• home
 • video
 • pas verschenen

  Djenepo bezorgt Standard de zege aan zee

  einde
  13
  1. 28' - Geel - Aleksandr Bjelica
  2. 24' - Doelpunt - Moussa Djenepo (0 - 1)
  3. 3' - Geel - Mehdi Carcela-González
  1. 90+5' - Geel - Kevin Vandendriessche
  2. 90' - Doelpunt - Emmanuel Banda (1 - 3)
  3. 89' - Verv. Kostas Laifis door Zinho Vanheusden
  4. 86' - Verv. Mehdi Carcela-González door Réginal Goreux
  5. 82' - Geel - Christian Luyindama
  6. 78' - Verv. Fashion Sakala door Sindrit Guri
  7. 68' - Verv. Moussa Djenepo door Paul José Mpoku
  8. 62' - Verv. Richairo Zivkovic door Sander Coopman
  9. 61' - Geel - Fashion Sakala
  10. 59' - Doelpunt strafschop - Renaud Emond (0 - 3)
  11. 52' - Verv. Jordi Vanlerberghe door Emmanuel Banda
  12. 48' - Doelpunt - Moussa Djenepo (0 - 2)
  24'Moussa Djenepo0 - 1
  48'Moussa Djenepo0 - 2
  59'Renaud Emond0 - 3
  90'Emmanuel Banda1 - 3

  Standard heeft optimaal geprofiteerd van de puntendeling tussen Anderlecht en STVV eerder vandaag. Djenepo rolde in zijn eentje de hele KVO-defensie op en trapte Standard met twee doelpunten en een uitgelokte strafschop naar de vierde plek.

  KV Oostende - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de rust profiteert Djenepo van verwarring in het strafschopgebied van Oostende om zijn tweede te maken. Oostende kan niet meer reageren.
  • Man van de match: Met twee doelpunten en een uitgelokte strafschop zorgt Djenepo bijna eigenhandig voor de Luikse overwinning.
  • Opvallend: De laatste overwinning van Standard dateerde al van meer dan een maand geleden. Op 25 augustus won het thuis tegen STVV. De driepunter vanavond doet Preud’homme en co deugd.

  Bekijk de goals uit Oostende - Standard (1-3)

  Flauwe bedoening aan zee

  De wedstrijd was nog geen twee minuten ver, of Carcela stond al in het boekje van Dierick. De creatieve middenvelder van de Rouches solliciteerde met zijn fopduik naar de titel “Schwalbe van het Jaar”. Het was het opvallendste feit uit een flauwe studieronde die een klein kwartier duurde.

   

  De eerste helft leek daarna toch open te barsten. Zivkovic lepelde de bal heerlijk over de bezoekende defensie, waar Sakala controleerde met de borst en de weg naar het doel vond. Helaas voor hem en heel Oostende stond de aanvaller een kleine meter buitenspel en werd de viering dus vroegtijdig afgebroken.

   

  Aan de overkant werd er wel reglementair gescoord. Ondoa wou een tegenaanval lanceren met een verre uitworp, maar deed dat pardoes in de voeten van een tegenstander. Marin nam over en vond met zijn linker de ingelopen Djenepo, die Ondoa verschalkte met een slimme lob.

   

  Helaas verwaterde de partij na het doelpunt opnieuw naar het bedroevende niveau van het openingskwartier. Oostende wilde reageren, maar het ontbrak de kustploeg aan creativiteit om het Standard echt moeilijk te maken. Een schot van Sakala ging over, de 0-1 bleef op het bord.

  Ochoa toont dat hij het Frans al goed machtig is

  Standard op een drafje naar top 6

  Als Oostende nog hoopte om iets terug te kunnen doen, dan werd die hoop na de rust meteen de kop ingedrukt. Djenepo profiteerde van verwarring voor de doelmond van Ondoa, kapte Tomasevic uit en plaatste de 0-2 met zijn linker in het doel.

   

  Nog voor het uur was de wedstrijd helemaal beslist. Djenepo lag alweer aan de basis van het derde doelpunt. Milovic ging onoordeelkundig in de tackle op de man van de wedstrijd, Emond stuurde Ondoa de verkeerde kant op en faalde niet vanaf de stip.

   

  De Luikse schaapjes waren op het droge en dus liet Standard het spel aan de thuisploeg. Dat leverde nog wat kansen op voor de Kustboys, maar die kenden ook een dosis pech in de afwerking. Banda stuitte oog in oog met Ochoa op diens voet, Faes devieerde wat later een voorzet van Canesin tegen de paal.

   

  Een eerredder kwam er alsnog voor de kustploeg in het absolute slot. Banda kon na een vrije trap van Vandendriessche de bal over de doellijn duwen, zij het heel nipt, maar Dierick en de VAR keurden het doelpunt goed. Meer dan een voetnoot was de goal niet in een partij die Standard volledig domineerde. De Rouches sluipen de top zes binnen, KVO zakt naar plaats acht in het klassement. 

  Marin pakt uit met een prachtige omhaal voorzet

  Reacties:

  • Gert Verheyen (coach Oostende): "De eerste goal geven we veel te gemakkelijk weg. Het is trouwens niet de eerste keer dat we onze tegenstander op voorsprong laten komen met een doelpunt dat we voor de helft zelf maken. We kwamen na de rust met goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar die konden we meteen opbergen toen de 0-2 viel. Ik heb er geen moeite mee om Standard de verdiende winnaar te noemen, maar wij hadden agressiever moeten spelen. De invalbeurten van Coopman en Banda waren een lichtpunt. Daar ben ik wel blij mee."
  • Michel Preud'homme (coach Standard): "De overwinning doet deugd, maar het belangrijkste is dat we vandaag onze kansen eens hebben afgemaakt. Ik wilde infiltraties zien van Marin en Cimirot en dat kwam er met momenten goed uit. We werken hard aan ons spel, in deze fase van de competitie met matchen om de drie dagen zelfs dag en nacht. Dan doet het deugd om daar eens voor beloond te worden. Wat wel beter moet, is onze focus. Die verloren we na ons derde doelpunt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde partij. Einde partij. Standard wint vlot in Oostende en sluipt de top zes binnen. Djenepo was de man van de match met twee goals en een uitgelokte strafschop. Eindstand 1-3.
  2. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 92. Er komen nog zes minuten bij. De KVO-supporters vinden dat best leuk.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Emmanuel Banda van KV Oostende. 1, 3.
  5. tweede helft, minuut 90. Eerredder voor KVO. De Oostendse supporters mogen toch een keer juichen. Banda maakt de eerredder, die heel nipt over de doellijn rolt, maar goedgekeurd wordt door Dierick en de VAR.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Standard, Zinho Vanheusden erin, Kostas Laifis eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Standard, Réginal Goreux erin, Mehdi Carcela-González eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Carcela wordt afgelost door Goreux. De laatste vier minuten reguliere speeltijd zijn ingegaan. .
  9. Gele kaart voor Christian Luyindama van Standard tijdens tweede helft, minuut 82
  10. tweede helft, minuut 78. Milovic is voorin blijven hangen en kan een voorzet naar doel koppen. De poging is niet venijnig genoeg, Ochoa redt.