• home
 • video
 • pas verschenen

  Beveren blijft wachten op eerste thuiszege, maar pakt weer een punt

  einde
  11
  1. 42' - Geel - Francois Marquet
  2. 19' - Geel - Maximiliano Caufriez
  1. 86' - Geel - Apostolos Vellios
  2. 83' - Geel - Beni Badibanga
  3. 83' - Geel - Zarko Tomasevic
  4. 82' - Geel - Louis Verstraete
  5. 79' - Doelpunt - Milan Massop (1 - 1)
  6. 76' - Verv. Jur Schryvers door Beni Badibanga
  7. 76' - Verv. Sander Coopman door Indy Boonen
  8. 62' - Verv. Denzel Jubitana door Louis Verstraete
  9. 62' - Verv. Paul Keita door Lamine Ndao
  10. 62' - Verv. Fashion Sakala door Sindrit Guri
  11. 59' - Geel - Fashion Sakala
  12. 51' - Doelpunt - Fernando Canesin Matos (0 - 1)
  13. 48' - Geel - Fernando Canesin Matos
  51'Fernando Canesin Matos0 - 1
  79'Milan Massop1 - 1

  Waasland-Beveren heeft voor de vijfde keer dit seizoen thuis gelijkgespeeld. Ook tegen KV Oostende zat een overwinning er niet in. Een slordige wedstrijd boordevol overtredingen eindigde op een al bij al billijke 1-1.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Oostende (1-1)

  Waasland-Beveren - Oostende kort samengevat

  • Sleutelmoment: Canesin zet Oostende vlak na de rust op voorsprong en tegen een onmondige thuisploeg lijkt dat voldoende, maar KVO is nadien te passief. Waasland-Beveren hijst zich op een stilstaande fase alsnog langszij.
  • Man van de match: Fernando Canesin was zowat de enige speler tussen de lijnen die de grijze middelmaat ontsteeg. De andere acteurs legden de lat wel bijzonder laag, dus heel trots hoeft de Braziliaan ook weer niet te zijn.
  • Opvallend: Waasland-Beveren blijft dit seizoen ongeslagen op de Freethiel, maar zou wellicht dolgraag ook eens van de zege proeven op eigen bodem. Voorlopig blijft het bij vijf opeenvolgende gelijke spelen.

  Slordigheid troef voor de rust

  De toon werd van in het begin gezet. Beide ploegen grepen geregeld terug naar een professioneel foutje om de ruimtes te dichten en hadden moeite om een volwaardige aanval op poten te zetten. Het bleef op de Freethiel vooral bij goede bedoelingen.

   

  Oostende kwam stilaan toch iets beter voor de dag en klopte aan de deur met een knal van Vandendriessche en een prima kans voor Coopman, die duidelijk nog wat frisheid miste. Waasland-Beveren was zelden of nooit gevaarlijk. Ampomah was de enige thuisspeler met een beetje dreiging, maar de Ghanees maakte steevast de foute keuzes.

   

  Net voor de pauze kwam KVO nog eens piepen. Het flauwe rollertje van Marquet en de forse afzwaaier van Canesin waren een illustratie van een voetbalarme eerste helft die het geduld van de toeschouwers danig op de proef stelde.

  Twee goals tussen de overtredingen door

  De tweede periode bracht jammer genoeg amper beterschap. Oostende klom dankzij de bedrijvige Canesin wel op voorsprong. Roef liet de loeier van Sakala als een stuk zeep uit zijn handen vallen en Canesin was kwieker dan de rest om er 0-1 van te maken.

   

  Daarmee dacht de kustploeg dat het haar schaapjes op het droge had, want Beveren speelde zo mogelijk nog stroever. De bezoekers leunden - op een persoonlijke dribbel van Sakala na - achterover en lieten Waasland-Beveren komen. Ondanks het veelvuldige balverlies bleef die er wel koppig in geloven.

   

  Een halve kopbal van Vellios, een verdwaalde lange bal van Caufriez en een knal van Ampomah konden KVO-doelman Ondoa niet verontrusten, maar de Kameroener was wel geklopt toen ploegmaat Capon hem hinderde. Massop kon de hoekschop van Boljevic betrekkelijk eenvoudig inkoppen voor 1-1.

   

  Wat volgde deed pas echt pijn aan de ogen. Scheidsrechter Lambrechts blies zich de longen uit zijn lijf en moest om de haverklap naar zijn gele kaart grijpen. In die lelijke zenuwenslag werd nog amper gevoetbald en dus vielen er ook geen doelpunten meer.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Waasland-Beveren knokt en haalt een achterstand op tegen Oostende, maar blijft thuis alweer hangen bij een gelijkspel. Beide ploegen schieten weinig op met een puntje.
  2. tweede helft, minuut 91. Het spel ligt om de haverklap stil voor een zoveelste overtreding. Echt genieten is het voor de fans op de Freethiel zeker niet geweest.
  3. tweede helft, minuut 88. Beide ploegen geloven nog rotsvast in een overwinning.
  4. tweede helft, minuut 86. Vellios pakt de achtste gele kaart van de avond. Ze zijn overigens netjes verdeeld over de twee ploegen.
  5. Gele kaart voor Apostolos Vellios van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 86
  6. tweede helft, minuut 85. Spannend slot. Door het morsige voetbal worden er ook heel wat overtredingen gemaakt. Lambrechts heeft zijn handen vol om alles in goede banen te leiden.
  7. tweede helft, minuut 83. Tomasevic vecht een robbertje uit met Badibanga. Lambrechts roept de twee belhamels bij zich en toont ze allebei een geel karton.
  8. Gele kaart voor Beni Badibanga van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 83
  9. Gele kaart voor Zarko Tomasevic van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 83
  10. tweede helft, minuut 82. Verstraete ruikt onraad en trekt Vandendriessche omver. Terecht geel.