• home
 • video
 • pas verschenen

  Assist Kylian Hazard levert Cercle Brugge een punt op

  1. 35' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (0 - 1)
  2. 17' - Geel - Serge Gakpé
  1. 83' - Verv. Idir Ouali door Teddy Chevalier
  2. 79' - Verv. Serge Gakpé door Adrien Bongiovanni
  3. 72' - Verv. Kylian Hazard door Johanna Omolo
  4. 71' - Verv. Jovan Stojanovic door Elohim Rolland
  5. 63' - Verv. Irvin Cardona door Dylan de Belder
  6. 59' - Verv. Felipe Avenatti door Kanu
  7. 58' - Doelpunt - Xavier Mercier (1 - 1)
  8. 57' - Geel - Felipe Avenatti
  35'Jovan Stojanovic0 - 1
  58'Xavier Mercier1 - 1

  Cercle Brugge en KV Kortrijk hebben mekaar na een wedstrijd met twee gezichten in evenwicht gehouden. Kylian Hazard gaf de gelijkmaker van Cercle aan.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Kortrijk (1-1)

  Cercle - KVK in een notendop

  • Sleutelmoment: In het slot van de wedstrijd mag de vrijstaande Chevalier nog eens aanleggen. Cercle-doelman Nardi gaat razendsnel plat en voorkomt de 1-2.
  • Man van de match: Hoewel hij in de eerste helft nergens was, ontpopte Xavier Mercier zich in periode twee zowaar tot de boeman van zijn ex-ploeg KVK. Met flitsende acties én de verdiende gelijkmaker als gevolg.
  • Opvallend: Voor KV Kortrijk leek er de hele eerste helft geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede periode waren de Kerels nergens. Toch leken de drie punten nog naar Kortrijk te gaan, Nardi voorkwam met de vingertoppen.

  KV Kortrijk baas in Brugge

  De eerste helft leek allesbehalve een duel tussen twee ploegen uit de middenmoot. KV Kortrijk speelde als een play-off 1-ploeg en greep Cercle van bij de aftrap bij de keel.

   

  KVK voetbalde Cercle horendol (vijfenzeventig procent balbezit!) maar miste ook flink wat efficiëntie. Van der Bruggen, Stojanovic en Avenatti hadden de openingstreffer aan de voet, maar ofwel stond Cercle-doelman Nardi in de weg, ofwel werd er te onbesuisd met de kansen omgesprongen.

   

  Net na het halfuur kreeg KVK dan toch wat het verdiende. Avenatti
  ontweek de aanstormende Nardi en schoof het leer door tot bij D'haene, wiens schot op het nippertje van de lijn werd gehaald. Stojanovic verschalkte de Cercle-verdeding dan maar door zijn hoofd tegen de rebound van Avenatti te zetten: 0-1.

  Cercle had in de eerste helft alle moeite van de wereld om de bal bij te houden.

  Cercle had in de eerste helft alle moeite van de wereld om de bal bij te houden.

  Wedstrijd met twee gezichten

  In de tweede helft werd de wedstrijd volledig op zijn kop gezet. Cercle begon voortvarend, terwijl KV Kortrijk even niet meer wist van welk hout pijlen te maken. 

   

  Op het uur legde Gakpé dan toch de 1-1 in het mandje, maar de Cercle-aanvaller werd (onterecht?) afgevlagd voor buitenspel. De VAR greep niet in, tot ongeloof van alle groen-zwarte harten.

   

  Even later was de Cercle-aanhang het akkefietje reeds vergeten, want Mercier -op aangeven van Hazard- gaf de Vereniging toch nog waar het recht op had: 1-1.

   

  In een zinderend slot ging Cercle nog op zoek naar de winnende treffer, maar bijna kreeg de thuisploeg in het absolute slot het deksel nog op de neus. Nardi hield Chevalier knap van de 1-2, en ook De Sart kon de kansen niet verzilveren. Al bij al een billijk gelijkspel dus in een match met twee gezichten.

  VIDEO: Kylian Hazard toont even dat hij de broer is van Eden en Thorgan

  "Hadden Cercle in eerste helft moeten doodmaken"

  Hannes Van der Bruggen (KVK): "We waren echt op de afspraak in die eerste helft. Het enige minpuntje  was dat het maar 1-0 was. Dat is het enige wat we ons moeten verwijten, dat we Cercle in de eerste helft niet hebben doodgemaakt."

   

  "In de tweede helft kwamen we minder voor de dag, en zetten we minder druk op de bal. Toen ik daarnet de kleedkamer binnenging, was er vooral ontgoocheling bij de spelers. Het is jammer dat we vandaag die drie punten niet meepikken."

   

  Xavier Mercier (Cercle): "We speelden met vier nieuwe titularissen, dus in de eerste helft was het nog even wennen. Maar aan de rust stond het nog máár 0-1, dus wisten we dat er in de tweede helft nog van alles mogelijk was."

   

  "We kwamen dan ook agressief uit de kleedkamer en gingen hoog storen. We gaven hen minder tijd aan de bal en daardoor konden wij ook weer aan aanvallen denken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde van de wedstrijd. In een wedstrijd met twee gezichten is een 1-1 gelijkspel een billijke uitslag. KVK was baas in periode 1, maar Cercle herstelde in de tweede helft het evenwicht volledig, al hebben De Sart en Chevalier de winnende treffer in een waanzinnig slot tot twee keer toe aan de voet.
  2. tweede helft, minuut 93. Nardi redt het punt voor Cercle! Kanu mag alleen op Nardi afstormen, maar de spits is wat aan snelheid ingeboet en wordt bijgehaald. Op zijn teruglegger haalt Chevalier goed uit, maar Nardi ligt in de weg. In de daaropvolgende hoekschop gaat de Cercle-doelman even onder de bal door. De Sart probeert het twee keer, maar de bal gaat er niet in.
  3. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra tijd. Valt er nog een (winnende) treffer?
  4. tweede helft, minuut 88. Goeie inswinger van Chevalier! De Sart zet er zijn hoofd tegen, maar de bal wijkt af en hobbelt in corner. Die brengt weinig op voor KVK.
  5. tweede helft, minuut 85. Chevalier laat doodsteek liggen. Zeldzame uitbraak van KVK. Kanu buffelt zich een baan doorheen de Cercle-verdediging en legt op maat terug tot bij Chevalier. De invaller legt de bal goed, maar besluit dan met een te zwak puntertje. .
  6. tweede helft, minuut 83. Heerlijke aanval Cercle! Wat een fantastische combinatie van de groen-zwarten! Etienne wordt mooi diep gestuurd en zoekt De Belder aan de tweede paal, die een teen tekort komt om de 2-1 binnen te glijden. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Teddy Chevalier erin, Idir Ouali eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Bongiovanni laat zich meteen zien. De vervanger van Gakpé schudt meteen een mooie dribbel uit zijn sloffen. Bongiovanni glijdt naar binnen en haalt uit met links. Metertje over de kooi van Kaminski.
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Cercle Brugge, Adrien Bongiovanni erin, Serge Gakpé eruit