• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem raapt nog eens een punt, maar schiet daar weinig mee op

  einde
  22
  1. 41' - Geel - Hicham Faik
  2. 28' - Doelpunt - Frantzdy Pierrot (2 - 1)
  3. 23' - Doelpunt - Theo Bongonda (2 - 0)
  4. 13' - Own goal - Bruno Godeau (1 - 0)
  5. 11' - Geel - Hamdi Harbaoui
  1. 88' - Verv. Frantzdy Pierrot door Manuel Benson
  2. 85' - Geel - Frantzdy Pierrot
  3. 82' - Verv. Chris Bedia door Mamadou Sylla
  4. 69' - Verv. Yannis Mbombo door Fabrice Olinga
  5. 69' - Verv. Nill De Pauw door Mikael Soisalo
  6. 64' - Verv. Thomas Buffel door Florian Tardieu
  7. 59' - Geel - Selim Amallah
  8. 57' - Doelpunt - Frantzdy Pierrot (2 - 2)
  13'Bruno Godeau1 - 0
  23'Theo Bongonda2 - 0
  28'Frantzdy Pierrot2 - 1
  57'Frantzdy Pierrot2 - 2

  Na 0 op 24 heeft Zulte Waregem een puntje gesprokkeld. Tegen Moeskroen gaf het in een degradatieduel wel een 2-0-voorsprong uit handen. Na het 2-2-gelijkspel wipt Essevee over Lokeren, dat vanavond wel nog speelt.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Moeskroen (2-2)

  Zulte Waregem - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem leek bij een 2-0-stand zijn schaapjes op het droge te hebben, maar toen kwam de 2-1 van Pierrot uit de lucht gevallen, die Moeskroen weer hoop gaf.
  • Man van de match: Theo Bongonda was vooral in de eerste helft een gesel voor de defensie van Moeskroen, maar zakte na de pauze samen met zijn ploegmaats helemaal weg.
  • Opvallend: Moeskroen had tot vandaag maar één veldgoal gescoord (naast een penalty en twee stilstaande fases), tegen Zulte Waregem lukt het ineens twee keer voor Pierrot.

  VIDEO: Toss van ref Lambrechts loopt mis

  Zulte Waregem kan dubbele bonus niet vasthouden

  Zulte Waregem kwam met een aanvallende opstelling aan de aftrap en trok ook meteen naar voren, maar de eerste kans van de partij was wel voor Moeskroen. Mbombo schoof de bal vanuit een schuine hoek nipt voorlangs.

   

  Even schrikken voor de thuisploeg, die zich snel herpakte en opnieuw voor de aanval koos. Net voor het kwartier leverde dat ook resultaat op. Een voorzet van Buffel werd door Godeau, ex-Zulte Waregem, knullig in eigen doel verwerkt.

   

  Ook na de 1-0 bleef Zulte Waregem dreigen, maar Buffel en Harbaoui konden twee uitstekende kansen niet verzilveren. Het bleek slechts uitstel, want halfweg de eerste helft maakte Bongonda er na een knappe ren 2-0 van.

   

  Moeskroen leek een vogel voor de kat, maar wurmde zich vanuit het niets toch weer in het spoor van de thuisploeg. Een voorzet van Mohamed was precies op maat van Pierrot, die Bossut het nakijken gaf: 2-1.

   

  Zulte Waregem leek niet aangeslagen en bleef de offensieve kaart trekken. Bongonda liet zijn tweede van de avond liggen, een kogel van Faik zoefde nipt over. Zo gingen we rusten bij een 2-1-stand na een vermakelijke eerste helft.

  VIDEO: Pierrot struikelt over zijn eigen voeten, zonder tegenstander in de buurt

  Pierrot schenkt Moeskroen punt met twee goals

  Na de pauze was het allemaal wat minder. Vooral Zulte Waregem kreeg nog maar weinig voor elkaar in de tweede helft en moest het initiatief meer en meer aan de bezoekers laten.

   

  Moeskroen rook zijn kans en schoof op. Na een eerste gemiste kans voor Mohamed trof Pierrot op het uur wel raak. Hij kneep naar binnen vanaf links en prikte de bal netjes voorbij Bossut in de verste hoek: 2-2.

   

  Zulte Waregem was het momentum nu helemaal kwijt en mocht blij zijn dat een fraaie plaatsbal van Bakic net naast vloog, of het was helemaal over en uit voor de mannen van Francky Dury.

   

  Pas een kwartier voor tijd kwam Zulte Waregem nog eens in de buurt van de goal. Bij Moeskroen kregen ze een hoekschop niet weggewerkt, het schot van Baudry vloog via de vingertoppen van Butez over de lat.

   

  In een zenuwslopende slotfase versierden beide ploegen nog enkele kansjes, maar de winning goal viel niet meer. De degradatietopper eindigde op een gelijkspel, dat vooral bij Zulte Waregem als een nederlaag zal aanvoelen.

  Dury: "Natuurlijk ben ik nog strijdvaardig"

  “Na die 2-0 moesten we gewoon doordoen”, zuchtte Zulte Waregem-coach Francky Dury. “Moeskroen maakte gelijk en toen kwam er nervositeit en getwijfel."

   

  "Dat mag je niet doen. Blijf bij je basis: hard werken en spelen als een collectief. Dat hebben we in de tweede helft niet gedaan. Twijfel is logisch, maar als je 2-0 leidt tegen een ploeg van hetzelfde niveau, dan moet je voortdoen.”

   

  “Dit is wel hoopgevend, ja, maar een match duurt 90 minuten en je wordt afgerekend op het eindresultaat. Een puntje is niets. Ik moet nu bijna supporteren voor Oostende tegen Lokeren (Lokeren-KVO begon om 20u, red). Het is niet leuk voor niemand.”

   

  “Natuurlijk ben ik nog strijdvaardig. Als ik het niet ben, dan vind ik dat een grote fout van de coach. We moeten hier samen uit geraken. Je hebt positivisme nodig en ik wil de eerste zijn die dat uitstraalt.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het is voorbij, Zulte Waregem heeft een 2-0-voorsprong uit handen gegeven en moet vrede nemen met een puntendeling met Moeskroen: 2-2.
  2. tweede helft, minuut 93. Ook Moeskroen forceert nog een kansje. Benson maakt ruimte voor een schot, maar besluit te centraal op Bossut.
  3. tweede helft, minuut 92. Harbaoui spectaculair. Harbaoui wil voor een spectaculaire winning goal zorgen, maar zijn omhaal op de voorzet van Baudry gaat de mist in.
  4. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. We krijgen nog 4 minuten blessuretijd. .
  5. tweede helft, minuut 90. Benson mist. De eerste baltoets van Benson is een schot in één tijd van binnen de zestien meter, maar zijn vizier staat nog niet scherp.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Manuel Benson erin, Frantzdy Pierrot eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Het thuispubliek gaat er nog eens achter staan als De fauw een tegenaanval lanceert. Het levert Zulte Waregem een hoekschop op, die in de handen van Butez eindigt.
  8. Gele kaart voor Frantzdy Pierrot van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 85
  9. tweede helft, minuut 84. "Met dat ene puntje schieten beide ploegen weinig op.". Tom Boudeweel op Sporza Radio.
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Zulte Waregem, Mamadou Sylla erin, Chris Bedia eruit