• home
 • video
 • pas verschenen

  Efficiënt Eupen boekt verdiende zege bij slap Kortrijk

  einde
  13
  1. 43' - Verv. Ilombe Mboyo door Idir Ouali
  2. 40' - Geel - Luis García
  3. 27' - Geel - Eric Ocansey
  4. 24' - Doelpunt - Xavi Molina (1 - 2)
  5. 20' - Geel - Abdul Ajagun
  6. 6' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (1 - 1)
  7. 3' - Doelpunt - Morteza Pouraliganji (0 - 1)
  1. 79' - Verv. Yuta Toyokawa door David Pollet
  2. 77' - Verv. Jovan Stojanovic door Elohim Rolland
  3. 75' - Verv. Mamadou Fall door Megan Laurent
  4. 70' - Verv. Eric Ocansey door Siebe Blondelle
  5. 57' - Verv. Julien De Sart door Imoh Ezekiel
  6. 47' - Doelpunt strafschop - Luis García (1 - 3)
  7. 46' - Geel - Brendan Hines-Ike
  3'Morteza Pouraliganji0 - 1
  6'Jovan Stojanovic1 - 1
  24'Xavi Molina1 - 2
  47'Luis García1 - 3

  Op de 9e speeldag van de Jupiler Pro League heeft Eupen een goede zaak gedaan door met 1-3 te winnen op het veld van een pover Kortrijk. De ploeg van trainer Glen De Boeck kon dit seizoen nog maar 1 puntje pakken in eigen huis.

  Kortrijk - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kortrijk komt met nieuwe moed uit de kleedkamers, maar een strafschop duwt de thuisploeg meteen kopje-onder.
  • Man van de match: Claude Makelélé liet Eupen met open vizier voetballen en durfde resoluut terug te plooien na de 1-3.
  • Opvallend: Kortrijk is de slechtste student in eigen huis. In vier thuismatchen kon het amper 1 puntje sprokkelen (tegen Genk, 3-3).

  Bekijk de goals uit Kortrijk-Eupen (1-3)

  Kortrijk laat zich twee keer verrassen

  "Kortrijk moet een oninnneembare vesting worden", had coach Glen De Boeck voor de komst van Eupen verteld, maar er is nog heel wat bouwwerk aan zijn fort. Na amper drie minuten hadden de bezoekers de toegangspoort al opengebeukt. Pouraliganji mikte de bal in twee tijden in de verste hoek.

   

  En Toyokawa mocht bijna de Eupense vlag van de kantelen uitrollen. Hij profiteerde van een verdedigende blunder van D'haene, maar lobde de bal over de kooi van Kaminski.

   

  Lang duurde het niet voor Kortrijk terugvuurde. Van der Bruggen zonderde Stojanovic af voor de Eupense goal en de aanvaller stelde niet teleur. Een vurige openingsfase eindigde op 1-1.

   

  Kortrijk nam het commando over met onder meer een knappe vrije trap van Chevalier, maar vergat het tempo hoog te houden. Eupen sloop weer in de wedstrijd en sloeg opnieuw toe op een stilstaande fase. Molina mocht vrijstaand binnenkoppen in de rug van De Sart.

   

  Een tandenloos Kortrijk had geen nieuw antwoord klaar en slikte nog voor de pauze een derde tegentreffer. Maar de VAR had (licht) handspel gezien van Luis Garcia en keurde het doelpunt af.

  VAR ziet handspel en keurt goal van Luis Garcia af

  Eupen verdedigt voorsprong met man en macht

  Kortrijk trok met een hoop kopzorgen naar de kleedkamer, maar kwam met nog een pak meer hoofdpijn buiten. Hines-Ike gunde Eupen meteen een strafschop en die nieuwe kans liet Luis Garcia niet liggen. De donderpreek van De Boeck mocht meteen de prullenmand in.

   

  Eupen plooide terug om zijn voorsprong met man en macht te verdedigen, Kortrijk vond de wapens niet om terug te vechten. Meer dan een knappe kopbal van Stojanovic en wat zwakke schoten uit de tweede lijn toonde de thuisploeg niet. Kortrijk blijft zo achter met 1 op 12 voor eigen publiek.

  De Boeck: "Er was slechts één offensieve speler op niveau"

  Coach Glen De Boeck was hard voor zijn ploeg. "Er zijn te veel jongens die de ene week een topniveau halen en een week later nergens zijn. Ook de invallers, die iets extra's moeten brengen, doen dat niet."

   

  "Veel jongens lieten het na de domper in de tweede helft mentaal afweten. Er was slechts één offensieve spelers op niveau: Stojanovic. Het is gemakkelijk om top te zijn tegen Genk, maar voor Kortrijk zijn duels zoals tegen Eupen van levensbelang. Als ze het dan niet kunnen opbrengen, dan hebben ze hier hun plaats niet."

   

  "De invalbeurten van Rolland en Ezekiel pik ik niet. Ze waren volledig onzichtbaar. Ik verwacht honger van Ezekiel, zeker omdat hij al even geen deuk in een pakje boter heeft getrapt. Maar hij was geen enkele keer dreigend. Na Anderlecht en Standard is er een reden dat hij nu bij Kortrijk zit. Het wordt tijd dat hij zijn lesje leert, want zo zet hij zichzelf buitenspel."

  Makelélé: "Eupen wordt stabiele ploeg"

  "Mijn systeem staat er", opende Claude Makelélé. "We verdedigen goed. We wisten dat Kortrijk via de flanken zou komen en hebben alles geblokkeerd. We hebben geleerd om een resultaat vast te houden. Ze nemen mijn advies goed op en zo worden we een stabiele ploeg. Een minpunt? Als we de kans krijgen om meer te scoren, moeten we dat ook doen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Kortrijk blijft de slechtste ploeg in eigen huis. Ook tegen Eupen gaat het voor de bijl en blijft het achter met een zwak thuisrapport van 1 op 12.
  2. tweede helft, minuut 94. Kortrijk tikt de overbodige minuten vol, zonder nog een aanval op te zetten. Het legt zich neer bij de 1 op 12 thuis.
  3. tweede helft, minuut 90. Rolland mikt nog eens een balletje in de tribunes, kenmerkend voor de tweede helft van Kortrijk. Sommige supporters hebben genoeg gezien en verlaten het Guldensporenstadion.
  4. tweede helft, minuut 88. Kortrijk komt niet verder meer dan enkele zwakke schoten uit de tweede lijn. Eupen lijkt op weg naar zijn derde zege van het seizoen. Naast die van Moeskroen en Standard komt nu ook een Kortrijkse scalp.
  5. tweede helft, minuut 85. Eupen weet hoe het een wedstrijd op slot moet gooien. De tien veldspelers verdedigen samen de voorsprong, enkel Pollet durft soms iets meer op te schuiven richting middenveld.
  6. tweede helft, minuut 82. Glen De Boeck oogt gelaten. Kortrijk zal nog wat langer moeten wachten op de eerste thuiszege.
  7. tweede helft, minuut 81. Chevalier kan de supporters toch eens verwennen met een aardige dribbel, maar zijn actie krijgt geen vervolg. Kortrijk heeft nog 10 minuten om iets te forceren.
  8. tweede helft, minuut 79. Er lijkt geen schot in de zaak te komen voor Kortrijk. De thuisploeg botst op een muur van de Oostkantonners en ook de afstandsschoten zijn geen oplossing.