• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  STVV gaat door op elan en legt 9 Moeskroen-spelers over de knie

  einde
  31
  1. 43' - Doelpunt - Bruno Godeau (1 - 1)
  2. 40' - Geel 2 - Frank Boya
  3. 35' - Geel - Noe Dussenne
  4. 34' - Geel - Frank Boya
  5. 27' - Doelpunt strafschop - Jordan Botaka (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Yohan Boli door Paul Gladon
  2. 90+2' - Doelpunt strafschop - Daichi Kamada (3 - 1)
  3. 90' - Geel 2 - Noe Dussenne
  4. 89' - Verv. Benjamin van Durmen door Mbaye Leye
  5. 88' - Geel - Alexandros Katranis
  6. 84' - Doelpunt - Yohan Boli (2 - 1)
  7. 82' - Geel - Selim Amallah
  8. 66' - Verv. Dimitri Mohamed door Manuel Benson
  9. 65' - Verv. Pol Garcia door Jonathan Legear
  10. 65' - Verv. Alexis De Sart door Wataru Endo
  27'Jordan Botaka1 - 0
  43'Bruno Godeau1 - 1
  84'Yohan Boli2 - 1
  90+2'Daichi Kamada3 - 1

  STVV heeft tegen rode lantaarn Moeskroen de goeie lijn van de voorbije weken doorgetrokken. De thuisploeg won met 3-1, onder meer dankzij twee penalty's. Moeskroen beëindigde de wedstrijd met zijn negenen.

  Bekijk de goals uit STVV - Moeskroen (3-1)

  Video player inladen ...

  STVV-Moeskroen in een notendop

  • Sleutelmoment: Moeskroen verweert zich kranig in de tweede helft en heeft de beste kansen. Net nadat Pierrot de opgelegde 1-2 had laten liggen, doet Boli aan de overkant wél het net trillen.
  • Opvallend: STVV won dit seizoen al vier keer in de Jupiler Pro League: vier keer in de laatste vijf wedstrijden. Van een goede vorm gesproken!
  • Man van de match: Kenny Steppe pakte uit met enkele heerlijke parades, alleen Godeau wist de Sint-Truidense doelman te verschalken.

  Moeskroen krabbelt snel recht na dubbele opdoffer

  STVV kon met een overwinning de top 6 in duiken, Moeskroen kon de punten op zijn beurt ook goed gebruiken, want de Henegouwers krijgen het stilaan benauwd in de kelder van het klassement.


  Vooral bij de bezoekers leek de gedrevenheid het grootst, want Moeskroen domineerde het eerste half uur van de wedstrijd. Veel zoden aan de dijk bracht die werklust evenwel niet, op een al te zachte krul van Bakic na.

   

  Vijftien minuten voor de koffie schoot Sint-Truiden plots wakker. Na een flitsende actie werd Botaka neergelegd (al dan niet) binnen de zestien van Moeskroen. De Congolees ging zelf achter de bal staan en legde het leer koel in het mandje: 1-0, op een diefje.

   

  Toen Moeskroen even later ook nog Boya zijn tweede geel van de wedstrijd zag krijgen, leek het kalf voor de bezoekers al voor de rust verdronken. Niets was minder waar, want na een kopbal van Dussenne, en een geweldige safe van STVV-doelman Steppe, stond Godeau op de juiste plek om er in de rebound 1-1 van te maken. 

  VIDEO: Brys vervangt doelpuntenmaker Boli, die zijn coach in de armen valt

  Video player inladen ...

  Boli breekt de ban voor onmondig STVV

  STVV leek in het begin van de tweede periode uitstekend bekomen van die opdoffer vlak voor rust en greep de bezoekende elf meteen bij de keel. Na tien minuten waren de Kanaries echter al uitgezongen, want met Pierrot, Van Durme en Amallah kreeg een op de counter loerend Moeskroen opnieuw de beste kansen.

   

  Net na de zoveelste verschroeiende counter van Moeskroen brak Boli dan toch nog de ban voor STVV. De Sint-Truidense spits had de gelijkmaker van Godeau in de eerste helft uitstekend bestudeerd, want de Fransman was na een kopbal van Teixeira goed gevolgd en buffelde de 2-1 onhoudbaar voorbij Butez.

   

  Een moegestreden Moeskroen dacht daarna nog heel even aan de gelijkmaker, maar in de toegevoegde tijd bleek al die moeite tevergeefs. De bal ging na ingrijpen van de VAR een tweede keer op de stip. Kamada bezegelde het lot van Moeskroen: match gespeeld.

   

  Moeskroen leek qua spelniveau lang aanspraak te kunnen maken op puntengewin, maar twee rode kaarten voor de bezoekers en twee strafschoppen voor een al bij al nogal pover STVV verstoorden die mooie droom. STVV duikt de top 6 binnen dankzij de overwinning.

  Botaka: "Als je een maand niet verliest, kan het alleen maar feest zijn"

  Net als collega Kenny Steppe keepte Jean Butez een uitstekende wedstrijd. De doelman van Moeskroen moest in tegenstelling tot Steppe drie ballen uit z'n netten vissen en toonde zich na de wedstrijd dan ook teneergeslagen. 

   

  "De kopjes hangen naar beneden in de kleedkamer, inderdaad. We hebben geprobeerd onze verantwoordelijkheid te nemen en vandaag de drie punten te pakken, maar die twee strafschoppen waren er jammer genoeg te veel aan. We zijn laatste in het klassement, maar we hebben geen nul punten. We moeten hier als ploeg uitgeraken."

   

  Kapitein Jordan Botaka (STVV) zag zijn team vandaag een mooi vervolg breien aan de recente zegereeks: "Zeker. Als je een maand niet verliest en veel punten pakt, dan kan het alleen maar feest zijn. We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, want we hebben het altijd lastig met de kleinere tegenstanders. Als Moeskroen beter had afgewerkt, waren we in de problemen gekomen, dat klopt. Maar het geluk staat de laatste tijd aan onze kant."

  Fase per fase

  1. STVV wint voor vierde keer op rij

   Van Damme fluit af. Moeskroen leek qua spelniveau aanspraak te kunnen maken op puntengewin, maar twee rode kaarten voor de bezoekers en twee strafschoppen voor STVV verstoorden die mooie droom. STVV duikt de top 6 binnen dankzij de overwinning.
  2. In de laatste minuut van de extra tijd zoekt STVV nog naar nummer vier. "Doe mij maar bier", galmt het goedkeurend vanuit de tribunes.
  3. Kamada bezegelt lot Moeskroen

   De Japanner lokte de strafschop uit en gaat ook zelf achter de bal staan. Hij stuurt Butez de verkeerde kant uit en prikt z'n derde goal van het seizoen binnen: 3-1 en wedstrijd gespeeld.
  4. Opnieuw een penalty voor STVV!

   Wat een slot van deze wedstrijd. Scheids Van Damme ziet eerst geen graten in een overtreding van Dussenne, maar daar denkt de VAR anders over, penalty dus! Dussenne krijgt ook nog z'n twee geel, waardoor Moeskroen nu met zijn negenen verder moet.
  5. Het gaat er even heet aan toe op Stayen. Moeskroen aast net als in de eerste helft op een fluks antwoord, maar toch is het STVV dat als eerste dreigt.