90'
Emmanuel Banda
90'
1 - 3

Standard heeft optimaal geprofiteerd van de puntendeling tussen Anderlecht en STVV eerder vandaag. Djenepo rolde in zijn eentje de hele KVO-defensie op en trapte Standard met twee doelpunten en een uitgelokte strafschop naar de vierde plek.

KV Oostende - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Meteen na de rust profiteert Djenepo van verwarring in het strafschopgebied van Oostende om zijn tweede te maken. Oostende kan niet meer reageren.
  • Man van de match: Met twee doelpunten en een uitgelokte strafschop zorgt Djenepo bijna eigenhandig voor de Luikse overwinning.
  • Opvallend: De laatste overwinning van Standard dateerde al van meer dan een maand geleden. Op 25 augustus won het thuis tegen STVV. De driepunter vanavond doet Preud’homme en co deugd.

Bekijk de goals uit Oostende - Standard (1-3)

Flauwe bedoening aan zee

De wedstrijd was nog geen twee minuten ver, of Carcela stond al in het boekje van Dierick. De creatieve middenvelder van de Rouches solliciteerde met zijn fopduik naar de titel “Schwalbe van het Jaar”. Het was het opvallendste feit uit een flauwe studieronde die een klein kwartier duurde.

De eerste helft leek daarna toch open te barsten. Zivkovic lepelde de bal heerlijk over de bezoekende defensie, waar Sakala controleerde met de borst en de weg naar het doel vond. Helaas voor hem en heel Oostende stond de aanvaller een kleine meter buitenspel en werd de viering dus vroegtijdig afgebroken.

Aan de overkant werd er wel reglementair gescoord. Ondoa wou een tegenaanval lanceren met een verre uitworp, maar deed dat pardoes in de voeten van een tegenstander. Marin nam over en vond met zijn linker de ingelopen Djenepo, die Ondoa verschalkte met een slimme lob.

Helaas verwaterde de partij na het doelpunt opnieuw naar het bedroevende niveau van het openingskwartier. Oostende wilde reageren, maar het ontbrak de kustploeg aan creativiteit om het Standard echt moeilijk te maken. Een schot van Sakala ging over, de 0-1 bleef op het bord.

Ochoa toont dat hij het Frans al goed machtig is

Standard op een drafje naar top 6

Als Oostende nog hoopte om iets terug te kunnen doen, dan werd die hoop na de rust meteen de kop ingedrukt. Djenepo profiteerde van verwarring voor de doelmond van Ondoa, kapte Tomasevic uit en plaatste de 0-2 met zijn linker in het doel.

Nog voor het uur was de wedstrijd helemaal beslist. Djenepo lag alweer aan de basis van het derde doelpunt. Milovic ging onoordeelkundig in de tackle op de man van de wedstrijd, Emond stuurde Ondoa de verkeerde kant op en faalde niet vanaf de stip.

De Luikse schaapjes waren op het droge en dus liet Standard het spel aan de thuisploeg. Dat leverde nog wat kansen op voor de Kustboys, maar die kenden ook een dosis pech in de afwerking. Banda stuitte oog in oog met Ochoa op diens voet, Faes devieerde wat later een voorzet van Canesin tegen de paal.

Een eerredder kwam er alsnog voor de kustploeg in het absolute slot. Banda kon na een vrije trap van Vandendriessche de bal over de doellijn duwen, zij het heel nipt, maar Dierick en de VAR keurden het doelpunt goed. Meer dan een voetnoot was de goal niet in een partij die Standard volledig domineerde. De Rouches sluipen de top zes binnen, KVO zakt naar plaats acht in het klassement.