• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk bibbert nog tegen Eupen, maar zet Club op 3 punten

  einde
  21
  1. 45+1' - Geel - Rémi Mulumba
  2. 19' - Doelpunt - Leandro Trossard (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Alejandro Pozuelo
  2. 90+3' - Geel - Luis García
  3. 90+2' - Verv. Yuta Toyokawa door Jordan Loties
  4. 90' - Geel - Sulayman Marreh
  5. 87' - Verv. Leandro Trossard door Ibrahima Seck
  6. 82' - Verv. Mbwana Samatta door Marcus Ingvartsen
  7. 82' - Verv. Silas Gnaka door Samuel Essende
  8. 81' - Doelpunt - Cheick Keita (2 - 1)
  9. 70' - Geel - Xavi Molina
  10. 65' - Doelpunt - Leandro Trossard (2 - 0)
  11. 65' - Verv. Dieumerci Ndongala door Joseph Paintsil
  12. 59' - Verv. Rémi Mulumba door Jean-Thierry Lazare
  19'Leandro Trossard1 - 0
  65'Leandro Trossard2 - 0
  81'Cheick Keita2 - 1

  Racing Genk heeft de op papier makkelijke opdracht tegen Eupen tot een goed einde gebracht: 2-1 met 2 goals van Trossard. Maar in de slotfase maakte Genk het zich nog knap lastig. Keita scoorde tegen en Eupen liet nog een pak kansen onbenut. Genk leidt nu met 3 punten op Club Brugge.

  Genk - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Genk hoeft zich amper zorgen te maken, tot Keita 10 minuten voor tijd de aansluitingstreffer scoort. De paniek slaat toe bij de thuisploeg.
  • Man van de match: Leandro Trossard was gelukkig voor Genk sneller hersteld van zijn schouderblessure en kroonde zich tot matchwinnaar. Hij zit nu al aan 15 goals in 17 matchen. 
  • Opvallend: Genk pronkt met een gemiddelde van 3 goals per wedstrijd. Het zit nu al aan 33 goals in 11 matchen.

  Bekijk de goals uit Genk - Eupen (2-1)

  Dominant Genk moet het met één goal stellen

  Genk had zich met bij momenten oogstrelend voetbal op kop van het klassement genesteld en wou die lijn na de interlandbreak ook doortrekken tegen Eupen. 

   

  De Genkse aanpak was herkenbaar: rustig opbouwen en met gerichte versnellingen de tegenstander op een hoopje spelen. Eupen kwam twee keer met de schrik vrij, maar de onvermijdelijke Trossard liet de oostkantonners geen derde keer ontsnappen. Zijn streep verdween na 18 minuten enig mooi in de bovenhoek.

   

  Eupen leek maar geen vuist te kunnen maken, tot Genk zijn strakke greep op de wedstrijd wat loste. Het leverde bescheiden kansjes op voor de bezoekers, maar Genk bleef heer en meester. Scoren lukte echter niet meer, ondanks de 15 schoten richting doel.

  Genk bibbert na late aansluitingstreffer

  Eupen had net voor de rust nog heel wat fouten nodig gehad om Genk af te stoppen, maar merkte dat het in de tweede helft vlotter ging. De Genkse dominantie was minder uitgesproken, Eupen mocht een aardig woordje meepraten.

   

  Siebe Blondelle kon de betere periode van de bezoekers ook vertalen op het scorebord, maar twijfelde te lang tussen zijn linker of rechter. Uiteindelijk mikte hij onbegrijpelijk naast.

   

  Genk had de waarschuwing begrepen en trok weer naar het front. Maar de bal leek niet meer in doel te willen. Pozuelo trapte op de paal, en ook Samatta mikte op het doelhout, maar Trossard was er als de kippen bij om de rebound in doel te werken: 2-0.

   

  De schaapjes op het droge, dachten ze bij Genk. Tot Keita onverwacht in de winkelhaak mikte. Nervositeit, paniek en chaos in de Genkse rangen, want Eupen rook bloed. Lazare kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk trok Genk zich (met wat tijdrekken) over de streep.

  VIDEO: Niet te geloven dat Blondelle hier niet scoort

  Clement: "Tegen Eupen moet je top zijn om verschil te maken"

  "Ik heb geen schrik gehad", zei Genk-coach Philippe Clement. "We hadden wel veel eerder drie keer moeten scoren. Eupen speelt dan Russische roulette en dan kan de bal eens slecht vallen. Ik denk dat we verdiend de drie punten pakken."

   

  "We hebben 25 keer richting doel getrapt, 11 keer tussen de palen. Dan was onze efficiëntie niet top. En tegen Eupen moet je top zijn om het verschil te maken. Je ziet op het einde dat ze voetballende kwaliteiten hebben."

   

  "De titel? Gent, Standard, Anderlecht en Club Brugge doen ook nog mee. We zijn nog maar 11 speeldagen ver en je moet 40 speeldagen goed zijn om kampioen te worden."

  Makelélé: "Gelijkspel was mogelijk"

  "Ik ben wat gefrustreerd", gaf Makelélé toe. "Een gelijspel was mogelijk. We hebben Genk kopzorgen bezorgd. Ik zag in de tweede helft een strijdvaardige ploeg, dus het is jammer dat we geen punt pakken. Zij maken hun kansen af, wij niet."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Alejandro Pozuelo van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 94
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Genk komt met de schrik vrij. Het was nog bibberen en beven in de slotfase, maar het trekt de 2-1-zege over de streep.
  3. tweede helft, minuut 93. Hoekschop voor Eupen. De laatste kans voor Eupen. wat levert het op?
  4. Gele kaart voor Luis García van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Maehle versiert hoekschop. Maehle versiert een hoekschop en gaat ostentatief tijd rekken. Luis Garcia verliest zijn geduld en gaat scheidsrechter Wim Smet op zijn plichten wijzen. Het komt de aanvoerder enkel op geel te staan.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAS Eupen, Jordan Loties erin, Yuta Toyokawa eruit
  7. tweede helft, minuut 91. Makelélé gelooft dat Loties nog iets kan forceren met zijn lengte en haalt Toyokawa naar de zijlijn. Een grote verdediger voor de kleine aanvaller.
  8. Gele kaart voor Sulayman Marreh van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 90
  9. tweede helft, minuut 89. Pozuelo gaat wat met de bal spelen aan de hoekschopvlag, tot grote frustratie van Marreh. Hij haalt de Spanjaard neer en krijgt de fout dan ook tegen.
  10. tweede helft, minuut 88. Invaller Essende staat goed, maar heeft een duwfout nodig om te koppen. Scheidsrechter Wim Smet fluit hem terug. Zo kan Genk weer wat tijd rekken.