• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren kan met scoreloos gelijkspel tegen Oostende niet echt herademen

  einde
  00
  1. 38' - Geel - Emmanuel Banda
  1. 85' - Verv. Marko Miric door Yusuf Lawal
  2. 77' - Verv. Guus Hupperts door Anton Saroka
  3. 61' - Verv. Omri Ben Harush door Mehdi Terki
  4. 56' - Geel - José Cevallos

  Lokeren is er niet in geslaagd om de bewogen week door te spoelen met een overwinning tegen Oostende. Op Daknam verdween de nul niet van het scorebord. Lokeren blijft helemaal onderaan hangen met evenveel punten als Moeskroen en Zulte Waregem. "We moeten elke strohalm van positivisme aangrijpen", zegt Peter Maes.

  Lokeren - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor het einde krijgt Terki nog een enorme kans om Lokeren op de valreep, en op een diefje, de volle buit te schenken. Maar de invaller besluit over doel.
  • Man van de match: Ortwin De Wolf voorkwam een nieuwe nederlaag voor Lokeren met enkele knappe tussenkomsten. Zo stond hij pal op een harde knal van Milovic en hield hij Tomasevic van de 1-0.
  • Opvallend: Thuis winnen tegen Oostende, het lukt Lokeren niet meer sinds de ruime 6-1-overwinning op 9 mei 2015. Oostende weet dan weer voor het eerst dit seizoen de nul te houden.

  Festival van slechte passes

  Een tumultueuze week doorspoelen met een broodnodige overwinning tegen Oostende. Dat moet zowat de wens geweest zijn van Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht. Die zag z’n ploeg ook fel starten, maar gaandeweg kwam Oostende beter in de partij.
   

  De kustploeg miste wel scherpte. Pogingen van Sakala en Coopman waren te slap om doelman De Wolf te verontrusten. Pas na ruim een halfuur kon ook Lokeren nog eens dreigen en de thuisploeg pakte meteen uit met de beste kans van een wel erg slappe eerste helft.

   

  Hupperts haalde in één tijd uit op een lage voorzet van Deschacht, maar zijn knal spatte uiteen op de paal. Nadien ging het festival aan slechte passes en balverliezen onverminderd voort. Milovic zorgde voor het laatste wapenfeit voor de rust: zijn zwakke kopbal landde in de handen van De Wolf.

  VIDEO: Na indrukwekkende run kan Deschacht nog net het schot van Sakala in hoekschop glijden

  Oostende laat de kansen liggen

  De Lokeren-supporters uitten hun ongenoegen met een resem spandoeken en werden er in de tweede helft niet vrolijker op. Zivkovic liet alleen voor De Wolf een uitgelezen kans onbenut en niet veel later spatte een harde knal van Milovic uiteen op de vuisten van de Lokeren-doelman.

   

  Ook Tomasevic kreeg nog een huizenhoge kans om de kustploeg op voorsprong te knallen, maar ook hij raakte niet voorbij De Wolf. Lokeren stelde daar enkel een flauwe kopbal van Miric tegenover en kwam pas in de slotfase nog eens piepen.

   

  Kort voor het einde kon Terki Lokeren alsnog de volle buit schenken, maar alleen voor Ondoa mikte hij onbesuisd over doel. Ook Saroka en Cevallos waagden nog hun kans, gekadreerde schoten leverde dat niet meer op. Lokeren blijft zo onderaan het klassement bengelen.

  Verheyen: "Tevreden zijn met een punt"

  “We hebben kansen gehad om te scoren. Gezien de situatie waarin Lokeren zich bevindt, hadden we hier de 3 punten gepakt als we op voorsprong waren gekomen. Anderzijds hebben zij op het einde ook nog twee kansen gehad. Het gevoel zit dus ergens tussen de twee”, zegt Gert Verheyen.

   

  “Onze prestatie was oké. De organisatie en discipline was goed, ook de uitvoering van de individuele taken en de prestatie als team. Uiteindelijk moeten we dan ook tevreden zijn met een punt.”

   

  Door de schorsing van Vandendriessche en Vanlerberghe kregen Nkaka en Banda hun kans op het middenveld bij Oostende. “Nkaka heeft een heel goede wedstrijd gespeeld. Hij heeft veel gerecupereerd en was  scherp. Banda was oké, maar niet meer dan dat.”

  Maes: "Elke strohalm van positivisme aangrijpen"

  “We hadden een driepunter nodig, maar je ziet hoe moeilijk dat is. We moeten eigenlijk blij zijn dat we een resultaat neerzetten, hoewel we meer nodig hebben. Misschien maakten we vandaag ook geen aanspraak op meer”, zegt Peter Maes.

   

  “Je hebt een moment nodig zoals die bal op de paal in de eerste helft. Dat kan je een boost geven. Maar we zijn dan toch als team ontgoocheld dat we de drie punten niet pakken. De nul spelen, dat is ook alweer een tijdje geleden. We moeten nu naar de volgende wedstrijd kijken.”

   

   Lokeren schiet weinig op met een punt, zeker na de puntdeling tussen Zulte Waregem en Moeskroen. “Het was het moment om punten te pakken. Maar elke strohalm van positivisme moeten we aangrijpen. Dit moeten we als iets positiefs bekijken, we hebben niet verloren.”

  "Of ik donderdag nog coach ben? Dat weet ik niet"

  Voor Peter Maes zelf was het natuurlijk een vreemde wedstrijd na de gebeurtenissen eerder deze week. Zorgde dat voor een andere aanpak? “Eigenlijk ben ik content dat ik dit nog kan aanpakken. Tijdens die 95 minuten gooi je natuurlijk alles overboord en ben je louter sportief bezig. Dan kan je dat andere negatieve gedeelte opzij zetten.”


  "Ik kan wel stellen dat het een lastige week geweest is, ik zou liegen als dat niet zo was. De lastigste week uit mijn carrière? Nee, de hele periode. Ik heb deze periode als coach nog niet meegemaakt, dat je zo weinig punten haalt. Daar moet je mee leven en voor jezelf conclusies uit trekken waaraan het ligt. Je kan niet wegcijferen dat een coach te weinig punten haalt, dat is nu mijn situatie.”

   

  Maes mag niet spreken over Operatie Zero waarin hij sinds deze week betrokken is, maar zou hij dat liever wel doen? “Nee, absoluut niet. We hebben daar duidelijke afspraken over gemaakt, dus ik zwijg daarover.”

   

  Volgens Maes heeft de situatie ook niet gewogen op de groep. "Ik denk het niet, vanaf woensdag hebben we in normale omstandigheden kunnen werken. Ik ben heel blij dat ik heb kunnen coachen. Als ik er niet was geweest, had het nog zwaarder gewogen op deze groep."

   

  "Ik heb vandaag een heel gretige groep gezien en de voorzitter voor de wedstrijd in de kleedkamer bezig gehoord. De focus ligt hier nog duidelijk op het sportieve. "

   

  Maes houdt de druk rond zijn positie af. "Ik ben onbelangrijk, daar moet je niet op focussen. Het belangrijkste is dat de juiste beslissing genomen wordt voor Sporting Lokeren. Of ik donderdag nog coach ben op Anderlecht? Dat weet ik niet. Dat zal afhangen van de beslissing van de voorzitter."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Lokeren komt niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Oostende. Het blijft zo onderaan hangen met Zulte Waregem en Moeskroen.
  2. tweede helft, minuut 92. Ook Cevallos probeert het nog eens met een schot van net buiten de zestien. Maar ook zijn poging is niet gekadreerd.
  3. tweede helft, minuut 91. Lokeren doet er toch nog alles aan om de drie punten thuis te houden. Saroka snijdt vanop links naar binnen en haalt uit, zijn schot zeilt voorlangs.
  4. tweede helft, minuut 87. Terki vergeet te scoren. Terki kan de wedstrijd beslissen op vijf minuten van het einde. Hij duikt alleen op voor Ondoa, maar keilt de bal over het doel. Wat een misser!
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KSC Lokeren, Yusuf Lawal erin, Marko Miric eruit
  6. tweede helft, minuut 84. Ook Lawal mag nog opdraven bij de thuisploeg. Voor Miric zit de wedstrijd erop.
  7. tweede helft, minuut 82. De tijd begint te dringen voor Lokeren en Oostende. Krijgen we nog een winnaar en houden beide ploegen een puntje over aan deze matige partij?
  8. tweede helft, minuut 77. De bal komt in de kluts voor de voeten van Hupperts en die haalt in de draait meteen uit. Ondoa zit in de goede hoek, maar er was ook gevlagd voor buitenspel. Het is meteen de laatste actie van Hupperts, hij wordt vervangen door Saroka.
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KSC Lokeren, Anton Saroka erin, Guus Hupperts eruit
  10. tweede helft, minuut 74. Ook Oostende versiert nog een halve kans. Capon probeert het vanuit een scherpe hoek, De Wolf gaat goed plat.