• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem neemt rode lantaarn mee na verlies op STVV

  einde
  21
  1. 45' - Geel - Hamdi Harbaoui
  2. 38' - Geel - Samuel Asamoah
  3. 29' - Doelpunt - Theo Bongonda (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Kenny Steppe
  2. 86' - Verv. Theo Bongonda door Chris Bedia
  3. 85' - Doelpunt - Elton Acolatse (2 - 1)
  4. 81' - Verv. Casper de Norre door Mohamed Buya
  5. 77' - Verv. Mamadou Sylla door Mikael Soisalo
  6. 76' - Geel 2 - Hamdi Harbaoui
  7. 74' - Geel - Casper de Norre
  8. 73' - Verv. Nill De Pauw door Hicham Faik
  9. 70' - Verv. Yohan Boli door Elton Acolatse
  10. 61' - Doelpunt - Daichi Kamada (1 - 1)
  29'Theo Bongonda0 - 1
  61'Daichi Kamada1 - 1
  85'Elton Acolatse2 - 1

  Zulte Waregem heeft de overwinning tegen Standard niet kunnen bevestigen. Op het veld van STVV gaf Essevee een 0-1-voorsprong uit handen. Door de overwinning van Lokeren staat Zulte Waregem nu helemaal onderin.

  Sint-Truiden - Zulte Waregem in een notendop

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem denkt te gaan rusten met een dubbele voorsprong, maar de 0-2 van Harbaoui wordt afgekeurd. Een dreun voor de bezoekers en een opsteker voor STVV, dat zich nadien kan herpakken.
  • Man van de Match: Alexis De Sart zat volgens zijn coach in een dipje, maar de invaller toonde in de wervelende tweede helft van Sint-Truiden dat hij als stuurman misschien wel onmisbaar is voor zijn elftal.
  • Opvallend: Ook al was Essevee de laatste jaren de Truiense Angstgegner geworden, deze uitkomst was te verwachten. STVV is op Stayen tien matchen ongeslagen, Zulte Waregem verliest uit voor de zesde keer op rij.

  Bekijk de goals uit STVV - Zulte Waregem (2-1)

  STVV overleeft ternauwernood roestige eerste helft

  Het begon nochtans helemaal niet slecht voor de bezoekers op Stayen. STVV dekte te laks en zo mocht Harbaoui de eerste hoekschop op Steppe koppen. De thuisploeg wist zich geen raad met het hoge jagen van Essevee en kwam overal een stapje te laat.

   

  Zulte Waregem had echter weinig mazzel. Bongonda botste op De Norre, maar greep naast een strafschop en Harbaoui's doelpunt werd geschrapt wegens buitenspel. Ondertussen dreigde Sint-Truiden enkel met een paar verre schoten van Boli en Endo. Essevee voetbalde fijner: De Pauw streelde de bal heerlijk naar Bongonda, die vanuit een scherpe hoek 0-1 maakte.

   

  Sint-Truiden bleef slordig voetballen en ontsnapte in het slot van de eerste helft aan meer onheil. Harbaoui vierde al een feestje nadat hij de 0-2 had gemaakt, maar zijn stemming sloeg snel om toen scheids Boterberg hem geel gaf voor een elleboogje in de voorbereiding. Geen goal en dus leefde STVV nog.

  Enkele dubieuze beslissingen van ref en VAR uit STVV - Zulte Waregem

  Tien man van Zulte Waregem alsnog de boot in

  De tweede helft gaf een totaal ander beeld. De Sart, verrassend op de bank, mocht opdraven en gaf Sint-Truiden met zijn zuivere balbehandeling en overzicht een nieuw elan. De middenvelder zette meteen de toon met een strak schot naar de benedenhoek.

   

  Boli kapte zich naar een open doelkans, maar miste ze. Zulte Waregem wist niet welk brandje het eerst moest blussen en slikte de logische gelijkmaker. Kamada verzilverde de assist van De Sart. STVV stoomde door en Kamada moest twee keer afgeblokt worden. Tussendoor kwam Zulte Waregem slechts zelden schuchter piepen.

   

  Toen Harbaoui een tweede betwistbare gele kaart onder zijn neus gestopt kreeg, werd het helemaal moeilijk voor de bezoekers. Die probeerden om de wedstrijd te bevriezen, maar net toen dat leek te lukken, viel de bal op de slof van Acolatse. Bossut was verslagen en het pleit was beslecht.

   

  Sint-Truiden maakt dankbaar gebruik van de misstap van Standard en schuift de top zes binnen, Zulte Waregem glijdt na een nieuwe zure nederlaag af naar de laatste plek.

  Dury: "Dit is niet meer ernstig"

  Francky Dury en Zulte Waregem slikten alweer een bittere pil. "We waren naar hier gekomen met een schitterende mentaliteit en hadden vertrouwen opgedaan tegen Standard. We speelden een goede eerste helft, maar wat er toen gebeurde was niet meer ernstig", vond de coach.

   

  "We hadden altijd een strafschop kunnen krijgen voor de fout op Bongonda en het doelpunt van Harbaoui was geldig, daar kan je zelfs niet over discussiëren. Die beslissing was de sleutel van de match, want wij kregen een zware mentale tik. Ik kan dit niet aanvaarden."

   

  "Ik weet niet wat er vandaag gebeurd is, maar het is niet correct. Het is hoog tijd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Mensen die zulke fouten maken moeten ook maar eens gestraft worden", raasde de coach van Essevee.

   

  Dury vergat ook niet dat zijn ploeg minder voor de dag kwam na de rust. "In de tweede helft waren we niet meer goed. Misschien waren we iets minder fris omdat we twee dagen minder rust hadden. De druk van de degradatiestrijd blijft, ook al hadden we een punt gepakt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Sint-Truiden wint na een erg sterke tweede helft thuis van Essevee en dringt zowaar de top zes binnen, maar de bezoekers mogen mopperen over enkele dubieuze beslissingen van de wedstrijdleiding.
  2. tweede helft, minuut 92. De poppen gaan aan het dansen wanneer Asamoah Tardieu wat gaat uitdagen. De Fransman laat zijn frustraties de vrije loop.
  3. Gele kaart voor Kenny Steppe van STVV tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 90. Jordan Botaka toont zijn dribbelkunsten en dwingt Bossut tot een redding. De reguliere speeltijd is stilaan voorbij.
  5. tweede helft, minuut 88.
  6. tweede helft, minuut 87. Zulte Waregem wil reageren, maar dat is lastig. Bedia is net na de 2-1 ingevallen voor Bongonda.
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Zulte Waregem, Chris Bedia erin, Theo Bongonda eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Acolatse schiet STVV naar 2-1! Invaller Elton Acolatse neemt een half weggewerkte voorzet op zijn slof. Bossut strekt zich helemaal, maar komt niet in de buurt van dat uitstekende vluchtschot. Dit moet een mokerslag zijn voor Zulte Waregem.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Elton Acolatse van STVV. 2, 1.