• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat een ommekeer! Genk tovert 2-0-achterstand om in zege op Antwerp

  einde
  24
  1. 45+1' - Doelpunt - Simen Juklerød (2 - 0)
  2. 24' - Doelpunt - Jonathan Bolingi (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - Mbwana Samatta (2 - 4)
  2. 86' - Verv. Ivo door Amara Baby
  3. 83' - Geel - Ibrahima Seck
  4. 82' - Verv. Edon Zhegrova door Ibrahima Seck
  5. 82' - Geel - Edon Zhegrova
  6. 82' - Verv. Daniel Opare door William Owusu
  7. 80' - Geel - Joakim Mæhle
  8. 77' - Verv. Lior Refaelov door Geoffry Hairemans
  9. 76' - Doelpunt - Mbwana Samatta (2 - 3)
  10. 72' - Verv. Alejandro Pozuelo door Sander Berge
  11. 62' - Geel - Jonathan Bolingi
  12. 61' - Geel - Dieumerci Mbokani
  13. 60' - Doelpunt strafschop - Ruslan Malinovskiy (2 - 2)
  14. 56' - Doelpunt strafschop - Ruslan Malinovskiy (2 - 1)
  15. 56' - Geel - Jelle Van Damme
  16. 55' - Verv. Joseph Paintsil door Dieumerci Ndongala
  24'Jonathan Bolingi1 - 0
  45+1'Simen Juklerød2 - 0
  56'Ruslan Malinovskiy2 - 1
  60'Ruslan Malinovskiy2 - 2
  76'Mbwana Samatta2 - 3
  90'Mbwana Samatta2 - 4

  Het onklopbare Genk leek halverwege tegen een eerste nederlaag aan te lopen tegen Antwerp, maar na de pauze kon het de benarde situatie helemaal ombuigen dankzij Malinovski (vanaf de strafschopstip) en Samatta. Antwerp kreeg zo zijn eerste thuisnederlaag aangesmeerd.

  Antwerp - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tot tien minuten in de tweede helft heeft Antwerp alles onder controle, maar dan begaat Jelle Van Damme hands in de zestien meter. Het wordt het begin van de wederopstanding van Genk.
  • Man van de match: Ruslan Malinovski had in de eerste helft geen verhaal tegen het potige spel van Antwerp, maar was na de pauze met twee penaltygoals en een assist de architect van de comeback.
  • Opvallend: Antwerp had tot vandaag maar 9 goals geïncasseerd in de competitie, vandaag komen er daar ineens 4 bij. Daardoor is Standard nu de minst gepasseerde ploeg met 11 tegengoals.

  Bekijk de goals uit Antwerp-Genk (2-4)

  Antwerp voor de pauze baas in eigen huis

  In een bruisend Bosuilstadion vlogen beide ploegen er meteen stevig in. Een eerste schot van Zhegrova, die bij Genk de voorkeur kreeg op Ndongala, was een prooi voor Bolat. Aan de overzijde kon Van Damme een doorgekopte hoekschop niet tussen de palen duwen.

   

  Door de hoge pressing van Antwerp raakte Genk maar moeilijk in zijn spel. Pozuelo en Malinovski konden hun stempel niet drukken, de aanvoer naar de spitsen stokte.

   

  Halfweg de eerste helft toonde de thuisploeg hoe het moet. Refaelov schoof op vanaf het middenveld en leverde een heerlijk steekballetje af voor Bolingi, die Vukovic het nakijken gaf: 1-0 voor Antwerp.

   

  Genk bleef het moeilijk hebben met het potige spel van Antwerp en werd nog voor de pauze een tweede keer koud gepakt. Vukovic kon een pegel van Haroun nog uit zijn doel slaan, maar was even later kansloos toen Juklerod vrije baan kreeg van de Genkse defensie en de 2-0 droog tegen de touwen prikte.

  Heerlijke no look pas van Dewaest, al weet hij het zelf niet

  Twee penalty's luiden de ommekeer in

  Na de rust leunde Antwerp wat meer achteruit, maar dat leidde niet meteen tot meer doelgevaar vanwege Genk. Pas na tien minuten kwam er een eerste barst in de rood-witte afweer: na handspel van Van Damme mocht Malinovski er vanaf de penaltystip 2-1 van maken en Genk weer in de wedstrijd brengen.

   

  Amper vijf minuten later was Antwerp zijn voorsprong helemaal kwijt. Opnieuw was het Ruslan Malinovski die scoorde vanaf elf meter, nu na een fout van Buta op Ndongala.

   

  Antwerp was na de 2-2 even de pedalen kwijt en werd achteruitgedrukt door een ontketend Genk. Een kwartier voor tijd kon Malinovski – na een onterecht toegekende hoekschop – de bal opnieuw voor doel zwiepen, Samatta buffelde voor de neus van Van Damme raak.

   

  Antwerp had in de slotfase nog een stevige reactie in petto, maar Vukovic voorkwam de late gelijkmaker van Bolingi met een knappe redding. Bij het ingaan van de blessuretijd nam Genk alle twijfels weg met een perfect uitgespeelde counter, afgerond door Samatta: 2-4.

  Mbokani lijkt het mopje van Dewaest niet te snappen

  Clement: "Nog grootser dan zege tegen Besiktas"

  Philippe Clement (Genk): "Ik was heel kwaad tijdens de rust, eigenlijk voor het eerst in mijn periode hier bij Genk. Het tempo lag te laag en er was te weinig agressiviteit en overtuiging. Dan kom je hier in de problemen, want Antwerp is gewoon een goeie ploeg. Ik heb op een paar details gewezen en gevraagd dat ze zouden spelen alsof het nog 0-0 was, en ik ben heel tevreden over de reactie die ik in de tweede helft gezien heb."

   

  "Als iedereen erin gelooft en zijn taken uitvoert, hebben wij de mogelijkheden in de ploeg om zo’n situatie nog om te keren. De prestatie in Besiktas was fantastisch, maar dit is nog grootser. Op Antwerp, met de sfeer hier, een 2-0-achterstand ophalen, dat zorgt voor een heel grote dosis vertrouwen. Op naar zaterdag, tegen Club Brugge."

  Van Damme: "We hebben dit aan onszelf te danken"

  Jelle Van Damme (Antwerp): "We moeten vooral onze eerste helft onthouden, want daarin doen we bijna alles perfect. Maar we beginnen dan iets te zwak aan de tweede helft. Vraag me niet waarom, maar we kruipen achteruit. En Genk is natuurlijk een heel goeie ploeg. Het was het plan om de eerste helft door te trekken naar de tweede helft, maar voetbal is een raar spel. Ook al wil je dat niet, we kruipen toch wat achteruit. De eerste helft was van ons, de tweede volledig van Genk."

   

  "De beelden van de penaltyfases wil ik nog eens bekijken, en blijkbaar was het ook geen hoekschop bij die derde, maar ik ben niet de persoon die het op de scheidsrechter gaat steken. Die mensen hebben het al moeilijk genoeg. We hebben het aan onszelf te danken, maar het is wel zuur."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Racing Genk verslaat Antwerp met 2-4 na een onwaarschijnlijke comeback in de tweede helft.
  2. tweede helft, minuut 94. De Bosuil is er zowaar wat stil van geworden. Vier tegengoals in de tweede helft, dat had niemand hier zien aankomen.
  3. tweede helft, minuut 92. "Genk is de beste ploeg van het land. Geen discussie.". Peter Vandenbempt op Sporza Radio.
  4. tweede helft, minuut 90. Samatta maakt het af. Genk doet de boeken dicht met een vierde treffer. Samatta rondt een messcherpe counter ijzig kalm af: 2-4. Wat een onwaarschijnlijke tweede helft.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Mbwana Samatta van KRC Genk. 2, 4.
  6. tweede helft, minuut 89. Antwerp dwingt ook nog een vrije trap af. Een ideale positie voor Hairemans, maar die kan Vukovic niet verschalken.
  7. tweede helft, minuut 88. Vukvovic met de redding. Het blijft razend spannend op de Bosuil. Bolingi trapt in één tijd op doel, Vukovic duikt de bal uit zijn hoek.
  8. tweede helft, minuut 87. "Het is alle hens aan dek nu bij Racing Genk.". Peter Vandenbempt op Sporza Radio.
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Amara Baby erin, Ivo eruit