48'
Francisco Martos
48'
2 - 1

Cercle Brugge heeft voor het eerst sinds speeldag 4 nog eens kunnen winnen in de Jupiler Pro League. In eigen huis versloeg het een heel flauw Charleroi met 2-1. In de stand wipt de vereniging over Charleroi naar de 9e plaats.

Cercle Brugge - Charleroi kort samengevat:

• Sleutelmoment: Meteen na de rust verschalkt Martos zijn eigen doelman. Charleroi komt die klap niet meer te boven.
  • Man van de Match: Xavier Mercier was de beste man op het veld. De middenvelder van Cercle Brugge pakte geregeld uit met een technisch
    hoogstandje en lag ook aan de basis van de 2-1.
  • Opvallende statistiek: Voor Cercle Brugge is het de eerste zege sinds speeldag 4. Het kon nadien 6 wedstrijden, met de bekerwedstrijd tegen Beerschot Wilrijk inbegrepen, na elkaar niet winnen.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge-Charleroi (2-1)

Lang wachten op doelkansen in de eerste helft

Na een erg lange studieronde van 21 minuten mikte Etienne de eerste bal tussen de palen. Penneteau stond goed op te letten en bokste weg met zijn vuisten.

Net geen tien minuten later moest ook Cercle-doelman Nardi een eerste keer zijn kunnen tonen. Hij hield eerst Osimhen van de openingstreffer, om daarna ook het schot van Benavente te keren.

Een doelpunt hing niet in de lucht, maar uit de lucht kwam het wel gevallen. Letterlijk dan. De Belder kon koppen op een heel hoge voorzet van Etienne. Via de paal verdween de 1-0 in doel.

De euforie van Cercle was van korte duur. Nog geen 30 seconden na de goal van De Belder was alles te herdoen. Niane raakte de bal maar half in de zestien, Osimhen deed het beter en mikte van dichtbij de gelijkmaker in het lege doel.

Charleroi maakt nooit aanspraak op puntengewin na de rust

Meteen na de rust raakte Martos een goede voorzet van Mercier helemaal  verkeerd in de eigen zestien. De bal viel ongelukkig over Penneteau in doel. Cercle kon zich geen betere start van de tweede helft bedenken.

Charleroi zocht wel naar een nieuwe gelijkmaker, maar echt gevaarlijk waren de bezoekers niet na de rust.

Cercle hield, op een goed schot van Niane na, gemakkelijk stand en mag zo voor het eerst sinds speeldag 4 een nieuwe driepunter bijtellen. Voor Charleroi is een plaats in Play-off I, als daar al van gedroomd werd, plots heel ver weg.

Supporters Cercle Brugge protesteren met spandoeken tegen Monaco

Guyot: "Vooraf getekend voor 12 punten op dit moment"

• Benjamin Lambot (aanvoerder Cercle Brugge): "We zijn heel opgelucht na een slechte reeks resultaten tegen de grote clubs. We hebben de juiste mentaliteit getoond vandaag en de hele ploeg heeft hard gewerkt. Ik denk dat het een verdiende overwinning is, zeker tegen een moeilijke ploeg zoals Charleroi. We moeten met deze spirit naar de volgende wedstrijden gaan. Juist voor de interlandbreak is dit een deugddoende zege. Ook op Anderlecht willen we iets tonen."

• Felice Mazzu (trainer Charleroi): "Vooral in de tweede helft hebben we niet als ploeg gespeeld. Als we dat niet doen, kunnen we niet winnen. Dat is frustrerend. Cercle ving ons goed op en we zijn er niet in geslaagd iets terug te doen. De mentaliteit van mijn spelers was niet goed. Veel van mijn spelers zitten voor een reden bij Charleroi. We waren niet creatief genoeg en onze keuzes waren verkeerd. Met individuele acties los je niets op. We laten hier een mooie kans liggen om dichterbij de top 6 te komen. Dat is frustrerend en ontgoochelend."

• Laurent Guyot (trainer Cercle Brugge): "Ik ben heel tevreden met deze zege. Na zo'n slechte reeks is er altijd wat druk. Op het einde van de wedstrijd hebben we er echt voor moeten vechten. Nu moeten we van de interlandbreak proberen te profiteren om beter te worden als groep. De zin is er bij mijn spelers en we zijn ambitieus in dit kampioenschap. We hebben nu 12 punten en daar had ik voor het begin van het seizoen voor getekend. Deze overwinning is voor de fans, die het moeilijk hadden na de derbynederlaag tegen Club Brugge."

90+4'

Het zit erop in het Jan Breydelstadion. Na vijf wedstrijden zonder zege in de competitie kan Cercle eindelijk nog eens winnen in de Jupiler Pro League. De vereniging verslaat een flauw Charleroi in eigen huis met 2-1.
90+2'

"Charleroi laat eindelijk wat grinta zien. Dat is wel heel laat"

Filip Joos op Play Sports
90+1'
We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Mazzu trekt ondertussen fel van leer tegen de vierde scheidsrechter. Zijn spelers zagen hands in de zestien, maar de bal gaat niet op de stip.
90+1'

90'
Een goede corner van invaller Grange blijft even hangen voor doel. Appin kan uiteindelijk wegwerken. Bij Cercle is iedereen terug.
89'
De Belder gaat neer in de zestien na licht contact. Geen penalty zegt Smet en dat lijkt de juiste beslissing.
89'
Dessoleil, naar voren gestuurd door Mazzu, krijgt de bal ei zo na aangespeeld voor doel. Hij kan net niet bij het leer, tot opluchting van het Jan Breydelstadion.
87'
Cercle staat op een paar minuten van een eerste zege sinds speeldag 4.
85'
Xavier Mercier krijgt een applauswissel. Het worden nog minuten nagelbijten op de bank voor de beste man op het veld.
85'
84'
Gholizadeh creëert ruimte voor zichzelf op de rand van de zestien. Zijn schot is niet goed en gaat hoog over de kooi van Nardi.
83'
Hendrickx, die net geel pakte, sprint naar de kant. Grange krijgt nog iets meer dan 5 minuten om zich in de gratie van coach Mazzu te spelen.
82'
Minder dan tien minuten heeft Charleroi nog om iets aan de achterstand te doen. Waar blijft het slotoffensief van de bezoekers?
81'
78'
Eindelijk een goede actie van Niane. Met een gelukje speelt hij zich vrij in de zestien. Zijn schot is minder en wordt door Nardi goed gepakt.
77'
Etienne, die de 1-0 aanbracht, wordt vervangen door Appin. Beide trainers hebben elk nog één wissel voor de slotfase.