• home
 • video
 • pas verschenen

  Na 5 competitiewedstrijden zonder zege weet Cercle opnieuw wat winnen is

  einde
  21
  1. 32' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 1)
  2. 31' - Doelpunt - Dylan de Belder (1 - 0)
  3. 25' - Geel - Serge Gakpé
  4. 11' - Geel - Xavier Mercier
  1. 85' - Verv. Xavier Mercier door Naomichi Ueda
  2. 83' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Romain Grange
  3. 81' - Geel - Gaëtan Hendrickx
  4. 77' - Verv. Yoann Etienne door Kévin Appin
  5. 77' - Verv. Cristian Benavente door David Henen
  6. 67' - Geel - Benjamin Lambot
  7. 65' - Geel - Ali Gholizadeh
  8. 63' - Verv. Serge Gakpé door Guévin Tormin
  9. 60' - Verv. Massimo Bruno door Ali Gholizadeh
  10. 48' - Own goal - Francisco Martos (2 - 1)
  31'Dylan de Belder1 - 0
  32'Victor Osimhen1 - 1
  48'Francisco Martos2 - 1

  Cercle Brugge heeft voor het eerst sinds speeldag 4 nog eens kunnen winnen in de Jupiler Pro League. In eigen huis versloeg het een heel flauw Charleroi met 2-1. In de stand wipt de vereniging over Charleroi naar de 9e plaats.

  Cercle Brugge - Charleroi kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Meteen na de rust verschalkt Martos zijn eigen doelman. Charleroi komt die klap niet meer te boven.
  • Man van de Match: Xavier Mercier was de beste man op het veld. De middenvelder van Cercle Brugge pakte geregeld uit met een technisch
   hoogstandje en lag ook aan de basis van de 2-1.
  • Opvallende statistiek: Voor Cercle Brugge is het de eerste zege sinds speeldag 4. Het kon nadien 6 wedstrijden, met de bekerwedstrijd tegen Beerschot Wilrijk inbegrepen, na elkaar niet winnen.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge-Charleroi (2-1)

  Lang wachten op doelkansen in de eerste helft

  Na een erg lange studieronde van 21 minuten mikte Etienne de eerste bal tussen de palen. Penneteau stond goed op te letten en bokste weg met zijn vuisten.

   

  Net geen tien minuten later moest ook Cercle-doelman Nardi een eerste keer zijn kunnen tonen. Hij hield eerst Osimhen van de openingstreffer, om daarna ook het schot van Benavente te keren.

   

  Een doelpunt hing niet in de lucht, maar uit de lucht kwam het wel gevallen. Letterlijk dan. De Belder kon koppen op een heel hoge voorzet van Etienne. Via de paal verdween de 1-0 in doel.

   

  De euforie van Cercle was van korte duur. Nog geen 30 seconden na de goal van De Belder was alles te herdoen. Niane raakte de bal maar half in de zestien, Osimhen deed het beter en mikte van dichtbij de gelijkmaker in het lege doel.

  Charleroi maakt nooit aanspraak op puntengewin na de rust

  Meteen na de rust raakte Martos een goede voorzet van Mercier helemaal  verkeerd in de eigen zestien. De bal viel ongelukkig over Penneteau in doel. Cercle kon zich geen betere start van de tweede helft bedenken.


  Charleroi zocht wel naar een nieuwe gelijkmaker, maar echt gevaarlijk waren de bezoekers niet na de rust.

   

  Cercle hield, op een goed schot van Niane na, gemakkelijk stand en mag zo voor het eerst sinds speeldag 4 een nieuwe driepunter bijtellen. Voor Charleroi is een plaats in Play-off I, als daar al van gedroomd werd, plots heel ver weg.

  Supporters Cercle Brugge protesteren met spandoeken tegen Monaco

  Guyot: "Vooraf getekend voor 12 punten op dit moment"

  • Benjamin Lambot (aanvoerder Cercle Brugge): "We zijn heel opgelucht na een slechte reeks resultaten tegen de grote clubs. We hebben de juiste mentaliteit getoond vandaag en de hele ploeg heeft hard gewerkt. Ik denk dat het een verdiende overwinning is, zeker tegen een moeilijke ploeg zoals Charleroi. We moeten met deze spirit naar de volgende wedstrijden gaan. Juist voor de interlandbreak is dit een deugddoende zege. Ook op Anderlecht willen we iets tonen."
   
  • Felice Mazzu (trainer Charleroi): "Vooral in de tweede helft hebben we niet als ploeg gespeeld. Als we dat niet doen, kunnen we niet winnen. Dat is frustrerend. Cercle ving ons goed op en we zijn er niet in geslaagd iets terug te doen. De mentaliteit van mijn spelers was niet goed. Veel van mijn spelers zitten voor een reden bij Charleroi. We waren niet creatief genoeg en onze keuzes waren verkeerd. Met individuele acties los je niets op. We laten hier een mooie kans liggen om dichterbij de top 6 te komen. Dat is frustrerend en ontgoochelend."
   
  • Laurent Guyot (trainer Cercle Brugge): "Ik ben heel tevreden met deze zege. Na zo'n slechte reeks is er altijd wat druk. Op het einde van de wedstrijd hebben we er echt voor moeten vechten. Nu moeten we van de interlandbreak proberen te profiteren om beter te worden als groep. De zin is er bij mijn spelers en we zijn ambitieus in dit kampioenschap. We hebben nu 12 punten en daar had ik voor het begin van het seizoen voor getekend. Deze overwinning is voor de fans, die het moeilijk hadden na de derbynederlaag tegen Club Brugge."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop in het Jan Breydelstadion. Na vijf wedstrijden zonder zege in de competitie kan Cercle eindelijk nog eens winnen in de Jupiler Pro League. De vereniging verslaat een flauw Charleroi in eigen huis met 2-1.
  2. tweede helft, minuut 92. "Charleroi laat eindelijk wat grinta zien. Dat is wel heel laat". Filip Joos op Play Sports.
  3. tweede helft, minuut 91. We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Mazzu trekt ondertussen fel van leer tegen de vierde scheidsrechter. Zijn spelers zagen hands in de zestien, maar de bal gaat niet op de stip.
  4. tweede helft, minuut 90. Een goede corner van invaller Grange blijft even hangen voor doel. Appin kan uiteindelijk wegwerken. Bij Cercle is iedereen terug.
  5. tweede helft, minuut 89. De Belder gaat neer in de zestien na licht contact. Geen penalty zegt Smet en dat lijkt de juiste beslissing.
  6. tweede helft, minuut 89. Dessoleil, naar voren gestuurd door Mazzu, krijgt de bal ei zo na aangespeeld voor doel. Hij kan net niet bij het leer, tot opluchting van het Jan Breydelstadion.
  7. tweede helft, minuut 87. Cercle staat op een paar minuten van een eerste zege sinds speeldag 4. .
  8. tweede helft, minuut 85. Xavier Mercier krijgt een applauswissel. Het worden nog minuten nagelbijten op de bank voor de beste man op het veld.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cercle Brugge, Naomichi Ueda erin, Xavier Mercier eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Gholizadeh creëert ruimte voor zichzelf op de rand van de zestien. Zijn schot is niet goed en gaat hoog over de kooi van Nardi. .