. 63' - Geel - Frank Boya
  9. 61' - Verv. Edon Zhegrova door Leandro Trossard
  10. 51' - Geel - Alejandro Pozuelo

  Racing Genk heeft de heenronde afgesloten met een tegenvaller. De leider bleef bij Moeskroen steken op een 0-0-gelijkspel. Met een zege had Genk titelverdediger Club Brugge op 6 punten kunnen zetten, nu zijn het er 4.

  Moeskroen - Genk in een notendop

  • Opvallend: Voor het eerst (in 26 matchen) scoort Racing Genk niet dit seizoen.
  • Sleutelmoment: Scheidsrechter Dierick legt de bal na een halfuur op de stip. De videreof is bij de pinken en maakt de beslissing ongedaan.
  • Man van de match: Ondanks de verhalen van Football Leaks en het povere seizoen blijven de Moeskroen-fans als 1 man achter hun team staan. De stembanden werden een paar keer goed gesmeerd tijdens de match.

  VIDEO: Het verslag in Het journaal

  Geen strafschop na tussenkomst VAR, Moeskroen speelt goed mee

  Het programma van Racing Genk in de laatste 18 dagen was niet van de poes. Met verplaatsingen naar Besiktas, Standard en Antwerp en thuismatchen tegen Club en Besiktas.

   

  Die zware opeenstapeling was ook zichtbaar in Moeskroen, het liep niet zo gesmeerd we gewoon zijn van Genk. De rode lantaarn sprak zelfs een aardig woordje mee tegen de leider. 

   

  Voor de rust raakte Malinovski wel nog de paal. En toen scheidsrechter Dierick de bal op de stip legde na een halfuur, leek het bedje gespreid voor Genk. Maar na overleg met de VAR corrigeerde de ref zichzelf.

  Dierick herziet zijn beslissing na het bekijken van de beelden

  Vukovic heeft werk, Trossard maakt comeback

  Genk-doelman Vukovic beleefde een zwaardere avond dan verwacht tegen de hekkensluiter. Zowel voor als na de rust moest hij alert zijn bij kansen in twee tijden voor Moeskroen. 

   

  Op het uur maakte Leandro Trossard zijn comeback, zijn eerste speelminuten sinds zijn hamstringblessure. Maar hij kon zich niet ontpoppen tot de gouden invaller.

   

  Het tempo verdween volledig uit de wedstrijd. Pozuelo probeerde het wel nog met enkele wanhoopschotjes. Maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk.

   

  Genk lijdt zo puntenverlies, waardoor het zijn voorsprong op Club Brugge vergeet te verdubbelen. De top 4 staat nu binnen de 5 punten.

  Vukovic werkt zichzelf in moeilijkheden

  Clement: "We waren zelf niet efficiënt genoeg"

  • Genk-coach Philippe Clement: "Ik wist dat het een moeilijke match zou worden. Moeskroen heeft de voorbije matchen al getoond dat het een organisatie kan neerzetten tegen ploegen uit de top 5. We waren zelf ook niet efficiënt genoeg. Ze hebben me gezegd dat we de eerste herfstkampioen sinds 1989 zijn zonder verliesmatch. Dat is mooi voor deze jonge groep om zo in de geschiedenisboeken te gaan."
  • Moeskroen-coach Bernd Storck: "We konden vanavond op een pak spelers niet rekenen. Ik nam daarom enkele spelers uit de B-ploeg mee. Ze hebben het fantastisch gedaan.  We hebben goed georganiseerd gespeeld. Met een beetje geluk hadden we zelfs kunnen scoren. Nu moeten we nog zoveel mogelijk punten pakken voor de winterpauze."
  • Leandro Trossard was terug na een blessure: "Ik ben heel blij dat ik terug op het veld sta, van de medische staf mocht ik 30 minuten spelen. Het is jammer dat we de 3 punten niet meepakken. Het is normaal dat we wat vermoeid zijn. We hebben al 26 matchen gespeeld, het meest van alle teams. We staan 4 punten los, dat is nog altijd goed. Hier had iedereen voor getekend voor het seizoen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Racing Genk kan voor het eerst dit seizoen niet scoren. In Moeskroen blijft het steken op 0-0. Club en Antwerp staan op 4 punten, Anderlecht staat op 5 punten van de leider.
  2. Gele kaart voor Joel Kalonji-Kalonji van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 96
  3. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Excel Moeskroen, Yannis Mbombo erin, Bilal Chibani eruit
  4. tweede helft, minuut 95. Trossard trapt nog naast. .
  5. tweede helft, minuut 95. Moeskroen wisselt nog eens, de laatste aanval rolt over de grasmat van Le Canonnier.
  6. tweede helft, minuut 93. De seconden tikken weg. Als er niets meer verandert, zal de top 4 in de stand binnen de 5 punten staan na deze speeldag. .
  7. tweede helft, minuut 91. Genk heeft nog 240 seconden de tijd om de bal in het mandje te leggen. Hetzelfde geldt voor Moeskroen natuurlijk.
  8. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra tijd. .
  9. tweede helft, minuut 87. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde. Voor het eerst in 26 matchen zal Racing Genk niet scoren dit seizoen. Tenzij de bevrijding er nog komt in de slotminuten.
  10. tweede helft, minuut 85. Pozuelo probeert het nog eens met een wanhoopsschot. "Een heel flauw schotje", zegt radiocommentator Bert Sterckx.