• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp verovert Sclessin, Standard blijft achter met 1 op 9

  einde
  02
  1. 45+2' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (0 - 1)
  2. 45' - Geel - Collins Fai
  3. 31' - Geel - Simen Juklerød
  4. 21' - Geel - Jelle Van Damme
  5. 13' - Verv. Daniel Opare door Aurélio Buta
  1. 90+3' - Geel - Didier Lamkel Ze
  2. 90+2' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (0 - 2)
  3. 85' - Verv. Collins Fai door Orlando Sá
  4. 81' - Verv. Lior Refaelov door Didier Lamkel Ze
  5. 79' - Geel - Jonathan Bolingi
  6. 79' - Geel - Christian Luyindama
  7. 78' - Geel - Lior Refaelov
  8. 75' - Verv. Amara Baby door William Owusu
  9. 62' - Verv. Uche Agbo door Moussa Djenepo
  45+2'Lior Refaelov0 - 1
  90+2'Didier Lamkel Ze0 - 2

  Antwerp heeft de 3 punten meegegraaid op bezoek in Luik. Lior Refaelov opende net voor de pauze de score met een strafschop en Lamkel Ze gaf Standard het nekschot. Na een 0 op 6 staat Standard zo nog maar nipt in de top 6. 

  Standard - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd krijgt Lestienne dé kans voorgeschoteld om Standard naast een stilaan vermoeid Antwerp te brengen, maar hij jaagt de bal onbesuisd over.
  • Man van de match: Dieumerci Mbokani toonde tegen zijn ex-ploeg nog eens zijn klasse als spits: wegen op de verdediging, balletje bijhouden en zijn ploegmaats bedienen. Alleen de goal ontbrak. 
  • Opvallend: Antwerp verscheen met zes ex-spelers van Standard aan de aftrap. Met ook nog Bölöni als trainer en D’Onofrio in het bestuur leek het wel een echte reünie op Sclessin.

  Bekijk de goals uit Standard - Antwerp

  Hoge verwachtingen worden niet ingelost

  Een volgepakt Sclessin verwachtte zich aan een open strijd op het scherp van de snee, maar kwam al snel bedrogen uit. Beide ploegen begonnen heel afwachtend aan de partij, met weinig diepgang en veel middenveldspel.

   

  Na een kwartier was er even wat opwinding toen een ver afstandsschot van Marin de buitenkant van de paal trof, maar meer viel er niet te beleven in Luik.

   

  Fast forward naar de slotfase van de eerste helft dan maar, toen Antwerp toch een versnelling hoger probeerde te schakelen. Nazaryna loodste Mbokani gepast door de buitenspelval, maar het stiftertje van de Congolees over Ochoa strandde tegen de paal.

   

  Meteen daarna werd diezelfde Mbokani in de zestien meter tegen de grond gewerkt door Fai: penalty voor Antwerp, feilloos omgezet door Lior Refaelov. Zo mocht Antwerp na een teleurstellende eerste helft toch met een 0-1-voorsprong gaan rusten.

  Fai duikt over de reclameborden

  Antwerpse defensie houdt stand na de rust

  Ook na de rust ontbrak de vonk om de wedstrijd te doen ontbranden. Antwerp leunde achteruit en liet de bal aan Standard, dat creativiteit miste om de bezoekers uit verband te spelen. De tegenprikken van Antwerp waren zelfs gevaarlijker dan het gebrei van Standard, met dank aan de werkkracht van Juklerod en Mbokani.

   

  Michel Preud’homme ergerde zich blauw aan het gebrek aan diepgang bij Standard en bracht op het uur Djenepo in de ploeg, maar ook die kon het tij niet keren.

   

  Pas in het slotkwartier vond Standard af en toe een opening. Lestienne verkwanselde een wenkende kans op de gelijkmaker, een kopbal van Luyindama vloog nipt naast.

   

  In een spannende slotfase ging het nog een paar keer snel over en weer. Na nog een kopkans voor Luyindama viel de beslissing aan de overkant. Mbokani zette invaller Lamkel Ze op weg naar doel en die maakte het koelbloedig af: 0-2, een knappe zege voor Antwerp.

  Gluur mee met de tactische richtlijnen voor Djenepo

  Bölöni: "Revanche voor tweede helft tegen Genk"

  • Laszlo Bölöni (Antwerp): "Perfectie bestaat niet, zeker niet in dit beroep, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld en hebben gedaan wat we moesten doen. Ik had ook de indruk dat onze tegenstander wat vermoeid was. Niet dat wij helemaal fris waren, maar zij hadden toch een extra match in de benen. Dit is in elk geval een mooie revanche voor de tweede helft tegen Genk (waarin Antwerp een 2-0-voorsprong kwijtspeelde – red)."

  • Michel Preud’homme (Standard): "Tegen zo’n moeilijke tegenstander kun je altijd een wedstrijd verliezen: ze zijn sluw, maar ook fysiek sterk en hebben enkele technische spelers die de bal kunnen bijhouden. Dit was een ander soort voetbal dan tegen Genk en Club, ploegen die wel meespelen. Om zo’n blok als Antwerp te ontwrichten, moet je over extra technische kwaliteit beschikken. Dat hebben wij vandaag niet genoeg getoond."

  Preud'homme: "Tegen Antwerp kan je niet zo veel kansen creëren"

  Refaelov: “Het was een beetje Standard A tegen Standard B”

  Bolat: "Blij dat we eens kunnen winnen tegen een topclub"

  Juklerod: “Het was vandaag beter dan de 2e helft tegen Genk”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Antwerp verslaat Standard met 0-2 en sluipt weer wat dichter bij Genk en Club Brugge.
  2. tweede helft, minuut 95. Standard mag nog een vrije trap nemen net buiten de zestien meter, Laifis jaagt de bal naast.
  3. tweede helft, minuut 93. Lamkel Ze maakt het af. Invaller Lamkel Ze haalt de drie punten binnen voor Antwerp. Hij wordt door Mbokani op weg gezet, omspeelt Lestienne en schuift de 0-2 rustig in doel.
  4. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Didier Lamkel Ze van Antwerp. 0, 2.
  6. tweede helft, minuut 90. Vijf minuten extra. Er worden vijf minuten bijgeteld.
  7. tweede helft, minuut 90. Nazaryna over. Het gaat plots snel naar de overkant. Lamkel Ze haalt de achterlijn en legt terug tot bij Nazaryna, die met een gekraakt schot over besluit. De bal raakt zelfs nog even de lat.
  8. tweede helft, minuut 89. Nog eens Luyindama. Een nieuwe vrije trap eindigt opnieuw op het hoofd van Luyindama, maar die kan nu niet richting doel knikken.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Standard, Orlando Sá erin, Collins Fai eruit