• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge moet tevreden zijn met draw tegen Waasland-Beveren

  einde
  11
  1. 30' - Geel - Louis Verstraete
  1. 90+3' - Verv. Apostolos Vellios door Tobias Salquist
  2. 90+1' - Verv. Beni Badibanga door Jur Schryvers
  3. 73' - Verv. Clinton Mata door Thibault Vlietinck
  4. 60' - Doelpunt - Apostolos Vellios (1 - 1)
  5. 56' - Verv. Kaveh Rezaei door Wesley Moraes
  6. 55' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 0)
  7. 51' - Verv. Floriano Vanzo door Karlo Lulic
  55'Hans Vanaken1 - 0
  60'Apostolos Vellios1 - 1

  Landskampioen Club Brugge heeft de rug niet kunnen rechten. Het team van Ivan Leko bleef in eigen thuis steken op een gelijkspel tegen Waasland-Beveren. De geplaagde coach kreeg wel een warm onthaal.

  Club Brugge-Waasland Beveren in een notendop

  • Man van de Match: Met het gelijkmakende doelpunt mag Vellios zich tot "matchwinnaar" kronen. De Griekse aanvaller van Waasland Beveren bezorgde zijn club een knap punt op het veld van de landskampioen.
  • Sleutelmoment: 10 minuten na de rust leek Vanaken Club Brugge op weg te zetten naar de winst met de openingstreffer, maar 5 minuten later bezorgde Vellios Club het deksel op de neus met de gelijkmaker, die de thuisploeg niet meer te boven kwam. 
  • Opvallend: Voor de wedstrijd zorgden de Club Brugge-fans voor een mooi eerbetoon aan coach Leko. Die was duidelijk aangedaan en kreeg de tranen in zijn ogen.

  Bekijk de goals uit Club Brugge-Waasland-Beveren (1-1)

  Club Brugge versiert beste kansen voor rust

  De storm rond het voetbalschandaal zat nog vers in het geheugen, maar met de openingswedstrijd van de 11e speeldag in de Jupiler Pro League was het opnieuw tijd om te focussen op het sportieve. 

   

  De eerste helft begon best goed voor de thuisploeg. Club domineerde meteen en kreeg de betere kansen. Een uitstekend spelende Vanaken mocht richting Roef koppen, maar besloot naast het kader van de Waasland Beveren-doelman. Ook man in vorm Danjuma probeerde het oog in oog met Roef, tevergeefs, al was de hoek wel heel scherp. 

   

  Waasland Beveren leverde enkele schoten vanaf de tweede lijn af, maar die belandden telkens hoog over in de tribunes. Nadien speelden beide ploegen met weinig overtuiging, kregen de supporters maar weinig spektakel te zien en was een scoreloos gelijkspel een logische ruststand.

  Leko zichtbaar geëmotioneerd door steun van supporters

  Vanaken doet Jan Breydel daveren, Vellios zorgt voor koude douche

  De opdracht van Club na de rust leek duidelijk: rustig afwachten en het goede moment kiezen. En dat kwam er ook. Vanaken bekroonde zijn goede eerste helft en liet Jan Breydel daveren met het openingsdoelpunt: 1-0.

   

  Lang mocht de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want na dom balverlies van Vanaken zag Waasland Beveren dé kans om op gelijke hoogte te komen. Vellios profiteerde optimaal en bezorgde Club een koude douche met de 1-1. 

   

  Na de gelijkmaker was het wachten op het antwoord van Club, maar het was Waasland Beveren dat nog de beste kans van de wedstrijd voorgeschoteld kreeg. Ampomah toverde een prachtige krul uit z'n sloffen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de deklat was de Ghanees niet gunstig gezind. Scoren kon geen van beide ploegen meer in een ietwat teleurstellende wedstrijd, 1-1 was de terechte eindstand.

   

  Een extra domper in Brugge was de blessure van Jelle Vossen 10 minuten voor tijd. De Brugge-spits moest het veld in tranen verlaten en lijkt voor lange tijd aan de kant te staan.

  Geblesseerde Vossen wordt wenend van het veld gedragen

  Vanaken: "1-1 was misschien wel terecht resultaat"

  Bij Club Brugge was Hans Vanaken de beste man op het veld. "Ik denk toch dat we een goede eerste helft speelden. We waren dominant, namen veel initiatief en gaven weinig weg op de counter. We kregen voldoende kansen om het af te maken, maar dat gebeurde niet en dan weet je dat het tegen zo'n ploeg moeilijker en moeilijker kan worden."

   

  "De tweede helft scoren we wel snel en dan moet je de match gewoon kunnen uitspelen. Dan krijg je die 1-1 toch binnen en moet je alles op alles zetten en de match winnen. Maar op het einde is het misschien wel een terecht resultaat."

   

  "Of de heisa rond het voetbalschandaal meespeelde vandaag? Neen, voor mij helemaal niet. Uiteindelijk is er ook geen enkele speler genoemd, dus ik vind niet dat het een reden is om dit gelijkspel te verklaren. Thuis tegen Waasland Beveren moeten we altijd winnen. De laatste jaren zijn we het niet meer gewoon om hier punten te laten liggen en nu lijkt het wel een wonder dat het gebeurt, maar ik denk dat dat wel bij alle topploegen gebeurt."

  Roef: "Misschien zat er wel meer in"

  "Ik denk wel dat dit een stunt is. Er zijn weinig ploegen die hier punten komen pakken", vertelde Davy Roef na het gelijkspel. "De enige manier om hier vandaag iets te komen doen, was een goede organisatie houden en dat plan hebben we perfect uitgevoerd. We hebben weinig weggegeven en Club was niet echt gevaarlijk. Misschien zat er wel meer in, maar ik denk dat we tevreden mogen zijn met het punt."

   

  Waasland Beveren is nu al 5 wedstrijden op een rij ongeslagen. "Dat is mooi meegenomen natuurlijk. We zien dat de organisatie er degelijk staat, wat een goede manier is om wat op te schuiven in het klassement. We zouden wel graag wat meer driepunters halen, maar als we zoals nu gelijkspelen, komen we stap voor stap wel vooruit."

  Het verslag:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde wedstrijd. Waasland Beveren verlaat Brugge met een puntje op zak. Vanaken zette de thuisploeg verdiend op voorsprong, maar de bezoekers knokten zich goed terug: 1-1!
  2. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Waasland-Beveren, Tobias Salquist erin, Apostolos Vellios eruit
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jur Schryvers erin, Beni Badibanga eruit
  4. tweede helft, minuut 90. We krijgen 4 minuten extra tijd.
  5. tweede helft, minuut 86. Einde wedstrijd voor Vossen . Geen aangename beelden in Jan Breydel. Jelle Vossen gaat tegen de grond na contact met een Waasland Beveren-knie en kan niet voort. De spits moet het veld in tranen en op de draagberrie verlaten. Club moet voort met z'n tienen, want alle wissels zijn opgebruikt.
  6. tweede helft, minuut 82. De tijd begint te dringen en dat heeft Club Brugge begrepen. Het versiert twee hoekschoppen in evenveel minuten tijd, maar een nieuwe voorsprong heeft de thuisploeg nog niet te pakken. Nog minder dan 10 minuten op de klok!
  7. tweede helft, minuut 80. "Waasland Beveren staat dichtbij stuntwerk". Peter Vandenbempt op Radio Sporza.
  8. tweede helft, minuut 77. De thuisploeg kan nog eens een aanval op poten zetten, Vanaken is het eindstation. De maker van het openingsdoelpunt zoekt de verste hoek, maar vindt die niet. .
  9. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Club Brugge, Thibault Vlietinck erin, Clinton Mata eruit
  10. tweede helft, minuut 71. Deklat is Ampomah niet gunstig gezind. Club Brugge komt wel heel goed weg. Ampomah komt beter en beter in de wedstrijd en krult de bal naar de linkerbovenhoek. Ei zo na stond het 1-2, maar de deklat beslist er anders over.