• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen boekt 2e zege op rij, dankzij 2 geluksgoals in de extra tijd

  einde
  20
  1. 20' - Geel - Cheick Keita
  1. 90+4' - Own goal - Naomichi Ueda (2 - 0)
  2. 90+2' - Doelpunt - Luis García (1 - 0)
  3. 90' - Geel - Jordan Loties
  4. 86' - Verv. Arnaud Lusamba door Kévin Appin
  5. 85' - Verv. Jean-Thierry Lazare door Danijel Milicevic
  6. 74' - Verv. Guévin Tormin door Kylian Hazard
  7. 72' - Geel - Guévin Tormin
  8. 71' - Verv. Cheick Keita door Eric Ocansey
  9. 68' - Geel - Xavier Mercier
  10. 66' - Verv. Serge Gakpé door Irvin Cardona
  11. 64' - Verv. Yuta Toyokawa door David Pollet
  12. 54' - Geel - Serge Gakpé
  90+2'Luis García1 - 0
  90+4'Naomichi Ueda2 - 0

  Eupen heeft de wind in de zeilen, want na een stuntzege tegen Anderlecht wint het nu ook thuis tegen Cercle Brugge. In het klassement klopt Eupen zowaar op de deur van de top 6. "Ons doel was 30 punten, we zijn al over de helft", zegt uitblinker Hendrik Van Crombrugge.

  Eupen-Cercle Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: 90+2': Terwijl Cercle Brugge zich al met een punt heeft verzoend, blijft Eupen aandringen. Luis Garcia, ook al beslissend tegen Anderlecht, heeft het geluk van iemand die niet opgeeft en ziet zijn schot uit de draai afwijken op Taravel, mooi in het hoekje.

   

  • Man van de Match: Hendrik Van Crombrugge had nog geen enkele keer de nul kunnen houden in eigen huis, maar dankzij enkele fraaie reddingen en goeie tussenkomsten kan hij dat nu toch ook van zijn bucket list afstrepen.

   

  • Opvallend: Eupen werd voor de competitie bestempeld als een van de grote degradatiekandidaten, maar het lijkt met 16 punten uit zijn eerste 13 matchen af te stevenen op een zorgeloos seizoen.

  Bekijk de goals uit Eupen - Cercle Brugge (2-0)

  Match barst pas los in de 2e helft

  229 kilometer hadden de supporters van Cercle Brugge moeten rijden om tot in Eupen te geraken, de verste verplaatsing van het seizoen. De busreis, gratis aangeboden door de sponsors, vertrok al om 14.30u. Veel had het niet uitgemaakt als ze te laat waren gekomen, want over de 1e helft viel niet veel te vertellen.

   

  Eupen was wel de meest dreigende ploeg, maar het niveau van de zege tegen Anderlecht werd zelden gehaald. Toyokawa dacht vlak voor de rust op handige wijze te scoren, de lijnrechter had (terecht) gezien dat hij offside stond.

   

  De 2e helft was aangenamer, ook al omdat Cercle nu ook een mondje meesprak. De Belder testte Van Crombrugge tot 3 keer toe, geen probleem voor de Eupen-doelman.

   

  Eupen liet zich ook niet onbetuigd: verdedigers Molina en Marreh kregen enorme kansen, maar bewezen daarbij vooral waarom ze in de verdediging staan en niet in de aanval.

  Toyokawa kan niet lachen met zijn afgekeurde goal...of toch wel

  In de extra tijd gebeurt het dan toch

  De krantenverslagen waren al getikt en de punten eerlijk verdeeld, tot Luis Garcia toch nog eens in scoringspositie kwam. Hij draaide om zijn as en vond bij zijn schot het been van Taravel: 0-1.

   

  Een bittere pil voor Cercle en die kreeg nog een extra vieze nasmaak toen Ueda zich onder druk geen raad wist met de bal. Zijn oplossing - de bal voorbij zijn eigen doelman rammen - was niet de goeie.

   

  Eupen nestelt zich door de zege tussen ploegen als Charleroi, Kortrijk en Oostende en kan met matchen tegen Lokeren en STVV misschien zelfs stiekem van een bezoekje aan de top 6 dromen.

  Cercle-fan loopt met Bayat-masker rond in Eupen

  Van Crombrugge: "Vorig seizoen rotte appels, nu hechte groep"

  Hendrik Van Crombrugge speelde een cruciale rol in de zege van Eupen. "Beide doelmannen hebben hun werk gehad, maar wij hadden het geluk aan onze zijde. Als je in een positieve spiraal zit, zit het al eens mee."

   

  "In vergelijking met vorig seizoen staat er nu een veel hechtere groep op het veld. Toen was de mentaliteit slecht. De groep hing niet goed aan elkaar, er waren veel rotte appels."

   

  "Laat ons hopen dat we nu op weg zijn naar een probleemloos seizoen. 30 punten was ons doel. We hebben er nu al 16, dus zijn al over de helft."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 2-0. .
  2. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 94 door Naomichi Ueda van KAS Eupen. 2, 0.
  3. tweede helft, minuut 93. GOAL: owngoal voor Ueda. Eupen lijkt de match gewoon uit te willen tikken, tot Fall een versnelling plaatst. Ueda laat zich verrassen en schiet de bal zomaar in doel.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Luis García van KAS Eupen. 1, 0.
  5. tweede helft, minuut 91. GOAL: Eupen met een gelukje! Eupen lijkt hier alsnog met de 3 punten aan de haal te gaan. Luis Garcia schiet vanuit de draai. Zijn poging wijkt af op Taravel en verdwijnt zo in het hoekje.
  6. tweede helft, minuut 90. Toch weer Van Crombrugge. De vrije trap wordt aan de 2e paal terug in het pak gekopt, maar Van Crombrugge zet er een vuist tegen en bezweert zo het gevaar.
  7. Gele kaart voor Jordan Loties van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 89. Lotiès schoffelt hard Cardona onderuit. Het levert hem een gele kaart op en Cercle een interessante vrijschop, vlak voor de extra tijd.
  9. tweede helft, minuut 86. Geen penalty. Een mooie bal van Gnaka heeft Pollet als doelwit, maar die wordt naar eigen zeggen neergetrokken door Taravel. Pollet twijfelt niet, de ref laat de beslissing over aan de VAR en die laat niets van zich horen.
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Cercle Brugge, Kévin Appin erin, Arnaud Lusamba eruit