• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht kijkt weer omhoog na driepunter op de Freethiel

  einde
  12
  1. 34' - Verv. Sven Kums door Albert-Mboyo Sambi Lokonga
  2. 33' - Geel - Alexis Saelemaekers
  3. 31' - Geel - Nana Opoku Ampomah
  4. 23' - Geel - Louis Verstraete
  5. 12' - Doelpunt strafschop - Nany Dimata (0 - 1)
  1. 90+3' - Own goal - Bubacarr Sanneh (1 - 2)
  2. 90' - Geel 2 - Maximiliano Caufriez
  3. 86' - Verv. Adrien Trebel door Bubacarr Sanneh
  4. 83' - Doelpunt - Adrien Trebel (0 - 2)
  5. 81' - Geel - Maximiliano Caufriez
  6. 78' - Verv. Jur Schryvers door Francesco Forte
  7. 78' - Geel - Floriano Vanzo
  8. 76' - Verv. Zakaria Bakkali door Dennis Appiah
  9. 73' - Geel 2 - Antonio Milic
  10. 70' - Verv. Louis Verstraete door Beni Badibanga
  11. 65' - Geel - Antonio Milic
  12. 59' - Geel - Djihad Bizimana
  13. 55' - Geel - Aleksandar Vukotic
  14. 54' - Geel - Evgeniy Makarenko
  12'Nany Dimata0 - 1
  83'Adrien Trebel0 - 2
  90+3'Bubacarr Sanneh1 - 2

  Anderlecht heeft de 1 op 6 van de voorbije speeldagen doorgespoeld met een overwinning bij Waasland-Beveren. Een overtuigende zege werd het weer niet en RSCA kon ook opnieuw geen clean sheet houden. Met 10 tegen 10 was 1-2 uiteindelijk de eindstand.

  Waasland-Beveren - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met tien tegen elf staat Anderlecht even onder druk van een aandringend Waasland-Beveren, maar net op dat moment beslist Trebel de match met de 0-2.
  • Man van de match: Landry Dimata sleurde Anderlecht over de streep met een goal en een assist. Hij komt naast Samatta (Genk) op kop van de topschutterslijst.
  • Opvallend: Waasland-Beveren blijft de enige ploeg die nog niet heeft kunnen winnen in eigen huis. Met 3 punten uit de laatste 5 wedstrijden zakken de Waaslanders stilaan af richting kelder van het klassement.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Anderlecht (1-2)

  Dimata zet Anderlecht op voorsprong

  Anderlecht had wat recht te zetten na een magere 1 op 6 tegen Eupen en Lokeren en nam de wedstrijd ook meteen in handen. Dimata en Bakkali lieten zich in positieve zin opmerken in de openingsminuten. De eerste kopte een gemeten voorzet van de tweede nipt over.

   

  Na tien minuten duikelde Dimata over het been van Verstraete bij het ingaan van de zestien meter. Laforge wees naar de stip, Dimata zette de penalty zelf om, goed voor zijn tiende goal van het seizoen.

   

  Op een reactie van de thuisploeg was het tevergeefs wachten. Waasland-Beveren kreeg geen enkele voldragen aanval in elkaar gebokst en kon Anderlecht-doelman Didillon nooit bedreigen.

   

  Ook bij Anderlecht leek het vet van de soep na de 0-1. Trebel, ondanks berichten over een blessure toch gewoon aan de aftrap, kreeg zijn ploeg niet meer aan het voetballen. Net voor de rust was er wel nog een actie van Dimata op de flank, maar zijn voorzet bereikte niemand voor doel.

  Cornervlag sneuvelt op de Freethiel, de match ligt even stil

  Aansluitingstreffer komt te laat

  Na de pauze was er iets meer weerwerk van de thuisploeg. Vooral Vellios kwam een paar keer gevaarlijk voor de dag, maar hij liet het afweten bij de afwerking. Tussendoor was er nog een dubbele kans voor Anderlecht, gepareerd door doelman Debaty, die Anderlecht-huurling Roef verving.

   

  De tweede helft stond vooral in het teken van een karrenvracht aan kaarten. Acht keer haalde Laforge zijn gele kaart boven na de rust. Milic en Caufriez kregen er elk twee achter hun naam en mochten dus vervroegd gaan douchen.

   

  Net toen Anderlecht met een mannetje minder stond en Waasland-Beveren de druk opvoerde, zorgde Trebel voor de beslissende tweede goal, op aangeven van Dimata: 0-2 en dus wedstrijd gespeeld, leek het.

   

  Dat was echter buiten de ingevallen Sanneh gerekend, die er in de blessuretijd met een owngoal nog 1-2 van maakte. Verder kwam Waasland-Beveren echter niet meer.

  Vanhaezebrouck: "Getoond dat we kunnen voetballen"

  Hein Vanhaezebrouck: "We zijn opgelucht, ook al is de vorige zege nog niet zo lang geleden. Maar we hebben vandaag een match gewonnen met veel beter voetbal, en dat was voor ons belangrijk, dat we eens lieten zien dat we kunnen voetballen. Ik ben tevreden met wat ik gezien heb, niet alleen met het resultaat."

   

  "We hebben wat meer voetballende jongens in de ploeg gezet, en dat is gelukt. We hebben de match grotendeels in handen gehad, behalve de fase waarin we met tien vallen. Het is wel jammer dat we toch weer een tegengoal slikken, terwijl je de match perfect kunt uitspelen met 0-2 en nog eens de nul houden. Dat lukt dan weer niet. Dat zijn zaken die er echt uit moeten."

  Ferrera: "We moeten vooral naar onszelf kijken"

  Yannick Ferrera: "We hebben met onze wapens geprobeerd om het Anderlecht zo moeilijk mogelijk te maken. Het enige wat we vergeten zijn, is zelf voetballen. We verdedigden goed, maar als we de bal hadden, deden we er te weinig mee. Als je niet meer creëert, kun je niet hopen op meer. "

   

  "In de tweede helft was dat wat beter, maar als de tegenstander met tien valt, moet je dat ook slimmer en beter uitspelen. Dat hebben we ook niet gedaan. We moeten dus vooral naar onszelf kijken en nadenken hoe het beter kan. Dat is onze strijd: wij moeten beter worden."

  Vanhaezebrouck: "Blijkbaar zijn ze toch niet allemaal zo dom zoals ik vorige keer mocht horen van sommigen"

  Foulon: “We hebben gewoon een overwinning nodig”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Het is afgelopen! Anderlecht verslaat Waasland-Beveren met 1-2. .
  2. tweede helft, minuut 94. We zitten in de laatste minuut van de blessuretijd. Kan Waasland-Beveren nog een kans versieren?
  3. tweede helft, minuut 93. Sanneh in eigen doel. Krijgen we nog spanning in de slotminuten? Sanneh duwt een botsende voorzet in eigen doel, het staat 1-2.
  4. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 93 door Bubacarr Sanneh van Waasland-Beveren. 1, 2.
  5. tweede helft, minuut 90. Vijf minuten extra. Het spel heeft vaak stil gelegen, en dus komen er vijf minuten blessuretijd bij.
  6. Tweede gele kaart voor Maximiliano Caufriez van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 90. Ook rood voor Caufriez. We eindigen met tien tegen tien, want ook Caufriez wordt met een tweede gele kaart naar de kleedkamers gestuurd, na een fout op Gerkens.
  8. tweede helft, minuut 88. Invaller Forte versiert nog een kansje, maar zijn kopbal is te centraal. Didillon klemt dankbaar.