• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp springt na de pauze op en over Eupen naar de derde plaats

  einde
  12
  1. 38' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Megan Laurent
  2. 89' - Verv. Lior Refaelov door Dylan Batubinsika
  3. 86' - Verv. Jean-Thierry Lazare door Ivan Yagan
  4. 86' - Geel - Geoffry Hairemans
  5. 84' - Geel - Amara Baby
  6. 82' - Geel - Rocky Bushiri
  7. 74' - Doelpunt - Ivo (1 - 2)
  8. 73' - Verv. Eric Ocansey door Samuel Essende
  9. 69' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 1)
  10. 67' - Verv. Egor Nazaryna door Geoffry Hairemans
  11. 63' - Verv. Sulayman Marreh door Megan Laurent
  38'Mamadou Fall1 - 0
  69'Lior Refaelov1 - 1
  74'Ivo1 - 2

  Antwerp bezet voorlopig de derde plaats in de Jupiler Pro League. Tegen Eupen ging het met 1-0 rusten, maar Antwerp kon die scheve situatie in het tweede bedrijf nog rechtzetten.

  Bekijk de goals uit Eupen - Antwerp (1-2)

  Video player inladen ...

  Eupen-Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Na drie verzorgingspauzes en heel wat heen en weer zwijmelen staakt Marreh de strijd. Eupen moet aanpassen op het middenveld, Antwerp slaat in de vijf volgende minuten snoeihard toe.
  • Man van de match: Bölöni noemde Simen Juklerød de slimste zomeraankoop van Antwerp en we zijn geneigd hem gelijk te geven. Voor de tweede speeldag op rij is de Noorse linksachter goed voor twee assists. Sterk.
  • Opvallend: Antwerp wil elke week wel tegen Eupen aantreden.  Het vertrok bij zijn laatste vier bezoekjes aan de Kehrweg met drie punten en zit in totaal aan vijf opeenvolgende zeges tegen de mannen uit de Oostkantons.

  Eupen slaat toe in kansarme eerste helft

  Al in de eerste minuut schrok Bolat zich een hoedje. De Antwerp-doelman waande zich al te zeker en trapte de bal tegen het hoofd van Ocansey in zijn eigen zijnetje. De bezoekers namen na die snelle start van Eupen de zaken in handen, zonder kansen af te dwingen echter.

   

  Eupen en Antwerp maakten er een pittige eerste helft van waarin enkel doelkansen ontbraken. Veel verder dan een paar afgeblokte schoten kwamen beide ploegen niet in de zestien van de tegenstander. Die van Antwerp probeerden tot drie keer toe een strafschop te versieren, maar scheids Put liet zich niet pramen.

   

  Plots viel het doelpunt uit de lucht. Antwerp dacht het achterin op te lossen, maar door een ongelukkige bots kreeg de wakkere Toyokawa de kans om voor te zetten. De Japanner vond Fall en die faalde niet: 1-0 bij de eerste de beste mogelijkheid.

  VIDEO: Bölöni en Makélélé kunnen het goed met elkaar vinden

  Video player inladen ...

  Antwerp heeft vijf minuten nodig voor ommekeer

  De tweede helft begon met kansen aan beide zijden. Invaller Baby schoot nogal knullig tegen zijn eigen steunbeen, terwijl Toyokawa de aflegger van Fall niet wist te verzilveren.

   

  Die snelle opening kreeg geen vervolg, want in een luchtduel bezeerde Marreh zich. De Ghanese middenvelder van Eupen strompelde van de ene verzorging naar de andere en het duurde uiteindelijk tien minuten vooraleer hij duizelig en met een bloedende lip de kleedkamer opzocht. De vaart was helemaal uit de wedstrijd verdwenen.

   

  Het wegvallen van Marreh haalde het evenwicht weg bij Eupen en daar maakte Antwerp handig gebruik van. Refaelov kreeg veel tijd en mikte zijn schuiver precies in de hoek. Van Crombrugge redde meteen daarna een botsend schot van Mbokani, maar moest zich toch snel opnieuw gewonnen geven. Ivo rondde het voorbereidende werk van Juklerød netjes af voor 1-2.

   

  In wat restte van de wedstrijd speelde Antwerp het volwassen uit. Bolat stal nog een handvol minuten met een (geveinsde?) liesblessure, maar Eupen had sowieso niet meer de puf om nog een vuist te maken.

  VIDEO: Bijna lullig doelpunt: Bolat trapt tegen het hoofd van Ocansey

  Video player inladen ...

  Bolat: "Drie punten waren belangrijk. Goed of slecht, dat maakte niet uit"

  • Siebe Blondelle (Eupen): "In een kwartiertje verliezen we de wedstrijd. We mogen toch een beetje ontgoocheld zijn, want er zat zeker een punt in. Twee kansen en twee doelpunten, dat was het zo'n beetje. We hadden een uitstekende zaak kunnen doen. We hangen er een beetje tussen. Tien punten uit tien matchen: de balans is niet heel negatief, maar we hebben nog punten nodig."
  • Sinan Bolat (Antwerp): "We hadden het moeilijk in de eerste helft. Die kleine Japanner (Toyokawa) was sterk en won veel duels. We trokken naar achteren, maar in de rust hebben we goed bijgestuurd. We verdienen de drie punten. Morgen spelen de ploegen net voor en achter ons een moeilijke match. Het was belangrijk om vandaag de drie punten mee te nemen. Goed of slecht, dat maakte niet uit."

  Verslag van Eupen - Antwerp (1-2)

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Afgelopen!

   Antwerp haalt in en tegen Eupen een achterstand op en staat voor minstens een dag op de derde plaats in het klassement. Refaelov en Ivo maakten het doelpunt van Fall ongedaan.
  2. Invaller Laurent loopt nog tegen een gele kaart aan.
  3. Onderonsje aan de zijlijn

   Bölöni merkt dat Makélélé weinig geloof hecht aan de blessurezorgen van Bolat en gaat een praatje slaan met de ex-topspeler. Het gaat er allemaal hartelijk toe tussen de coaches.
  4. Zou het dan toch ernstig zijn? Bolat is geveld en Antwerp heeft geen wisselspelers meer over.
  5. Sinan Bolat is niet vies van een potje tijd winnen. Hij blijft lang liggen nadat hij een voorzet heeft geplukt en wijst met een grimas naar zijn lies. Heeft de Turkse doelman een pijntje?
  6. Boze Bölöni

   Laszlo Bölöni is woest op Batubinsika omdat die niet snel genoeg klaar is om in te vallen.
  7. Deze keer is het aan Makélélé om te gokken en een controlerende middenvelder op te offeren. Lazare haast zich naar de bank, Yagan is zijn vervanger.