• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp maakt het zichzelf even moeilijk tegen Lokeren, maar is 3e

  einde
  21
  1. 44' - Verv. Geoffrey Mujangi Bia door Ari Skúlason
  2. 40' - Doelpunt - Faris Haroun (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Lior Refaelov
  2. 90' - Geel - Amara Baby
  3. 87' - Geel - Steve de Ridder
  4. 83' - Doelpunt - Lior Refaelov (2 - 1)
  5. 81' - Verv. José Cevallos door Joher Khadim Rassoul
  6. 80' - Verv. William Owusu door Jonathan Bolingi
  7. 78' - Verv. Didier Lamkel Ze door Amara Baby
  8. 78' - Geel 2 - Killian Overmeire
  9. 74' - Doelpunt - Steve de Ridder (1 - 1)
  10. 70' - Verv. Ivo door Geoffry Hairemans
  11. 63' - Geel - Killian Overmeire
  12. 56' - Geel - Ivo
  13. 52' - Geel - Bambo Diaby
  40'Faris Haroun1 - 0
  74'Steve de Ridder1 - 1
  83'Lior Refaelov2 - 1

  Antwerp heeft de 3 punten thuisgehouden tegen Lokeren: 2-1. De zege was verdiend, maar was pas laat een feit. Nadat De Ridder plots de gelijkmaker had gescoord, zorgde Refaelov er alsnog voor dat Antwerp thuis ongeslagen blijft. Lokeren blijft achter met 5 op 33.

  Antwerp - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Lokeren leek even te mogen hopen op een gelijkspel, maar na de uitsluiting van Overmeire kantelde de partij weer in het voordeel van de thuisploeg.
  • Man van de match: Lior Refaelov strooide als in zijn beste dagen met uitstekende passes en plaatste met zijn winning goal een passend orgelpunt.
  • Opvallend: Antwerp is de ploeg met de minste tegendoelpunten (9 stuks in 11 competitiematchen), maar kan wel al zes wedstrijden niet meer de nul houden.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Lokeren (2-1)

  Haroun breekt de ban voor dominant Antwerp

  Lokeren werd van bij de aftrap in het defensief gedrongen en ontsnapte aan een vroege achterstand toen de paal een owngoal van Miric voorkwam. In minuut 8 was het opnieuw bijna prijs, maar Mbokani wrong een opgelegde kans de nek om.

   

  Na de blitzstart van de thuisploeg kon Lokeren stilaan het evenwicht herstellen. Ben Harush kreeg de beste kans bij een hoekschop van de bezoekers, maar hij kopte voorlangs.

   

  In het laatste kwartier van de eerste helft voerde Antwerp de druk weer op, en met goed gevolg. Een aanval over meerdere stationnetjes eindigde voor de voet van Haroun, die de 1-0 simpel in het hoekje deponeerde.

   

  Bijna werd het zelfs nog 2-0 voor het rustsignaal, maar een voorzet/schot van Ivo Rodrigues landde op de dwarslat.

  VIDEO: Miric probeert na 2-1 tegen Antwerp te scoren bij de aftrap

  Lokeren blijft opnieuw met lege handen achter

  Ook bij het begin van de tweede helft was Antwerp baas in eigen huis. De eerste kansjes waren voor Owusu en Rodrigues, maar hun vizier stond niet helemaal scherp.

   

  Lokeren had af en toe wel balbezit, maar kreeg nauwelijks een kans bij elkaar gevoetbald. Antwerp voerde intussen de druk op en kwam steeds dreigender voor de dag. Mbokani en opnieuw Rodrigues faalden oog in  oog met Verhulst, een vrije trap van Refaelov stierf op de paal.

   

  De 2-0 hing in de lucht, maar de goal viel aan de overkant. Steve De Ridder mocht een heel eind oprukken en hij knalde de gelijkmaker voorbij Bolat.

   

  Een kwartier voor tijd werd Overmeire uitgesloten met een tweede gele kaart. Dat was het sein voor Antwerp om nog eens door te drukken. Met succes: een heerlijke volley van Lior Refaelov zorgde alsnog voor een Antwerpse zege en een Lokerse kater.

  Peter Maes: "Overtuigd dat dit team kan overleven"

  • Peter Maes (Lokeren): "Het team dat de meeste kansen gecreëerd heeft, heeft verdiend gewonnen. Dat is duidelijk. Wij hebben als team een heel goede wedstrijd gespeeld, maar we hebben te weinig momenten gehad waarop je het verschil kunt maken. Ik zie dat dit team nog altijd knokt en als een team voetbalt, maar het zijn harde klappen die je krijgt als je weinig punten haalt. Maar dit team kan overleven, daar ben ik van overtuigd."

  • Laszlo Bölöni (Antwerp): "Ik ben heel tevreden met deze overwinning. Ons voetbal was goed, maar Lokeren was hier duidelijk voor een gelijkspel gekomen. Ik denk niet dat ze twee keer op goal geschoten hebben. Waar het bij ons wel schortte, was de efficiëntie. We hadden misschien wel tien kansen en dan moet je de wedstrijd veel vroeger dood maken. Dat moet beter. "

  Bölöni: “In plaats van met 7-0 te winnen beef je tot het einde”

  Refaelov: “We maken het onszelf graag moeilijk”

  Juklerod: “Ik was niet op mijn best vandaag”

  De Ridder: “Elke week vechten voor de club en de fans”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Antwerp verslaat Lokeren met 2-1, dankzij een fraaie winning goal van Lior Refaelov.
  2. tweede helft, minuut 93. Nog even uitkijken voor Antwerp als Bolat maar half bij een Lokerse vrije trap kan, maar de thuisdefensie kan opruimen.
  3. Gele kaart voor Lior Refaelov van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. "Antwerp wipt voorlopig over Anderlecht naar de derde plaats in het klassement.". Geert Heremans op Sporza Radio.
  5. Gele kaart voor Amara Baby van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 88. Mbokani buitenspel. Refaelov verstuurt een prima pass in de loop van Mbokani, die Verhulst omspeelt en rustig afwerkt, maar er is al gevlagd en gefloten voor buitenspel.
  7. Gele kaart voor Steve de Ridder van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 85. Miric probeert Bolat te verrassen door bij de aftrap meteen richting doel te knallen, maar de bal valt naast de goal.
  9. tweede helft, minuut 83. Vlam van Refaelov! Refaelov herstelt de voorsprong van Antwerp. Hij neemt een afvallende bal in één keer heerlijk op de slof, Verhulst is kansloos: 2-1.