• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk is leider na demonstratie tegen doodziek AA Gent

  einde
  15
  1. 42' - Geel 2 - Brecht Dejaegere
  2. 38' - Doelpunt - Dylan Bronn (1 - 3)
  3. 27' - Doelpunt - Dieumerci Ndongala (0 - 3)
  4. 22' - Geel - Brecht Dejaegere
  5. 18' - Doelpunt - Joseph Paintsil (0 - 2)
  6. 17' - Doelpunt - Mbwana Samatta (0 - 1)
  1. 84' - Verv. Sander Berge door Dries Wouters
  2. 77' - Verv. Dieumerci Ndongala door Ivan Fiolic
  3. 74' - Verv. Mbwana Samatta door Marcus Ingvartsen
  4. 73' - Doelpunt - Joseph Paintsil (1 - 5)
  5. 67' - Doelpunt - Ruslan Malinovskiy (1 - 4)
  6. 66' - Verv. Taiwo Awoniyi door Roman Jaremtsjoek
  7. 61' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  8. 49' - Geel - Giorgi Tsjakvetadze
  17'Mbwana Samatta0 - 1
  18'Joseph Paintsil0 - 2
  27'Dieumerci Ndongala0 - 3
  38'Dylan Bronn1 - 3
  67'Ruslan Malinovskiy1 - 4
  73'Joseph Paintsil1 - 5

  Racing Genk duikt de interlandpauze als leider in. In de Ghelamco Arena vernederde Genk AA Gent tot op het bot: 1-5. De stoel van Gent-coach Yves Vanderhaeghe wankelt meer dan ooit. "Of ik mag blijven zullen we morgen of in de nabije toekomst zien", reageerde Vanderhaeghe na de match.

  Gent-Genk kort samengevat

  • Sleutelmoment: Brecht Dejaegere kreeg nog eens zijn kans in de basis, maar hij moest al voor de pauze met twee keer geel naar de kleedkamer. Met 10 werd het helemaal een onmogelijk opdracht voor Gent tegen een ongenaakbaar Genk.
  • Man van de match: Paintsil moest de geblesserde Trossard doen vergeten en dat is toch geen eenvoudige opgave, maar met 2 doelpunten deed hij meer dan zijn job.
  • Opvallend: Deze 1-5 is de grootste thuisnederlaag van AA Gent in een competitieduel tegen Racing Genk. Het is ook al de 3e thuisnederlaag van het seizoen. 

  Genk geeft masterclass voor de pauze

  Zou Genk van zijn wolk gedonderd zijn na de verrassende nederlaag in Europa? De twijfelaars kregen een heel duidelijk antwoord in de Ghelamco Arena. Met Paintsil in de plaats van de geblesseerde Trossard overklasten de bezoekers Gent in de eerste helft. Samatta opende de score. Nadat Kalinic een owngoal nipt had vermeden tikte hij de rebound binnen.

   

  Amper een minuut later moest de doelman zich weer omdraaien. Na een knappe aanval tikte Paintsil een voorzet van Ndongala in doel. Gent keek verbaasd toe en voor het halfuur volge er al een derde tegentreffer met dit keer Ndongala in de rol van afwerker.

   

  Voor de pauze kon een zwakke thuisploeg toch nog milderen. Bronn werkte een vrijschop in doel. De lijnrechter zag eerst buitenspel, maar de VAR draaide die beslissing terug. En toch ging Gent niet met een goed gevoel de kleedkamer in. Dejaegere pakte nog een tweede keer geel en dus stond de thuisploeg nog meer dan een helft met 10.

  En zet de kers op de taart in de tweede helft

  Verrassend genoeg liep het met een mannetje minder net iets beter. Het was opnieuw Bronn, als verdediger de gevaarlijkste man, die Vukovic tot een redding dwong. Odjidja probeerde de doelman te verschalken met een verre lob, maar de goede ingeving stierf op het dak van het doel. 

   

  Malinovski nam alle hoop bij de thuisploeg op eerherstel weg met een weergaloos doelpunt. Pozuelo bracht hem in stelling met een hakje en de krul verdween onhoudbaar voorbij Thoelen. Die was Kalinic tijdens de pauze komen vervangen. 

   

  Daarmee was de vernedering nog niet compleet. Paintsil maakte met een gelukje nog zijn tweede van de avond: 1-5. Met die pijnlijke cijfers lijkt het weer tijd voor crisisoverleg in Gent. Zeker nu het met 1 op 12 ook uit de top 6 valt. Genk is leider met 26 op 30.

  Vanderhaeghe: "Mijn toekomst? Dat zullen we morgen wel zien"

  "We hebben heel de week getraind op het vormen van een blok en dan zie je toch dat we achteruit lopen en niet in duel gaan", analyseerde een teneergeslagen Vanderhaeghe. "We stonden er gewoon bij. We keken naar wat Genk allemaal deed."

   

  "Die 1-3 was een goaltje van de hoop, maar die rode kaart was er zeker te veel aan. We hadden het tegen 11 al heel moeilijk. Dan weet je dat het een heel lastige avond wordt. Brecht Dejaegere moet het hebben van zijn inzet, maar hij moet slimmer zijn. Dit is nefast voor het team."

   

  "Iedereen is heel teleurgesteld. Als we over iets tevreden moeten zijn vandaag dan is het over de supporters. Ze bleven ons steunen, ook al kregen ze niets terug. Of je mij hier nog zult zien? Ik weet het niet. Dat zullen we morgen of in de nabije toekomst zien. Er is hier veel druk en dat zie ik ook aan de spelers. Dat moet je vermijden en dan zal AA Gent ook nog wel wedstrijden winnen dit jaar."

  Clement: "Ik weet ook dat deze momenten voor de andere coach niet leuk zijn"

  "Je kan dit misschien wel een statement noemen", zei Clement. "Na Sarpsborg las ik dat Genk misschien zou beginnen te twijfelen zonder Trossard. Dat motiveerde de groep. Zij wilden gewoon doen wat ze al maanden doen. Paintsil heeft zijn kans gegrepen. Hij zit nog niet op het niveau van Leandro Trossard, maar hij heeft al veel positieve dingen laten zien."

   

  "We namen de wedstrijd meteen in handen, hadden veel kansen, vonden de ruimtes en toonden veel diepgang. Maar ik had wel veel liever de nul gehouden. Met de stand zijn we niet echt bezig. Het is gewoon belangrijk om tot de play-offs punten te blijven pakken. Het geeft wel een goed gevoel aan de spelers." 

   

  Clement heeft misschien wel het doodsvonnis getekend van Yves Vanderhaeghe. "Ik heb lang met hem gespeeld bij nationale ploeg en ik heb veel respect voor hem. Ik weet dat deze momenten voor de coach aan de andere kant niet leuk zijn."

  Persconferentie van Vanderhaeghe en Clement:

  Odjidja: "NIemand kwam op veld om niet zijn best te doen voor coach"

  Asara: "Fans zijn boos, maar wij ook"

  Uronen: "Goeie reactie van jonge ploeg na donderdag"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Genk gaat de interlandbreak in met een klinkende zege. Het neemt de koppositie in handen. Bij Gent is het crisis.
  2. tweede helft, minuut 91. Invaller Fiolic mikt met links nog een bal in de handen van Thoelen. Ingvartsen stond nochtans vrij voor doel. Die kijkt niet blij. .
  3. tweede helft, minuut 90. 2 minuten. De scheidsrechter doet er nog 2 minuten bij. De lijdensweg van Gent is bijna ten einde.
  4. tweede helft, minuut 89. Racing Genk versiert zijn 12e hoekschop. Die levert wel geen gevaar op, maar Genk houdt de bal toch bij. .
  5. tweede helft, minuut 86. "Dit gaat er toch zwaar inhakken in Gent.". Tom Boudeweel.
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Dries Wouters erin, Sander Berge eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Veel spanning zit er logischerwijs niet meer in deze slotfase. Genk steekt af en toe nog eens de neus aan het venster. .
  8. tweede helft, minuut 81. Ingvartsen staat na een slim balletje van Paintsil oog in oog met Thoelen. De doelman maakt zich goed breed en kan de poging zo afstoppen. .
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KRC Genk, Ivan Fiolic erin, Dieumerci Ndongala eruit
  10. tweede helft, minuut 77. Odjidja lijkt de enige Gentenaar te zijn die er nog echt iets van wil maken. Hij duikt op in de zestien en zoekt de penalty, maar de scheidsrechter hapt niet.