2. 58' - Doelpunt - Xavier Mercier (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 12 - 27/10/18 - 20:00
58'
Xavier Mercier
58'
1 - 1

Cercle Brugge en KV Kortrijk hebben mekaar na een wedstrijd met twee gezichten in evenwicht gehouden. Kylian Hazard gaf de gelijkmaker van Cercle aan.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Kortrijk (1-1)

Cercle - KVK in een notendop

• Sleutelmoment: In het slot van de wedstrijd mag de vrijstaande Chevalier nog eens aanleggen. Cercle-doelman Nardi gaat razendsnel plat en voorkomt de 1-2.
  • Man van de match: Hoewel hij in de eerste helft nergens was, ontpopte Xavier Mercier zich in periode twee zowaar tot de boeman van zijn ex-ploeg KVK. Met flitsende acties én de verdiende gelijkmaker als gevolg.
  • Opvallend: Voor KV Kortrijk leek er de hele eerste helft geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede periode waren de Kerels nergens. Toch leken de drie punten nog naar Kortrijk te gaan, Nardi voorkwam met de vingertoppen.

KV Kortrijk baas in Brugge

De eerste helft leek allesbehalve een duel tussen twee ploegen uit de middenmoot. KV Kortrijk speelde als een play-off 1-ploeg en greep Cercle van bij de aftrap bij de keel.

KVK voetbalde Cercle horendol (vijfenzeventig procent balbezit!) maar miste ook flink wat efficiëntie. Van der Bruggen, Stojanovic en Avenatti hadden de openingstreffer aan de voet, maar ofwel stond Cercle-doelman Nardi in de weg, ofwel werd er te onbesuisd met de kansen omgesprongen.

Net na het halfuur kreeg KVK dan toch wat het verdiende. Avenatti
ontweek de aanstormende Nardi en schoof het leer door tot bij D'haene, wiens schot op het nippertje van de lijn werd gehaald. Stojanovic verschalkte de Cercle-verdeding dan maar door zijn hoofd tegen de rebound van Avenatti te zetten: 0-1.

Cercle had in de eerste helft alle moeite van de wereld om de bal bij te houden.

Wedstrijd met twee gezichten

In de tweede helft werd de wedstrijd volledig op zijn kop gezet. Cercle begon voortvarend, terwijl KV Kortrijk even niet meer wist van welk hout pijlen te maken.

Op het uur legde Gakpé dan toch de 1-1 in het mandje, maar de Cercle-aanvaller werd (onterecht?) afgevlagd voor buitenspel. De VAR greep niet in, tot ongeloof van alle groen-zwarte harten.

Even later was de Cercle-aanhang het akkefietje reeds vergeten, want Mercier -op aangeven van Hazard- gaf de Vereniging toch nog waar het recht op had: 1-1.

In een zinderend slot ging Cercle nog op zoek naar de winnende treffer, maar bijna kreeg de thuisploeg in het absolute slot het deksel nog op de neus. Nardi hield Chevalier knap van de 1-2, en ook De Sart kon de kansen niet verzilveren. Al bij al een billijk gelijkspel dus in een match met twee gezichten.

"Hadden Cercle in eerste helft moeten doodmaken"

Hannes Van der Bruggen (KVK): "We waren echt op de afspraak in die eerste helft. Het enige minpuntje  was dat het maar 1-0 was. Dat is het enige wat we ons moeten verwijten, dat we Cercle in de eerste helft niet hebben doodgemaakt."

"In de tweede helft kwamen we minder voor de dag, en zetten we minder druk op de bal. Toen ik daarnet de kleedkamer binnenging, was er vooral ontgoocheling bij de spelers. Het is jammer dat we vandaag die drie punten niet meepikken."

Xavier Mercier (Cercle): "We speelden met vier nieuwe titularissen, dus in de eerste helft was het nog even wennen. Maar aan de rust stond het nog máár 0-1, dus wisten we dat er in de tweede helft nog van alles mogelijk was."

"We kwamen dan ook agressief uit de kleedkamer en gingen hoog storen. We gaven hen minder tijd aan de bal en daardoor konden wij ook weer aan aanvallen denken."

90+5'

Einde van de wedstrijd

In een wedstrijd met twee gezichten is een 1-1 gelijkspel een billijke uitslag. KVK was baas in periode 1, maar Cercle herstelde in de tweede helft het evenwicht volledig, al hebben De Sart en Chevalier de winnende treffer in een waanzinnig slot tot twee keer toe aan de voet.
90+3'

Nardi redt het punt voor Cercle!

Kanu mag alleen op Nardi afstormen, maar de spits is wat aan snelheid ingeboet en wordt bijgehaald. Op zijn teruglegger haalt Chevalier goed uit, maar Nardi ligt in de weg. In de daaropvolgende hoekschop gaat de Cercle-doelman even onder de bal door. De Sart probeert het twee keer, maar de bal gaat er niet in.
90'

90'

Drie minuten extra tijd

Valt er nog een (winnende) treffer?
88'
Goeie inswinger van Chevalier! De Sart zet er zijn hoofd tegen, maar de bal wijkt af en hobbelt in corner. Die brengt weinig op voor KVK.
87'
85'

Chevalier laat doodsteek liggen

Zeldzame uitbraak van KVK. Kanu buffelt zich een baan doorheen de Cercle-verdediging en legt op maat terug tot bij Chevalier. De invaller legt de bal goed, maar besluit dan met een te zwak puntertje.
83'

Heerlijke aanval Cercle!

Wat een fantastische combinatie van de groen-zwarten! Etienne wordt mooi diep gestuurd en zoekt De Belder aan de tweede paal, die een teen tekort komt om de 2-1 binnen te glijden.
81'

Bongiovanni laat zich meteen zien

De vervanger van Gakpé schudt meteen een mooie dribbel uit zijn sloffen. Bongiovanni glijdt naar binnen en haalt uit met links. Metertje over de kooi van Kaminski.
77'

D'haene is redder in nood

Een flitsende aanval van Xavier Mercier, die na zijn doelpunt helemaal ontbolsterd lijkt. Gakpé kon bijna koppen op diens strakke voorzet, maar een glijdende D'Haene brengt de redding. Een zucht van opluchting bij coach De Boeck.
74'

VAR-momentje

De slecht gegeven hoekschop zorgt even voor wat commotie, want beroerde die KVK-verdediger aan de eerste paal het leer niet met de arm? De VAR buigt zich over de vermeende handsbal en adviseert negatief. Geen hands, geen strafschop.
72'

Gakpé aan de overkant!

Dit duel gaat plots leuk op en neer. Gakpé wordt de diepte ingestuurd en aarzelt niet om de trekker over te halen. Afgeblokt en hoekschop voor Cercle!
71'

Toch nog eens KVK

Daar is KVK toch weer. Ouali dweilt de rechterflank af en vindt een goed afgehaakte Stojanovic. De Serviër heeft echter te veel tijd nodig en ziet zijn schot afgeblokt. Meteen ook het laatste wapenfeit van de spits, want Rolland komt hem vervangen.
69'

Kan Rolland het tij keren?

KVK-spits Stojanovic loopt nu wat verloren en staat op een eiland. De Boeck begrijpt er niets van en kijkt naar de bank. Kan Rolland soelaas bieden?
67'
66'

Cercle wil meer!

KVK ondergaat het spel nu, want de thuisploeg is plots de dominantste ploeg in Jan Breydel. Deze wedstrijd kan nog alle kanten uit.