• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent verijdelt na de pauze een nieuwe slipper tegen Kortrijk

  einde
  31
  1. 41' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (0 - 1)
  2. 33' - Geel - Kristof D'Haene
  3. 20' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  1. 89' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Aboubakary Koita
  2. 88' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (3 - 1)
  3. 86' - Verv. Arnaud Souquet door Dylan Bronn
  4. 77' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Imoh Ezekiel
  5. 71' - Doelpunt strafschop - Stallone Limbombe (2 - 1)
  6. 67' - Verv. Jovan Stojanovic door Ilombe Mboyo
  7. 64' - Geel - Charilaos Charisis
  8. 59' - Verv. Teddy Chevalier door Idir Ouali
  9. 57' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  10. 55' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 1)
  11. 54' - Geel - Larry Azouni
  12. 53' - Verv. Franko Andrijaševic door Birger Verstraete
  41'Jovan Stojanovic0 - 1
  55'Roman Jaremtsjoek1 - 1
  71'Stallone Limbombe2 - 1
  88'Roman Jaremtsjoek3 - 1

  AA Gent heeft de midweeknederlaag tegen Moeskroen uitgewist met een thuiszege tegen KV Kortrijk. Bij de rust had Kortrijk na een Gentse blunder de touwtjes nog in handen, maar in het tweede bedrijf tapte Gent uit een ander vaatje. "3 zeges uit 4 matchen: dat is een vrij goeie start", oordeelde de Gent-coach.

  Bekijk de goals uit Gent - Kortrijk (3-1)

  Gent-Kortrijk kort samengevat

  • Sleutelmoment: Toeval of niet, maar een stuurloos Gent vindt na de inbreng van Verstraete plots het juiste ritme. De thuisploeg buigt een 0-1-achterstand in een dik halfuur om tot een geruststellende 3-1-voorsprong.
  • Man van de Match: Birger Verstraete moest op de bank beginnen, maar draaide de wedstrijd met twee ragfijne voorzetten (en wat meeval) in het voordeel van AA Gent. Dat kon de zege gebruiken na de uitschuiver eerder deze week.
  • Opvallend: Jess Thorup trok op  bezoek bij Moeskroen een lange broek aan, met de gekende gevolgen. Vandaag verbeet de coach de kou en stond hij weer in een short voor zijn bank. Resultaat: 3-1. Dat kan toch geen toeval zijn?

  Flaterend Gent sukkelt op achterstand

  De eerste helft werd gekenmerkt door een schrijnend gebrek aan kwaliteit bij beide ploegen. Gent kwam door het hoge jagen van Kortrijk niet aan voetballen toe en slaagde er niet in om drie passes aan elkaar te rijgen.

   

  De slordige ballen en foute aannames volgden elkaar in ijltempo op, waardoor de wedstrijd maar niet op gang kwam. Een paar halfslachtige pogingen kregen de fans op de banken van de Ghelamco Arena niet warm. Gent en Kortrijk worstelden meer met zichzelf dan met hun tegenstander.

   

  Azouni en Tsjakvetadze zorgden voor wat dreiging, maar er was slechts één manier waarop iemand in deze janboel zou kunnen scoren: een blunder. De onbeholpen Plastoen voelde zich geroepen en ramde de bal domweg tegen Kalinic aan, Stojanovic bedankte met de simpele 0-1.

  VIDEO: Twee Gentenaars kort na elkaar gepoort

  Invalbeurt Verstraete is het kantelpunt

  Het boegeroep van de fans voor de kantwissel miste zijn uitwerking, want de tweede helft begon met een kopkansje van Stojanovic. Thorup had genoeg Gents gekwakkel zien en gooide de nog niet helemaal fitte Verstraete in de strijd.

   

  Het bleek een gouden ingreep van de Deense coach, want de Rode Duivel  schilderde de 1-1 op de kruin van Jaremtsjoek en had ook een voet in de aanloop naar de strafschopgoal van Limbombe. Diens panenka kwam er wel na erg twijfelachtig handspel van Mboyo, maar daal maalden ze in Gent niet om.

   

  KVK spartelde nog wat, maar had een uitstekende Kaminski nodig op een banaan van Tsjakvetadze. Ook de plaatsbal van Dejaegere ranselde de doelman nog uit zijn kooi, maar in de herneming stond Jaremtsjoek op de juiste plek. In het slot vergat Tsjakvetadze zichzelf te belonen na een lange ren en zo bleef het 3-1.

  De Boeck: "Ik heb gevraagd wie hier de scheidsrechter was"

  • Jess Thorup (Gent-coach): "Bij de rust stonden we 0-1 achter en was iedereen ontgoocheld. Ik was niet tevreden, maar de eerste helft was best oké. Ik zei bij de rust dat we iets voor onze fans moesten doen en dat we moesten rechtstaan. De tweede helft was beter. Niet alleen door die goals, maar we hadden de match ook volledig onder controle. Daar zijn we tevreden over. 3 zeges uit 4 matchen: dat is een vrij goeie start. Er kan nog veel beter. We hebben nog 1 wedstrijd tot de interlandbreak. Dan kunnen we evalueren hoe het loopt."
  • Glen De Boeck (Kortrijk-coach): "Het is eens te meer een frustrerende avond. Bij de rust was er niets aan de hand. We werden nooit uit verband gespeeld en pakken dan te makkelijk een goal. Ik weet overigens niet wat jullie van die penalty vonden, maar ik denk dat die strafschop iets te makkelijk gegeven is. Je voelde aan alles dat de ref die match niet in de hand had. De lijnrechter zat constant te coachen en zei: fout, laten spelen. Ook de vierde ref moest constant coachen. Dan vraag ik me af: wie is hier eigenlijk de scheidsrechter? Dat heb ik ook gevraagd. Maar we moeten ook naar onszelf kijken. Ik ben ervan overtuigd dat we tegen elke ploeg punten kunnen pakken als we op niveau zijn, maar dat was nu niet het geval."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Gent klungelt wat af in de eerste helft, maar legt Kortrijk alsnog over de knie in de tweede. Het buigt een achterstand uiteindelijk om in een 3-1 overwinning en nadert op Anderlecht.
  2. tweede helft, minuut 91. De beslissing is gevallen, Gent pakt 9 op 12 onder Thorup. De Deen heeft zijn trein uiteindelijk toch op de rails gekregen.
  3. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Aboubakary Koita erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  4. tweede helft, minuut 89. En nog 3-1! Met een prachtig hieltje opent Limbombe de deur voor Dejaegere. Kaminski zweeft diens schot tegen het hoofd van Jaremtsjoek, die nog de voet van Mboyo tegen zijn wenkbrauw krijgt. Alweer werk voor de Gentse dokters en geen leuk feestje voor Jaremtsjoek.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Roman Jaremtsjoek van KAA Gent. 3, 1.
  6. tweede helft, minuut 87. Kortrijk probeert een slotoffensief te ontketenen, maar Gent blijft gewoon de gevaarlijkste ploeg in de tweede helft.
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Dylan Bronn erin, Arnaud Souquet eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Bronn maakt zich snel-snel klaar, want voor Souquet is de avond voorbij.
  9. tweede helft, minuut 84. Souquet brengt zichzelf in de problemen en krijgt dan per ongeluk de schoen van Ezekiel tegen zijn achterhoofd. De verzorgers moeten de wonde komen oplappen.