• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht bezweert de crisissfeer met drie punten tegen Zulte Waregem

  einde
  12
  1. 43' - Doelpunt - Zakaria Bakkali (0 - 1)
  2. 28' - Verv. Florian Tardieu door Damien Marcq
  3. 3' - Geel - Florian Tardieu
  1. 90+4' - Geel - Sebastiaan Bornauw
  2. 90+3' - Doelpunt - Thomas Buffel (1 - 2)
  3. 90+2' - Verv. Nany Dimata door Andy Najar
  4. 82' - Geel - Bubacarr Sanneh
  5. 80' - Geel - Pieter Gerkens
  6. 78' - Doelpunt - Pieter Gerkens (0 - 2)
  7. 76' - Verv. Nill De Pauw door Mikael Soisalo
  8. 72' - Verv. Zakaria Bakkali door Mohammed Dauda
  9. 68' - Verv. Kenny Saief door Antonio Milic
  10. 56' - Verv. Erdin Demir door Chris Bedia
  11. 52' - Geel - Zakaria Bakkali
  43'Zakaria Bakkali0 - 1
  78'Pieter Gerkens0 - 2
  90+3'Thomas Buffel1 - 2

  Anderlecht heeft drie broodnodige punten meegenomen aan de Gaverbeek. Paars-wit won het duel van ploegen in crisis tegen Zulte Waregem, maar zonder te overtuigen. Essevee verloor al voor de zevende keer op rij.

  Zulte Waregem - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de slotseconden ontsnapt Anderlecht toch weer aan een nieuwe blamage. Baudry staat helemaal vrij bij de tweede paal, maar kopt naast.
  • Man van de match: Grote uitblinkers waren er niet, maar Sven Kums liet bij momenten wel nog eens een paar flitsen van zijn kunnen zijn, al zit hij nog ver van zijn niveau van bij AA Gent.
  • Opvallend: Zulte Waregem verliest al voor de zevende keer op rij. Een dramatische reeks voor een ploeg die in een niet zo ver verleden volop meestreed voor Play-off I.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Anderlecht (1-2)

  Goal Harbaoui afgekeurd, Bakkali scoort wel

  De wedstrijd begon met een leeg bezoekersvak: de Anderlecht-supporters hielden een protestactie en kwamen pas na een kwartier het stadion binnen. Veel hadden ze nog niet gemist, behalve een aardige omhaal van Harbaoui, die een eindje over ging.

   

  Het leek wel of de spelers van paars-wit gewacht hadden op hun supporters, want kort na de intrede van de Anderlecht-aanhang versierde Gerkens een eerste grote kans. Hij verscheen alleen voor Bossut, maar kreeg de bal niet voorbij de doelman.

   

  Na een minder momentje van Bossut had ook Bakkali de 0-1 aan de voet, Baudry bracht op de doellijn redding voor de thuisploeg.

   

  Daarna was het aan Zulte Waregem om zich te tonen. Een doelpunt van Harbaoui werd afgekeurd wegens een duwfout, even later schoof De Pauw de bal van dichtbij naast de goal van Didillon.

   

  Op slag van rust was het toch Anderlecht dat de score opende. Dimata zette Bakkali op weg naar doel en die gaf Bossut het nakijken: 0-1, meteen ook de ruststand.

  Anderlecht-fans komen zoals aangekondigd kwartier later binnen

  Aansluitingstreffer van Buffel komt te laat

  Na de pauze liet Anderlecht de bal aan de thuisploeg, die er niet in slaagde om een gaatje te vinden in de defensie van paars-wit. Ook de inbreng van extra spits Bedia zorgde niet voor de verhoopte kentering bij Zulte Waregem.

   

  Anderlecht wachtte intussen het juiste moment af om snel om te schakelen. Zo volgden er nog twee uitgelezen kansen voor Dimata, maar die was niet trefzeker voor doel.

   

  Halfweg de tweede helft was er nog even een opflakkering van Zulte Waregem. Bongonda pakte uit met een flukse versnelling en een prima schot, dat Didillon zowaar tot een echte redding dwong.

   

  Twaalf minuten voor affluiten leek Pieter Gerkens de wedstrijd helemaal te beslissen. Hij rondde voorbereidend werk van Kums en Saelemaekers netjes af: 0-2.

   

  Toch werd het nog even bibberen voor Anderlecht. Diep in de blessuretijd maakte Buffel er 1-2 van met een knappe volley, in de absolute slotseconden eindige een enorme kopkans van Baudry in het zijnet. Anderlecht met de daver op het lijf toch naar  een zesde competitiezege.

  Saelemaekers pakt uit met een knappe zeehond dribbel

  Dury staat even neus aan neus met scheidsrechter Boterberg

  Vanhaezebrouck: "Ik doe niet mee met die heisa"

  • Hein Vanhaezebrouck (Anderlecht): "Ik doe niet mee aan al die heisa die men creëert of dingen die men verkondigt. Ik vind het schandalig hoe sommige mensen met de grond gelijk worden gemaakt. Ik ben van een generatie waarin het allemaal wat respectvoller gebeurde, dus ik doe daar niet aan mee. Het bijzonderste vandaag is dat we gewonnen hebben. Van mij mogen we elke week zo winnen, op welke manier dan ook. We hebben onze beste wedstrijden gespeeld toen we verloren, maar dat was ook niet goed. En dus ben ik heel tevreden over wat ik vandaag gezien heb, en vooral over de drie punten."
   
  • Francky Dury (Zulte Waregem): "De jongens zijn met een goede mentaliteit gestart. Jammer genoeg scoort Anderlecht dan door een uitschuiver bij ons, terwijl het er met die afgekeurde goal van Harbaoui helemaal anders had kunnen uitzien. Maar als het niet goed gaat, moet je niet veel excuses zoeken. Dan moet je het bij jezelf zoeken. Na de 0-2 waren we even down, maar in de slotfase komen we er toch nog dichtbij, hoe gek het ook klinkt. Het zijn die momenten die we eens moeten pakken. Als die bal van Baudry binnen gaat, kunnen we toch eens veertien dagen met een goed gevoel rondlopen."

  Vanhaezebrouck: "Er is een enorm gebrek aan respect bij de pers"

  Buffel: "Hard werken is de manier om uit dit dal te raken"

  Gerkens: "Hier hebben we lang moeten op wachten"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Anderlecht verslaat Zulte Waregem met 1-2.
  2. tweede helft, minuut 94. Baudry in het zijnet! Niet te geloven! Baudry staat volledig vrij bij een vrije trap, maar kopt van dichtbij naast. Anderlecht ontsnapt.
  3. Gele kaart voor Sebastiaan Bornauw van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 93. Buffel met de aansluitingstreffer. Krijgen we toch nog spannende slotminuten? Buffel neemt een hoekschop ineens op de slof en knalt de fraaie 1-2 tegen de touwen.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Thomas Buffel van Zulte Waregem. 1, 2.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Anderlecht, Andy Najar erin, Nany Dimata eruit
  7. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er komen nog 4 minuten blessuretijd bij.
  8. tweede helft, minuut 89. Heylen kopt over. Heylen wint het luchtduel bij een hoekschop van de thuisploeg, maar kan zijn kopbal niet laag houden.
  9. tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 83. Slechte vrije trap Bongonda . Bongonda mag nog een vrije trap nemen op een interessante plek. Als er nog wat hoop was bij de supporters van Zulte Waregem, wordt die door Bongonda vakkundig de kop ingedrukt.