• home
 • video
 • pas verschenen

  Zegevierend Antwerp springt over Anderlecht naar positie 3

  einde
  01
  1. 43' - Verv. Paul Keita door Jur Schryvers
  2. 40' - Geel - Aleksandar Boljevic
  1. 87' - Geel - Simen Juklerød
  2. 84' - Verv. Lior Refaelov door Dylan Batubinsika
  3. 79' - Verv. Milan Massop door Francesco Forte
  4. 79' - Verv. Ivo door William Owusu
  5. 70' - Verv. Louis Verstraete door Karlo Lulic
  6. 58' - Doelpunt - Faris Haroun (0 - 1)
  7. 56' - Geel - Louis Verstraete
  58'Faris Haroun0 - 1

  Waasland-Beveren heeft Antwerp weinig tot niks in de weg kunnen leggen. Stamnummer 1 won dankzij een klassegoal van Haroun met het kleinste verschil en wipt in het klassement over Anderlecht naar de 3e plaats.

  Waasland-Beveren - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: in de 90e en 91e minuut verkwanselt Waasland-Beveren twee huizenhoge mogelijkheden. Schryvers en vooral Vellios hadden meer kunnen doen met hun schietkans.
  • Man van de Match: Haroun beslist het duel met een even krachtige als sierlijke uithaal van net buiten de 16. Hij kroont zich tot matchwinnaar.
  • Opvallend: Antwerp gooit hoge ogen en staat 3e in het klassement. Woensdag krijgt het op de midweekspeeldag thuis het bezoek van...leider Racing Genk, een onvervalste topper.

  Bekijk de goal uit Waasland-Beveren-Antwerp (0-1)

  Antwerp krijgt wat het verdient

  Antwerp koos op een frisse en lichtjes winderige Freethiel gedoseerd voor de aanval. Aanvankelijk leverde dat voorzichtige dictaat enkele halve kansjes op, waar thuisdoelman Roef wel raad mee wist. Zo bracht hij redding op een kopbal van Bolingi en een laag schot van Mbokani.

   

  Antwerp-keeper Bolat hoefde zijn handschoenen niet vuil te maken. Het verweer van Waasland-Beveren was aan de magere kant. De thuisploeg mocht net voor de rust nog van geluk spreken dat Refaelov aan de tweede paal zijn schoen niet tegen een hoge cross kon zetten.

   

  In de tweede helft was het opnieuw Antwerp dat de treffer zocht. Iets voor het uur maakte Haroun een einde aan de droogte. De middenvelder krulde een terugleggertje van Mbokani mooi voorbij een hulpeloze Roef.

   

  Voor een slap Waasland-Beveren leken er geen krenten in de pap te zitten, maar in de slotfase vielen plots toch nog twee reuzenkansen uit de koude lucht. Eerst miste Schryvers, daarna Vellios. Vooral Vellios haalde zich de onvrede van de fans op de hals door van dichtbij voor een leeg doel stuntelig naast te knallen.

   

  Aan de overkant kreeg Mbokani de kans om de wedstrijd met een assist richting Owusu definitief te beslissen, maar de spits trapte egoïstisch voorlangs. Gelukkig voor Antwerp veranderde dat niks meer aan de score. De 0-1 bleef staan en zo wipt stamnummer 1 over Anderlecht naar de 3e plaats. Antwerp staat op 5 punten van leider Genk, dat woensdagavond op speeldag 13 naar de Bosuil komt.

  Vellios mist onbegrijpelijk voor open doel

  "Jammer dat het kampioenschap nu niet eindigt"

  • Laszlo Bölöni (Antwerp-trainer): "We hebben op het einde nog serieus afgezien. We winnen dankzij onze superioriteit in de eerste 70 minuten. Daarna heeft Waasland-Beveren toch enkele kansen gemist. We hebben wel hard gewerkt en een overwinning geboekt tegen een ploeg waar we in het verleden nog niet van gewonnen hadden. We staan nu 3e, dat klopt. Jammer dat het kampioenschap hier niet eindigt (lacht)."
   
  • Yannick Ferrera (Waasland-Beveren-coach): "Die kansen op het einde mogen we nooit missen. Dat heeft niks te maken met een gebrek aan vertrouwen, alleen met denken dat de bal al binnen is. Misschien is het een gebrek aan concentratie. Als je met 1-1 van het veld stapt, ga je natuurlijk met een heel ander gevoel naar huis. Op basis van de kansen hadden we misschien een punt verdiend, maar we hebben te weinig getoond. We staan op onze plaats in het klassement."
   
  • Faris Haroun (Antwerp-speler): "Ik scoorde een mooi doelpunt, maar wat me meer plezier doet zijn de 3 punten. Veel van onze concurrenten lieten dit weekend punten liggen, dus was het - zeker in de aanloop naar onze matchen tegen Genk en Standard - belangrijk om hier te winnen. Dat we over Anderlecht springen, wist ik zelfs niet. Wij spelen voor een plaats in de top 6, Anderlecht minstens voor de 2e plaats. Nu moeten we goed rusten, want woensdag moeten we er 100% voor gaan tegen Genk, dat momenteel de beste ploeg van het land is."

  Videotweets vanuit het Antwerp-vak:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 0-1. Antwerp wint de wedstrijd en wipt in de ranking over Anderlecht.
  2. tweede helft, minuut 94. We zitten in de laatste seconden van de 4 minuten extra tijd.
  3. tweede helft, minuut 92. Ook misser aan de overkant. Mbokani kan de match definitief beslissen, maar in plaats van Owusu te bedienen gaat hij voor eigen succes en mist. Tot woede van zijn coach Bölöni.
  4. tweede helft, minuut 91. Weer bijna 1-1. Waasland-Beveren is daar opnieuw. Vellios heeft de bal vanaf een paar meter maar in een lege kooi te tikken, maar ramt de bal naast. Wat een kans voor de thuisploeg...
  5. tweede helft, minuut 90. Toch bijna... Schryvers loopt in het straatje, krijgt de bal in de voet aangespeeld, maar mist zijn schot. Hier komt Antwerp toch eventjes goed weg.
  6. tweede helft, minuut 89. Het einde nadert. Nog een kleine 2 minuten. Er moet al een wonder gebeuren wil Waasland-Beveren in deze wedstrijd een doelpunt maken.
  7. Gele kaart voor Simen Juklerød van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 85.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Dylan Batubinsika erin, Lior Refaelov eruit