• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge blijft achter met 2 op 9 na defensief geklungel

  1. 41' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (1 - 2)
  2. 31' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (1 - 1)
  3. 18' - Doelpunt - Daichi Kamada (1 - 0)
  4. 9' - Geel - Takehiro Tomiyasu
  1. 90' - Geel - Mats Rits
  2. 88' - Verv. Saulo Decarli door Kaveh Rezaei
  3. 84' - Verv. Elton Acolatse door Mohamed Buya
  4. 78' - Own goal - Mats Rits (2 - 2)
  5. 76' - Verv. Jordan Botaka door Jonathan Legear
  6. 70' - Geel - Jorge Teixeira
  7. 66' - Verv. Krépin Diatta door Dion Cools
  8. 66' - Verv. Marvelous Nakamba door Mats Rits
  9. 60' - Verv. Alexis De Sart door Cristian Ceballos

  Club Brugge is het winnen verleerd in de competitie. Op het veld van Sint-Truiden volgde er voor de derde speeldag op een rij puntenverlies. De Brugse tegengoals deden pijn aan de ogen.

  Bekijk de goals uit STVV - Club Brugge (2-2)

  STVV - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: STVV jaagt de hele tweede helft op de gelijkmaker en die valt uiteindelijk ook tien minuten voor tijd, zij het met heel wat hulp van de verdediging van Club Brugge.
  • Man van de match: Daichi Kamada was de exponent van een onbevangen voetballend STVV. Hij bleef op één doelpuntje steken, maar dat hadden er gerust meer kunnen zijn.
  • Opvallend: Het probleem van de flaterende keepers blijft Club Brugge achtervolgen. Na Butelle, Gaboelov en Horvath lijkt nu ook Letica stilaan zijn krediet opgebruikt te hebben.

  Club krabbelt recht na flater van Letica

  Het was STVV dat het best aan de partij begon en ook als eerste naar voren trok. Club gaf een onzekere indruk op het versleten kunstgras van Stayen en moest het initiatief aan de thuisploeg laten.

   

  Daichi Kamada was na 17 minuten al dicht bij de openingstreffer, maar hij trof de paal. Nauwelijks een minuut later was het wel raak voor de Japanner, met dank aan een flaterende Club-doelman Letica: 1-0 voor STVV, en dat was gewoon verdiend.

   

  Halfweg de eerste helft kreeg ook Club een doelpunt in geschenkverpakking, al had dat heel wat voeten in de aarde. Na een blunder van Garcia miste Vanaken een enorme kans, maar door een tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip voor een voorafgaande fout op Wesley. Vanaf elf meter miste Vanaken niet: 1-1.

   

  De gelijkmaker deed de wedstrijd helemaal kantelen, want plots was Club wel de betere ploeg, met ook de betere kansen. Een kanonskogel van  Siebe Schrijvers spatte uiteen tegen de onderkant van de lat.

   

  Vijf minuten voor de rust was Schrijvers daar opnieuw. Hij stond op de juiste plaats om een gemeten voorzet van Vanaken tegen de touwen te knikken: Club op en over STVV en met een 1-2-voorsprong de rust in.

  VIDEO: Scheidsrechter Lardot stuurt fotograaf weg die wil meekijken met VAR

  STVV krijgt dankzij Poulain wat het verdient

  Club kon die goede lijn niet doortrekken na de rust en werd net als in het begin van de wedstrijd achteruit gedwongen. STVV voetbalde vrank en vrij, maar was niet scherp genoeg voor doel om het overwicht om te zetten in een doelpunt.

   

  Blauw-zwart stelde daar weinig tot niets tegenover. Pas in minuut 65 kwamen de bezoekers nog eens in de buurt van Steppe. Na een lange galop van Vanaken mikte Schrijvers recht op de doelman.

   

  Meer kregen we niet te zien van de landskampioen, die tien minuten voor affluiten STVV zelf aan een gelijkmaker hielp. Poulain wou een voorzet van Legear wegwerken, maar knalde tegen Rits aan en zag de onwaarschijnlijke 2-2 zo over de doellijn rollen.

   

  Bijna stelde Club meteen weer orde op zaken, maar een vrije trap van de voorts onzichtbare Ruud Vormer eindigde tegen de dwarslat.

   

  STVV voelde dat er meer in zat dan een puntje en bleef ook in de slotminuten onbevreesd ten aanval trekken, maar de winning goal viel niet meer.

  Leko: "Letica niet de enige die niet op niveau was"

  • Ivan Leko (Club Brugge): "We geven twee domme doelpunten weg. De eerste is een fout van de keeper, de tweede is het gevolg van een paniekreactie. Zo is het moeilijk om te winnen tegen een tegenstander die goed voetbalt. Het is een feit dat onze keeper nog niet vaak matchwinnaar is geweest, terwijl je op dit niveau, bij een topclub, toch moet presteren. Wij zullen een analyse maken en dan beslissen. Maar hij was vandaag zeker niet de enige die niet op niveau was."

   

  • Marc Brys (STVV): "Na zo’n match overheerst toch vooral de ontgoocheling omdat je maar één punt pakt in plaats van drie. We waren goed aan de wedstrijd begonnen en scoorden verdiend, maar na die discutabele VAR-fase waren we het even kwijt en hadden we het moeilijk. Na de rust konden we wel weer hoger druk zetten en gevaarlijk zijn, alleen is het jammer dat we maar één keer meer konden scoren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! STVV behoudt zijn ongeslagen status in eigen huis. Het houdt Club Brugge op een 2-2-gelijkspel.
  2. tweede helft, minuut 94. STVV heeft haast. STVV neemt geen genoegen met een gelijkspel. Legear gooit de bal twee keer voor doel, maar niemand kan er een beslissende tik tegen geven. Spannend is het wel!
  3. tweede helft, minuut 93. Nog even een heet standje voor de goal van Steppe, maar Club speelt het niet goed uit en puurt er geen kans uit.
  4. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er worden 4 minuten bijgeteld. Krijgen we nog een winnaar?
  5. Gele kaart voor Mats Rits van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 89. De pas ingevallen Rezaei krijgt meteen een dot van een kans voorgeschoteld, maar er is gevlagd voor buitenspel. De kopbal van de Iraniër was overigens ook niet goed.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Club Brugge, Kaveh Rezaei erin, Saulo Decarli eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Ook Club wil nog eens tegenprikken, maar Cools laat de bal onhandig wegspringen.
  9. tweede helft, minuut 86. STVV wil meer. De thuisploeg voelt dat er meer dan één punt in zit, maar trekt nu iets te overhaast ten aanval. Er komt geen doelkans van.