Idir Ouali
1 - 3
Idir Ouali
90+3'

Lokeren blijft in de kelder van het klassement hangen na een 1-3-nederlaag tegen KV Kortrijk. Lokeren kwam wel op voorsprong, maar Kortrijk ging na de pauze met de volle buit aan de haal. De bezoekers nemen dankzij de zege wat meer afstand van de gevarenzone.

Bekijk de goals uit Lokeren - Kortrijk (1-3)

Lokeren - Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Ongetwijfeld de donderpreek van Glen De Boeck tijdens de rust. In de tweede helft zagen we een veel gretiger Kortrijk, dat vlotjes op en over Lokeren ging.
  • Man van de match: Ilombe Mboyo was een van de weinige Kortrijkzanen op niveau voor de rust. Na de koffie ging hij door op zijn elan en bekroonde hij zijn sterke wedstrijd met twee assists.
  • Opvallend: De Lokerse supporters zagen hun team nog maar twee keer scoren in eigen huis. Enkel rode lantaarn Moeskroen doet slechter met één treffer voor eigen volk.

Gretig Lokeren komt verdiend op voorsprong

Met slechts vijf punten op de teller moest Lokeren punten pakken om uit de kelder van het klassement weg te komen. Tegenstander Kortrijk deed met acht punten niet veel beter, maar kon zich bij winst wel wat meer ademruimte cadeau doen. Lokeren wist voor eigen publiek nog maar één keer te scoren, maar toonde zich wel meteen de gretigste van de twee teams.

Na nog geen vijf minuten werd Steve De Ridder gevonden in de zestien, maar hij trapte ongelukkig over de bal en enkele tellen later kon Cevallos zijn kopbal niet laag houden. Nog voor het kwartier was het dan wel raak toen De Ridder Miric door de Kortrijkse defensie loodste. Oog in oog met Kaminski hield de Serviër het hoofd koel en prikte hij de 1-0 tegen de netten.

Met een voorzichtige plaatsbal kon Kortrijk even tegenprikken, maar het was wachten tot in de toegevoegde tijd vooraleer de bezoekers zich in de debatten konden mengen. Mboyo mikte een lastige pass nog knap tegen de paal, voor hij even later in de rol van aangever kroop. Stojanovic had de hoek maar voor het uitkiezen, maar mikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Lokeren zakt in, Kortrijk gaat erop en erover

De rust had Kortrijk deugd gedaan, want de troepen van Glen De Boeck kwamen hongerig uit de kleedkamer. Vlak voor het uur konden de bezoekers dat overwicht ook bekronen met een doelpunt. De Wolf bokste de inzet van Ouali nog weg, maar in de herneming liet D’Haene de thuisdoelman geen schijn van een kans.

Het gevaar bleef van Kortrijk komen, zelfs voor eigen doel. Veel speelde Lokeren niet klaar, maar Kaminski moest zich toch stevig uitrekken om de kopbal van ploegmaat Avenatti te pareren. Enkele minuten later wist de Uruguayaan het juiste doel toch staan toen hij een heerlijke voorzet van Mboyo simpel voorbij De Wolf kon tikken.

Bijna kon Mboyo een tweede assist op zijn naam zetten, maar een sterk ingevallen Ouali plaatste de 1-3 net naast het Lokerse doel. In de slotminuut zette de Algerijnse Fransman zijn turbo nog een laatste keer aan en oog in oog met De Wolf miste hij deze keer niet. Dankzij deze verdiende zege telt Kortrijk nu al zes punten meer dan Lokeren. Rode lantaarn Moeskroen volgt zelfs al op zeven punten.

Maes: "Zitten in een periode met veel verval"

• Peter Maes (coach Lokeren): “Ik denk dat die eerste 30 minuten het beste is wat we dit seizoen al hebben laten zien. Dan lijden we twee, drie keer balverlies en spelen we onszelf opnieuw uit de wedstrijd en doen we de normale dingen niet meer. We hebben zeker nog kansen gehad, maar je kan jezelf alleen maar belonen als je 95 minuten lang een constant niveau haalt. We zitten in een periode waarin we verval hebben en dat kan je enkel oplossen door positiviteit en hard te werken.”

• Geoffrey Mujangi Bia (Lokeren): “Het is heel leuk om opnieuw in België te voetballen. Helaas verliezen we, wat toch een smet is op mijn terugkeer. Het is altijd fijn om tegen mijn neef, Ilombe Mboyo, te spelen. Dat toont dat we van kindsbeen af gewerkt hebben om hier te staan. Tijdens de interlandbreak kan ik gelukkig nog hard werken en ik hoop snel 90 minuten te kunnen spelen.”

De Boeck: "Zelden zo kwaad geweest als tijdens de rust"

• Glen De Boeck (coach Kortrijk): “Ons eerste halfuur was dramatisch. Dan valt er ook een tegendoelpunt en zie je dat er twijfel insluipt. Ik heb me in heel mijn carrière zelden zo kwaad gemaakt als vandaag tijdens de rust. Op training zag ik veel goeie dingen en ook voor de wedstrijd vuurden de spelers elkaar aan. Jammer genoeg vertaalden die woorden zich niet naar het veld. Dan heb ik een geweldige reactie gezien van mijn team en hebben we nog verdiend gewonnen.”

• Kristof D’haene (Kortrijk): “We weten dat het op Lokeren altijd moeilijk voetballen is. We moesten drie punten halen en dat hebben we ook gedaan, dus ben ik tevreden. Tijdens de rust heeft de coach de puntjes op de i gezet. Het was niet goed genoeg, dus heeft hij zich kwaad gemaakt en het heeft gewerkt. ”

21:53
Na een wedstrijd met twee gezichten gaat Kortrijk met de drie punten naar huis. Lokeren was voor de rust de betere en ging terecht bij 1-0 rusten. Na de koffie nam Kortrijk het roer over en ging het nog op en over de thuisploeg.
90+4'

Ouali doet de boeken helemaal toe

Daarstraks liet hij de 1-3 nog liggen, maar in de slotseconden maakt Idir Ouali toch zijn verdiende doelpunt. Dat is ook meteen het laatst wapenfeit.
90+3'
90+1'

89'
Ouali kiest verrassend genoeg niet voor de voorzet, maar voor het schot. De Wolf laat zich niet verrassen en bokst de bal in hoekschop.
87'
Cevallos brengt de bal listig voor doel, maar Kaminski tikt de bal nog net over de dwarslat.
86'
86'
84'

Ouali vergeet het af te maken

Deschacht kan met een stevige tackle niet verhinderen dat Mboyo de bal voor doel krijgt, maar Ouali trapt de bal net naast!
83'
Idir Ouali gaat gewillig neer na een duw van Ben Harush. Boucaut luistert even naar zijn oortje, maar geeft terecht geen strafschop.
81'
Zonder enige vorm van druk trappen ze bij Lokeren de bal gewoon over de zijlijn. Na de rust zijn de mannen van Peter Maes helemaal ingezakt.
78'
Kaminski bokst de Lokerse hoekschop weg. tirpan neemt die bal meteen op de slof, maar zijn poging gaat meters over en naast.