• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen zet Gent en nieuwe coach weer met voeten op de grond

  einde
  31
  1. 45+3' - Doelpunt - Benjamin van Durmen (2 - 0)
  2. 42' - Verv. Marko Bakic door Bruno Godeau
  3. 27' - Geel - Noe Dussenne
  4. 16' - Doelpunt - Selim Amallah (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Frantzdy Pierrot door Yannis Mbombo
  2. 89' - Doelpunt - Giorgi Tsjakvetadze (3 - 1)
  3. 82' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Taiwo Awoniyi
  4. 78' - Geel - Fabrice Olinga
  5. 77' - Verv. Selim Amallah door Fabrice Olinga
  6. 76' - Doelpunt - Frantzdy Pierrot (3 - 0)
  7. 67' - Verv. Franko Andrijaševic door Aboubakary Koita
  8. 58' - Verv. Stallone Limbombe door Jonathan David
  16'Selim Amallah1 - 0
  45+3'Benjamin van Durmen2 - 0
  76'Frantzdy Pierrot3 - 0
  89'Giorgi Tsjakvetadze3 - 1

  Moeskroen heeft zijn eerste zege sinds de 7e speeldag geboekt. Dat dat tegen het herboren AA Gent gebeurde, is verrassend. Toch viel er niet veel af te dingen op de zege van de Henegouwers.

  Moeskroen - AA Gent in een notendop

  • Sleutelmoment: Ref Smet fluit na 33 minuten en 1-0 penalty voor Gent, maar komt op aangeven van de VAR terug op die beslissing. Waarom is niet meteen duidelijk.
  • Man van de Match:  Twee Moeskroen-spelers verdienen een speciale vermelding. Amallah voor zijn eerste helft. Benson voor zijn tweede.
  • Statistiek:  Moeskroen had voor deze match maar 3 veldgoals gemaakt. Tegen Gent verdubbelde de club die statistiek.

  Bekijk de goals uit Moeskroen-Gent (3-1)

  Over de penaltyfase met Limbombe zal nog gesproken worden

  Soms is de derde keer niet de goede keer. Toch niet voor Gent-trainer Jess Thorup. Na twee zeges, liet zijn team het in zijn derde duel als trainer helemaal afweten. Gent had in de eerste helft het meeste balbezit, maar combineerde traag en ongeinspireerd. Kansen kreeg het nauwelijks.

   

  Het recept van Moeskroen smaakte zoeter. Net als tegen Standard werkte de thuisploeg defensief hard en wachtte op offensieve ruimtes in de omschakeling. Dat lukte een eerste keer na een kwartier. Gent probeerde te counteren, maar kreeg een koekje van eigen deeg na een slechte pass van Limbombe. Amallah maakte het af in de korte hoek.

   

  Limbombe versierde daarna wel een penalty. Hij duwde de bal voorbij doelman Butez en viel dan over de doelman. Geen twijfel mogelijk. Zo leek het op het eerste gezicht, maar verrassend genoeg ging scheidsrechter Smet op aangeven van de VAR toch kijken. Hij herzag zijn beslissing en geen 1-1.

   

  De douche werd nog kouder voor Gent, toen Van Durmen in de rebound net voor de rust de 2-0 maakte. Opnieuw na een snedige counter van  Moeskroen.

  Weet u waarom Smet zijn besluit om penalty te geven herziet?

  Benson is de uitblinker van de tweede helft

  Gent slaagde er niet in om het tij te keren. Op het middenveld kon niemand zijn stempel drukken. Tsjakvetadze, Dejaegere en Andrijasevic zorgden niet voor de flits die hun team nodig had.

   

  Moeskroen bleef de meest dreigende ploeg. Vooral een dartele Benson gaf een visitekaartje af. De huurling van Genk had meerdere kansen, maar Kalinic liet zich niet door hem kloppen.

   

  De doelman van Gent had wel geen verhaal toen Benson de achterlijn haalde en Pierrot bediende. Die maakte van dichtbij de 3-0. De eerredder van Tsjakvetadze zorgde kort voor een opflakkering, maar de nederlaag was logisch.

  Thorup: "Als je zo slecht speelt, krijg je het altijd moeilijk"

  • Jess Thorup (coach AA Gent): "We moeten zeggen dat we tegen een betere tegenstander verloren vandaag. Zij speelden goed en hadden de betere kansen. De penaltyfase? Dat kon een belangrijk moment zijn, maar de scheidsrechter vond het uiteindelijk geen penalty. Maar dat was niet de enige fase die bepalend was. We speelden slecht. We hadden te weinig kansen en stonden defensief niet sterk.  Als we zo spelen, krijgen we het in alle matchen moeilijk."
  •  Bernd Storck (coach Moeskroen): "We speelden niet alleen vanavond goed. De vorige matchen eigenlijk ook al. Gent was zijn laatste twee matchen al sterk, dus ik had gezegd dat we onze kansen moesten afmaken. Dat hebben we vanavond gedaan. Op het einde konden we nog meer scoren, maar we worden stap voor stap beter. Organisatorisch en tactisch ben ik al heel tevreden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde van de match. Gent verliest voor de eerste keer onder trainer Jess Thorup. Moeskroen wint verdiend van een onmondig Gent met 3-1.
  2. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Excel Moeskroen, Yannis Mbombo erin, Frantzdy Pierrot eruit
  3. tweede helft, minuut 90. Er komen drie minuten bij. Gent krijgt nog drie minuten. De 3-1 heeft voor een beetje twijfel gezorgd bij Moeskroen, maar dat lijkt te laat te komen.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Giorgi Tsjakvetadze van KAA Gent. 3, 1.
  5. tweede helft, minuut 88. Toch een eerredder voor Gent. Opeens geeft Moeskroen heel veel ruimte weg achterin. Tsjakvetadze profiteert en klopt Butez. Zijn vierde goal van het seizoen.
  6. tweede helft, minuut 87. Het wil gewoon niet lukken voor Gent vanavond. Butez redt nog na een goed actie van Koita. De rebound is voor David, maar die schiet veel te wild. Dit is niet de David van het seizoensbegin.
  7. tweede helft, minuut 84. 4-0 strandt op de dwarslat. Daar is benson alweer. Hij gaat niet voor eigen succes, maar voor een tweede assist. Pierrot bedankt hem niet met de 4-0, maar trapt op de dwarslat.
  8. tweede helft, minuut 82. Benson is in de tweede helft de meest dreigende speler op het veld. Hij komt centraal voor doel nog eens tot een schot. Kalinic redt met enige moeite.
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Taiwo Awoniyi erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  10. tweede helft, minuut 82.