• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende geeft Charleroi een koekje van eigen deeg in Mazzu-time

  einde
  21
  1. 45' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  2. 39' - Geel - Aristote Nkaka
  3. 26' - Doelpunt - Richairo Zivkovic (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - Fernando Canesin Matos (2 - 1)
  2. 87' - Verv. Richairo Zivkovic door Fashion Sakala
  3. 86' - Doelpunt - David Henen (1 - 1)
  4. 80' - Verv. Sander Coopman door Jordi Vanlerberghe
  5. 80' - Verv. Jérémy Perbet door Adama Niane
  6. 79' - Geel - Goran Milovic
  7. 73' - Geel - Laurens De Bock
  8. 72' - Verv. Gaëtan Hendrickx door David Henen
  26'Richairo Zivkovic1 - 0
  86'David Henen1 - 1
  90'Fernando Canesin Matos2 - 1

  KV Oostende heeft een reeks van 5 wedstrijden zonder zege beëindigd met een overwinning tegen Charleroi. In een dol slot leek het met lege handen achter te blijven, maar Canesin bracht de kustploeg in extase.

  Bekijk de goals uit Oostende-Charleroi (2-1)

  KV Oostende - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi lijkt Oostende een nieuwe opdoffer te verkopen, maar de 2-1 wordt afgekeurd. KVO besluit dan maar zelf met de zege te gaan lopen.
  • Man van de match: Brecht Capon mag met twee assists een pluim op zijn hoed steken. Vooral het sublieme hakje bij het winnende doelpunt is om in te kaderen.
  • Opvallend: Charleroi kon dit seizoen nog niet twee keer op rij winnen. Ook tegen Oostende wordt geen reeksje ingezet.

  Eén flits volstaat voor kustploeg

  Met 2 op 15 had het vertrouwen van KV Oostende een deukje gekregen, maar toch begon de kustploeg moedig aan zijn uitdaging tegen Charleroi. Zonder veel gevaar te creëren had Oostende de controle over de partij.

   

  Toen Nkaka even verzorging nodig had, maakte Verheyen van de gelegenheid gebruik om zijn troepen wat tips in te fluisteren, met succes. Capon ontsnapte op rechts en bood Zivkovic de openingstreffer aan, het tweede competitiedoelpunt voor de ex-Ajacied.

   

  Oostende had zijn lesje geleerd uit de 4-0-nederlagen tegen Gent en Club Brugge en verdedigde secuur. Enkel een streep van Dessoleil op de paal zorgde voor chaos, maar Perbet stond buitenspel toen hij de rebound in doel duwde. KVO haalde verdiend de rust met een voorsprong.

  KV Oostende trekt aan langste eind in dol slot

  Ook felice Mazzu had gezien dat zijn ploeg aanvallend onmondig was en schakelde na de pauze over op een 4-4-2. Gholizadeh viel gretig in en krikte het niveau van de bezoekers op.

   

  Met een uur wedstrijd in de benen mocht Charleroi aanspraak maken op de gelijkmaker. Benavente knalde in het zijnet, Gholizadeh dwong Ondoa tot een knappe redding. Maar net toen de Oostendse dijken leken te breken, ging de aanvallende storm liggen.

   

  Oostende nam de regie weer in handen, maar vergat de wedstrijd op slot te gooien. Zivkovic wrong twee goede kansen de nek om. En dat brak de kustploeg zuur op: Charleroi, dat altijd iets meer kan in de slotminuten, zag Henen de bal in de korte hoek mikken: 1-1.

   

  KVO, dat niet meer kon winnen sinds 22 september, dreigde nog met lege handen achter te blijven, maar de winnende treffer van Benavente werd afgekeurd voor een (lichte) duwfout. De thuisploeg gaf Charleroi dan maar een koekje van eigen deeg. Canesin mikte in de extra tijd nog een bal tussen de benen van Penneteau.

  Werd dit doelpunt van Benavente terecht afgekeurd?

  Reacties:

  Gert Verheyen (trainer Oostende): "Op het einde van een match gelden er andere wetten. Het was een beetje zot, maar ik ben heel blij dat het toch gelukt is. We hadden de punten heel hard nodig na een 2 op 15 en de zware klappen die we gekregen hebben. Ik ben blij voor de spelers."

   

  "Na de pauze werd het moeilijk, maar dat wisten we. Charleroi speelde met dubbele flanken, maar de spelers deden niet wat ik opgedragen had om dat op te vangen. Ze hadden schrik. Dit is een opluchting want als je hier verliest, zit je toch plots in een ander straatje. Dan is de goede start helemaal weggeveegd. Zeker omdat we volgende week naar Antwerp moeten."

   

  Felice Mazzu (trainer Charleroi): "Het wil nog niet lukken om die twee zeges na elkaar te pakken. Deze groep moet nog leren om niet te wachten op die tegengoal en dan pas te reageren. De reactie na de rust was goed. We hadden veel kansen en brachten goed voetbal. We hadden meer moeten scoren."

   

  "Maar de eerste helft was niet goed. Een gelijkspel was juister geweest. Die tweede goal wordt afgekeurd. Dat is streng denk ik want niet alle fouten in deze match werden op die manier beoordeeld. Maar goed, als we 90 minuten het voetbal van de tweede helft gebracht hadden, was het resultaat anders geweest."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. KV Oostende wint voor het eerst sinds 22 september. Charleroi leek nog op en over de kustploeg te gaan, maar kreeg een koekje van eigen deeg in Mazzu-time.
  2. tweede helft, minuut 93. Charleroi dringt nog aan om toch een punt uit de brand te slepen. Ondoa gooit zich gretig op een bal en blijft even liggen. Dan toch een Oostendse zege?
  3. tweede helft, minuut 92. Canesin doet het! In de slotseconden brengt Canesin Oostende in extase. Hij mikt de bal netjes tussen de benen van Penneteau, na een slim hakje van Capon.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Fernando Canesin Matos van KV Oostende. 2, 1.
  5. tweede helft, minuut 90. Plots lijkt het doelpunt aan beide zijden te kunnen vallen. Capon haalt snoeihard uit, maar Dessoleil gooit zich nog voor de bal.
  6. tweede helft, minuut 89. Geen ommekeer. Charleroi prikt met een scherpe counter en lijkt in geen tijd de situatie helemaal om te keren. Benavente kopt binnen, maar scheidsrechter Van Damme heeft een duwfout gezien.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Oostende, Fashion Sakala erin, Richairo Zivkovic eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Mazzu-time! In de slotminuten kan Charleroi altijd iets meer. Net als je verwacht dat KVO het gaat halen, krult Henen de bal onverwacht in de korte hoek.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door David Henen van Charleroi. 1, 1.
  10. tweede helft, minuut 85. Charleroi knutselt nog eens een leuke aanval in elkaar, maar de beslissende voorzet eindigt op het hoofd van Faes.