• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard vergeet zijn goede vorm mee te nemen naar Moeskroen

  einde
  00
  1. 90+6' - Verv. Selim Amallah door Manuel Benson
  2. 83' - Verv. Mbaye Leye door Fabrice Olinga
  3. 80' - Verv. Christophe Diedhiou door Nathan De Medina
  4. 78' - Verv. Renaud Emond door Orlando Sá
  5. 74' - Verv. Paul José Mpoku door Carlinhos

  Na zeges tegen Club Brugge en KV Oostende is Standard op een troosteloos 0-0-gelijkspel blijven steken op het veld van Moeskroen, dat de rode lantaarn voorlopig in de handen van Zulte Waregem kan duwen.

  Moeskroen - Standard in een notendop

  • Sleutelmoment: De match had een goal nodig om open te breken, maar net na de rust miste Marin de beste kans.
  • Man van de match: Niemand stak er echt bovenuit, maar Amallah speelde zeker een goede match voor Moeskroen.

  VIDEO: Moest Standard hier geen strafschop krijgen voor een fout op Emond?

  Video player inladen ...

  Met de sterke prestatie tegen Club Brugge in gedachte, riep Michel Preud’homme net voor de match zijn spelers op om dezelfde vinnigheid te tonen op Le Canonnier. Die woorden waren duidelijk niet tot de kleedkamer doorgedrongen. Zijn spelers deden exact het omgekeerde.

  Standard speelde een bijzonder makke eerste helft. Zelfs het balbezit was voor Moeskroen, dat een plannetje had. De thuisploeg zette Standard hoog vast en kreeg een enorme kans. Pierrot kwam alleen voor doel, maar trapte totaal verkeerd. Ook Standard had met Emond een kansje, maar het enige schot tussen de palen werd gered door Butez.

   

  Standard kwam dominanter uit de kleedkamer. Marin kreeg meteen
  de beste kans van de hele match, maar hij schoot van dichtbij te centraal. Butez kon met een reflex redden. 

   

  In een match waarin Standard een individuele flits erg goed kon gebruiken, was de onzichtbaarheid van Carcela en Mpoku opvallend. Carcela leed veel balverlies en zijn enige doelpoging ging naast.

   

  Moeskroen vocht de tweede helft voor een punt. Veel kansen kreeg het niet meer, maar Leye en invaller Olinga hadden wel nog kunnen scoren. Ochoa redde twee keer de afstandsschoten. Leye viel nog uit met een arm- of schouderblessure. 

  • Michel Preud'homme: "In de eerste helft hadden we een probleem en het was beter in de tweede helft, maar we scoorden niet. Het probleem was dat de spelers niet wisten hoe ze moesten omgaan met het systeem van Moeskroen. Als we niet top zijn moeten we niet verwachtehn zo maar dit soort matchen te winnen. Natuurlijk had ik meer verwacht van het spel."
  • Bernd Storck: "We deden het heel goed tegen een goed team. Ik moet mijn spelers een compliment geven. Ze hadden kansen, maar wij hadden de beste kans van de eerste helft. Als we die scoren, wordt het nog beter. We hebben automatismen nodig voor de goal. Daar werken we aan. Hopelijk komt het."

   

  Fase per fase

  1. Einde van de match

   Moeskroen pakt verdiend een punt tegen Standard, dat de goede prestatie van tegen Club Brugge niet kan evenaren. Eindstand: 0-0 na een spektakelloze match.
  2. Benson mag de laatste twee minuten nog volmaken. Amallah speelde een goede match, maar is misschien helemaal leeg.
  3. Standard moet opletten dat het niet op een late 1-0 botst. Amallah onderstreept zijn goede match en lanceert Olinga. Die krijgt een goede schietkans, maar Ochoa redt.
  4. Zeven minuten extra tijd

   Alle blessureleed zorgt dat er opnieuw veel extra tijd wordt bijgeteld. Zeven minuten krijgen beide ploegen nog om een winnaar aan te duiden.
  5. De tijd dringt voor Standard, maar het is Moeskroen dat op dit moment het meest aandringt. Een vrije trap van Bakic wordt weggehaald door Laifis.
  6. Carcela geeft niet thuis

   Het is niet de match van Carcela. Dat onderstreept hij door de mogelijkheid op een counter helemaal te verkwanselen.
  7. Spel ligt stil

   Leye kan niet verder bij Moeskroen. Hij moet met een draagbaar van het veld gedragen worden. De arm of schouder lijkt het probleem, die staat in een vreemde hoek.