• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge sprokkelt een puntje op het veld van leider RC Genk

  einde
  11
  1. 10' - Doelpunt - Dieumerci Ndongala (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Marvelous Nakamba door Sofyan Amrabat
  2. 82' - Verv. Krépin Diatta door Dion Cools
  3. 73' - Verv. Dieumerci Ndongala door Edon Zhegrova
  4. 71' - Verv. Siebe Schrijvers door Ruud Vormer
  5. 67' - Geel - Hans Vanaken
  6. 61' - Verv. Sander Berge door Dries Wouters
  7. 57' - Geel - Marvelous Nakamba
  8. 53' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (1 - 1)
  10'Dieumerci Ndongala1 - 0
  53'Siebe Schrijvers1 - 1

  De topper tussen leider RC Genk en eerste achtervolger Club Brugge is geëindigd op een 1-1-gelijkspel. Schrijvers wiste na de rust het openingsdoelpunt van Ndongala uit. Het verschil tussen de twee teams blijft zo 3 punten. "Ik ben tevreden omdat mijn spelers teleurgesteld zijn", reageerde de Genkse coach. "We zijn terug", oordeelde zijn Brugse collega.

  Bekijk de goals uit Genk - Club Brugge (1-1)

  Genk - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Halverwege de tweede helft krijgt eerst Club en daarna Genk een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te klimmen. Daarna valt de zaak nagenoeg stil en regeerde de voorzichtigheid.
  • Man van de Match: Siebe Schrijvers werd op de korrel genomen vanaf de tribunes, maar verstopte zich nooit en tekende voor de 1-1. Hij had genoeg klasse om die goal niet onder de neus van zijn ex-fans te wrijven.
  • Opvallend: Genk en Club Brugge zijn veruit de vlotst scorende ploegen in onze Jupiler Pro League, maar in deze onderlinge confrontatie haalden hun defensieve compartimenten duidelijk de bovenhand.

  Ndongala rondt prachtige aanval af

  Genk borduurde voort op zijn geweldige prestaties van de voorbije weken en vatte de wedstrijd blakend van het zelfvertrouwen aan, al was het eerste kansje wel voor de gladde Diatta. Daarna eiste de thuisploeg de bal op, wat Club Brugge ook enigszins berustend toeliet.

   

  Na een lang uitgesponnen aanval stak Samatta de bal dan diep voor Pozuelo. De Spanjaard prikte hem naast en over Horvath, Ndongala gaf voor alle zekerheid het beslissende laatste tikje voor de 1-0. Vreemd genoeg verloor Genk daarna gaandeweg zijn greep op het gebeuren. De Brugse opleving bracht echter weinig teweeg.

   

  De bezoekers speelden iets te stereotiep, waardoor Genk zelfs in spaarmodus weinig kansen weg hoefde te geven. De schuchtere schotjes van Club konden Vukovic niet verontrusten. Pas met de rust in zicht werd de thuisploeg echt vastgeplakt tegen de eigen achterlijn, maar het bleef bij 1-0.

  Verguisde Schrijvers doet Genk zwijgen

  Club geloofde terecht in een terugkeer en bleef zoeken naar kansjes. Schrijvers verknoeide eerst nog een counter, maar werkte even later de aflegger van Wesley wel puntgaaf af. Zo haalde de middenvelder, ex-Genk, zijn gram tegenover de fluitende thuisfans.

   

  Erop en erover, leken de bezoekers te denken. Bijna gebeurde dat ook, maar Wesley liet na om de gestrande Vukovic te verslaan. De Braziliaan schampte zijn kopbal onbegrijpelijk naast. Ook het vizier van Diatta stond slecht afgesteld. Aidoo hielp Club een handje, zijn onbeholpen snoekduik eindigde met een kopbal tegen zijn eigen deklat.

   

  De wedstrijd stond plots in lichterlaaie, want aan de overkant werd het ook bijzonder heet. Samatta's plaatsbal draaide naast en er was een enorme redding nodig van Horvath, opnieuw in doel, om Heynen de 2-1 te ontzeggen. Het tempo verdween daarna uit de wedstrijd en beide ploegen konden vrede nemen met een puntendeling.

  VIDEO: Heynen is met een zeehondendribbel niet van de bal te zetten

  Hoe reageerden de coaches van RC Genk en Club Brugge?

  • Philippe Clement (trainer RC Genk): "Ik ben deels tevreden. Ik ben tevreden omdat mijn spelers teleurgesteld zijn. Dat wil zeggen dat ze heel ambitieus zijn. Maar ik kan het een plaats geven. Waarom? Omdat we een heel gek programma gehad hebben, met 4 matchen in 9 dagen. Iedereen is tot het maximum gegaan. Dat zag je vandaag: we misten een beetje jus en explosiviteit. Als je in zo'n match toch je voet naast Club kunt zetten en als de match in evenwicht is, dan ben ik wel tevreden. We zijn nu begin november en we hebben op gras nog altijd geen match verloren."
  • Ivan Leko (trainer Club Brugge): "We zijn terug. Het is ook normaal dat je in sommige matchen een prijs betaalt voor die CL-wedstrijden en voor de vele internationals die we hebben. Het is jammer dat we enkele punten hebben laten liggen, ook door foutjes van spelers, maar vandaag hebben we getoond dat de vorm goed is en dat we momenteel samen met Genk de beste ploeg zijn. 1-1 hier is een goed resultaat. In de tweede helft waren we iets dichter bij de 1-2, maar iedereen moet tevreden zijn. Het was opnieuw een goeie match in de Belgische competitie, met twee ploegen die willen voetballen."

  Clement: "Blij dat mijn ploeg teleurgesteld is"

  Ndongola: "We gaan niet zeggen dat we tevreden zijn met een punt"

  Schrijvers: "Na doelpunt gingen veel herinneringen door mijn hoofd"

  Heynen: “Bewezen dat we minstens even goed zijn als Club”

  Horvath: “Zulke reddingen zijn goed voor het vertrouwen”

  Rits: “We halen hier een goed punt”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Genk en Club Brugge delen de punten na een topper die bij vlagen indrukwekkend voetbal bracht. Het 1-1 gelijkspel is al bij al billijk.
  2. tweede helft, minuut 92. Een Genkse aanval draait op niks uit en dan kan Club uitbreken. Wesley schiet uiteindelijk half naast de bal.
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Sofyan Amrabat erin, Marvelous Nakamba eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Een behoedzaam en geduldig Genk komt nog eens aankloppen. Samatta vuurt op aangeven van Zhegrova een eind voorlangs.
  5. tweede helft, minuut 88. Spanning in het slot. Club Brugge is in de slotfase de ploeg die het vaakst een deftige combinatie op de mat weet te leggen. De kansen zijn onderhand wel opgedroogd.
  6. tweede helft, minuut 85. Vormer krijgt twee pogingen bij een hoekschop. De tweede voorzet vliegt tegen het hoofd van Poulain, die echter niet juist weet te mikken.
  7. tweede helft, minuut 84. Beide ploegen kunnen wel leven met deze puntendeling, zo lijkt het.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Club Brugge, Dion Cools erin, Krépin Diatta eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Verbeten Vormer. Ruud Vormer wil zich bewijzen. Eerst verliest hij de bal, maar met een nijdige tackle maakt hij dat weer half goed. Intussen komt Cools voor de aangeslagen Diatta.