• home
 • video
 • pas verschenen

  Swingend Genk duwt Zulte Waregem nog wat dieper in de put

  einde
  40
  1. 31' - Doelpunt - Mbwana Samatta (2 - 0)
  2. 29' - Doelpunt - Alejandro Pozuelo (1 - 0)
  3. 28' - Geel - Damien Marcq
  1. 90' - Geel - Davy De fauw
  2. 87' - Verv. Thomas Buffel door Mikael Soisalo
  3. 86' - Doelpunt - Mbwana Samatta (4 - 0)
  4. 82' - Verv. Sander Berge door Bryan Heynen
  5. 76' - Geel - Mamadou Sylla
  6. 73' - Verv. Alejandro Pozuelo door Ibrahima Seck
  7. 71' - Verv. Dieumerci Ndongala door Joseph Paintsil
  8. 68' - Doelpunt - Mbwana Samatta (3 - 0)
  9. 50' - Geel - Hicham Faik
  29'Alejandro Pozuelo1 - 0
  31'Mbwana Samatta2 - 0
  68'Mbwana Samatta3 - 0
  86'Mbwana Samatta4 - 0

  Racing Genk heeft Zulte Waregem een nieuwe dreun gegeven. De club van Philippe Clement peuzelde de bezoekers met huid en haar op. Samatta tekende voor een hattrick. De enige valse noot voor de thuisploeg was een penaltymisser van Trossard in het slot.

  Bekijk de goals uit Genk - Zulte Waregem (4-0)

  KRC Genk - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een defensief Zulte Waregem kan Genk een halfuurtje afhouden, maar incasseert dan twee goals snel na elkaar – een dubbele uppercut die de bezoekers niet meer te boven komen.
  • Man van de match: Na Trossard vorige week was het nu aan Samatta om een hattrick te scoren. De goals waren minder memorabel dan die van Trossard, maar Samatta stond wel elke keer op het juiste moment op de juiste plaats.
  • Opvallend: De statistieken van Zulte Waregem doen steeds meer pijn aan de ogen. Met de vier goals van vanavond erbij zit de ploeg van Francky Dury al aan 25 tegengoals in amper 9 wedstrijden.

  Zulte Waregem kan een halfuurtje standhouden

  De eerste kans van de partij was nog verrassend voor de bezoekers, maar na de gemiste kopbal van Sylla was het een en al Racing Genk. De thuisploeg voerde de druk stelselmatig op, Pozuelo liet de eerste twee uitgelezen kansen liggen.

   

  Op het halfuur was het derde keer, goede keer voor de Spanjaard. Hij rondde knap voorbereidend werk van Trossard en Uronen al even knap af: 1-0 voor Genk.

   

  Zulte Waregem was even van slag en moest meteen een tweede goal incasseren. Samatta werd helemaal uit het oog verloren bij een hoekschop van Malinovskiy en kopte staalhard raak.

   

  Genk ging vrolijk door op zijn elan en zocht nog voor de pauze een derde treffer. Vooral Trossard, vorige week goed voor een hattrick, was bedrijvig in de zone van de waarheid. Bossut hield hem tot twee keer toe van de 3-0.

   

  Op slag van rust was er nog één keer dreiging van Sylla, die net als in de openingsminuut naast kopte. Tussendoor was er nog een opmerkelijk moment met Thomas Buffel. De ex-Genkie werd toegejuicht door het thuispubliek en onthulde onder zijn shirt van Zulte Waregem een blauw Genk-shirt.

  VIDEO: Trossard mist al de vierde strafschop van Genk dit seizoen

  Genks meesterschap ook na de rust duidelijk

  Francky Dury voerde tijdens de rust twee wissels door, maar die veranderden weinig aan het spelbeeld. Genk controleerde ook in de tweede helft de partij, al lag het tempo nu ietsje lager. Zulte Waregem onderging gewoon de wet van de sterkste en mocht blij zijn dat Dewaest en Trossard de 3-0 lieten liggen.

   

  Op het uur drukte de thuisploeg het gaspedaal nog eens wat dieper in, met weer wat prima kansen tot gevolg. Malinovskiy mikte te centraal op doelman Bossut, ook Berge kreeg de bal niet voorbij de doelman van Zulte Waregem, die een drukke  avond beleefde.

   

  Uiteindelijk moest Bossut zich toch nog een derde keer omdraaien. Na alweer een vloeiende combinatie schoof Uronen de bal precies voor de voeten van Samatta, die zijn tweede van de avond in doel duwde: 3-0.

   

  En nog was de lijdensweg voor Dury en co niet voorbij. De ingevallen Heynen schoof de bal voorbij Bossut, Samatta zette er net voor de doellijn nog zijn voet tegen en maakte zo zijn hattrick compleet.

   

  De enige valse noot voor een oppermachtig Genk was nog een gemiste penalty in de slotminuut, maar die kon de pret niet drukken in een feestende Luminus Arena.

  ""Dury zal het wel oplossen", dat verhaaltje ben ik beu"

  Wat had Francky Dury nog te vertellen na de zware nederlaag? "Dat we nog goed weggekomen zijn. Het had veel erger kunnen zijn. We zijn niet goed gestart, we verloren duels en Pozuelo en Malinovski mochten veel te diep infiltreren. Met 2-0 aan de rust mochten we nog blij zijn. In de 2e helft hebben we wel iets geprobeerd, maar het lukte niet."

   

  "Oké, Genk is een goeie ploeg. Ze spelen op een hoog niveau, maar dat mag geen excuus zijn. Ik moet kijken naar mijn ploeg. Het is te makkelijk om te zeggen dat we verliezen omdat Genk gewoon te sterk is. Ze kunnen 30 keer op doel trappen dan moet je de fout toch ook bij jezelf zoeken."

   

  "Of ik een oplossing zal vinden? Dat wordt veel te makkelijk gezegd. Ik werk met mensen en dat is niet altijd makkelijk. "Dury zal het wel oplossen", ik heb het gehad met die uitspraak. We moeten dit allemaal samen oplossen: bestuur, staf, spelers, ... Dit is niet het verhaal van 1 man. Dat is onzin."

  • Philippe Clement (trainer Genk): "Ik ben blij met onze prestatie, maar het duurde toch een halfuur voor we de opening vonden. We wilden snelelr scoren maar dat is niet makkelijk tegen een strikte organisatie. De titel? Neen, dan gaan mijn tenen krullen. Een seizoen bestaat uit 40 matchen. We hebben er nu 9 achter de rug. Niemand zit met die titel in zijn hoofd. We moeten gewoon proberen om deze motivatie vast te houden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Afgelopen! De Genkse pletwals dendert nu ook over Zulte Waregem: eindstand 4-0.
  2. tweede helft, minuut 91. Bossut pakt! Geen forfaitcijfers voor Zulte Waregem, Bossut stopt de penalty van Trossard. Mooi voor Bossut, die zich vandaag weinig te verwijten heeft.
  3. Gele kaart voor Davy De fauw van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 90
  4. tweede helft, minuut 90. Penalty voor Genk. Zulte Waregem moet de kelk tot de bodem ledigen. Ref Verboomen heeft hands van De fauw gezien en wijst naar de penaltystip.
  5. tweede helft, minuut 89. En nog is de Genkse honger niet gestild. Maehle probeert er in de draai nog een vijfde bij te doen, maar zijn poging belandt via een verdediger in het zijnet.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Zulte Waregem, Mikael Soisalo erin, Thomas Buffel eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Hattrick voor Samatta. Bossut moet zich nog een vierde keer omdraaien. Het is Heynen die het meeste werk doet, maar Samatta geeft de bal net voor de doellijn nog een zetje en krijgt een derde goal achter zijn naam: 4-0.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Mbwana Samatta van KRC Genk. 4, 0.
  9. tweede helft, minuut 84. Kans voor Bedia. Zulte Waregem laat zich nog eens zien. Bedia mag oprukken en uithalen, Vukovic pakt zonder problemen.