• home
 • video
 • pas verschenen

  Sollied mist zijn entree bij Lokeren niet na vliegende start tegen Eupen

  einde
  20
  1. 11' - Doelpunt - Marko Miric (2 - 0)
  2. 10' - Doelpunt - Lukáš Marecek (1 - 0)
  1. 90+4' - Verv. Steve de Ridder door Omri Ben Harush
  2. 90+2' - Verv. Guus Hupperts door Anton Saroka
  3. 67' - Verv. Jean-Thierry Lazare door Samuel Essende
  4. 58' - Verv. Yuta Toyokawa door Danijel Milicevic
  10'Lukáš Marecek1 - 0
  11'Marko Miric2 - 0

  De trainerswissel heeft duidelijk effect gehad bij Lokeren. Na het gelijkspel bij Anderlecht eerder deze week won Lokeren voor het eerst sinds 1 september. Door de nederlaag van Zulte Waregem is Lokeren niet langer laatste.

  Lokeren - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een minuut na de openingsgoal zijn de verdedigers van Eupen niet scherp en ligt de match in een definitieve plooi.
  • Man van de Match: Een individu kiezen is moeilijk. Lokeren speelde collectief met veel grinta.
  • Statistiek: Na zeven matchen wachten boekt Lokeren eindelijk zijn tweede zege van het seizoen.

  Bekijk de goals uit Lokeren - Eupen (2-0)

  2 vroege goals in evenveel minuten

  De 2-0-eindstand lag al na 11 minuten vast na 2 goals in evenveel minuten. Gemakshalve zouden we het een Sollied-effect kunnen noemen, maar eerlijker is om over twee welkomsgeschenken te spreken.

  Marecek schonk zijn trainer een prachtige openingsgoal. De eerste goal van het seizoen voor de Tsjech. Bushiri kopte een bal pal in de voeten van Marecek en die trapte prachtig in de verste bovenhoek. De thuisfans waren nauwelijks uitgepraat over zoveel pracht en praal toen een nieuw geschenk uit de hemel viel.

   

  Bushiri en vooral Blondelle flaterden centraal achterin. Miric scoorde in de rebound. Lokeren werd zo heel rijkelijk beloond voor een gretige eerste helft, maar het had ook 3-0 kunnen staan. De Ridder kopte alleen voor doel voorlangs.

  Sollied loopt met krukken, dus groeten Makélélé en ref Verbommen hem op de bank

  Lokeren houdt makkelijk stand

  Eupen benaderde nooit het niveau van tegen Anderlecht. Ondanks veel balbezit in de tweede helft konden Garcia en invaller Milicevic hun ploeg niet op sleeptouw nemen. Lokeren hield makkelijk stand.

   

  De betere kansen waren op de counter zelfs nog voor de thuisploeg. Als Hupperts de bal niet slecht had gecontroleerd, kon hij de alleenstaande Deschacht voor doel bedienen. Ook De Ridder kwam nog in de buurt van 3-0, maar daar stak Molina een voet tussen.

   

  Na 7 matchen zonder zege smaakte de zege desalniettemin zoet voor Lokeren. Zeker omdat Lokeren niet langer de rode lantaarn is.

  Sollied: "Lokeren blijft in eerste klasse"

  • Claude Makélélé: "We hebben niet gedaan wat we moesten doen. Mijn spelers hebben niet geluisterd en bovendien geven we cadeau's weg. We moeten meer druk kunnen ontwikkelen, meer de ruimtes opzoeken en acties opzoeken. Ik moet Lokeren feliciteren.
  • Trond Sollied: "We speelden goed georganiseerd en dat heeft Eupen pijn gedaan. Ik heb niet een grote kans voor Eupen gezien, dus moet ik mijn spelers feliciteren. Door de snelle goals gaat de ploeg misschien automatisch lager spelen dan ik wou, maar we counterden ook goed. In de tweede helft konden we meer scoren. Op die organisatie heb ik het meest gehammerd deze week. Het belangrijkste is dat spelers weten wat ze moeten doen. Het resultaat is natuurlijk ook belangrijk. Ik heb veel vertrouwen in deze groep. Wij blijven in eerste klasse."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde van de match. Sollied begint met een zege als trainer van Lokeren, dat niet langer laatste is. Twee vroege goals zette de thuisploeg op weg.
  2. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KSC Lokeren, Omri Ben Harush erin, Steve de Ridder eruit
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KSC Lokeren, Anton Saroka erin, Guus Hupperts eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Lokeren kan counteren, maar heeft daar geen zin in. De bal gaat rond de middenlijn opnieuw achteruit. Gewoon de tijd volmaken is de opdracht.
  5. tweede helft, minuut 88. In de tribunes van Lokeren wordt het feestje ingezet. Logisch want het is van 1 september geleden dat de thuisploeg kon winnen. Eupen valt nog aan, maar is al een hele match offensief te onmondig.
  6. tweede helft, minuut 85. Nog een late kans voor Eupen. Garcia zet goed voor, Milicevic komt voor zijn man en kopt naar de grond. De poging mist alleen kracht en dus wordt De Wolf niet in verlegenheid gebracht.
  7. tweede helft, minuut 82. Daar is De Ridder opnieuw. Hij probeert het van net buiten het strafschopgebied. Over! De kansen in deze slotfase zijn nog voor Lokeren.
  8. tweede helft, minuut 81. Hupperts lanceert De Ridder, die op weg lijkt naar de 3-0. Maar Molina daagt net op tijd op voor het eigen doel dwingt De Ridder naar de buitenkant.
  9. tweede helft, minuut 79. "De amusementswaarde van de tweede helft is een stuk lager.". Geert Heremans - Sporza radio.
  10. tweede helft, minuut 76. Pollet kopt net naast. Eupen is dicht bij de 2-1, maar de geplaatste kopbal van Pollet gaat net naast. Dit had weer wat vuur in de match kunnen brengen.