• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge met sprekend gemak voorbij stadsgenoot Cercle

  einde
  40
  1. 45+1' - Geel - Yoann Etienne
  2. 43' - Verv. Gianni Bruno door Serge Gakpé
  3. 43' - Geel - Guévin Tormin
  4. 39' - Doelpunt - Hans Vanaken (2 - 0)
  5. 6' - Doelpunt - Wesley Moraes (1 - 0)
  1. 80' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (4 - 0)
  2. 80' - Geel - Isaac Koné
  3. 79' - Verv. Arnaud Lusamba door Kévin Appin
  4. 74' - Verv. Wesley Moraes door Loïs Openda
  5. 70' - Geel - Lloyd Palun
  6. 67' - Geel - Marvelous Nakamba
  7. 64' - Verv. Thibault Vlietinck door Clinton Mata
  8. 63' - Geel - Jérémy Taravel
  9. 60' - Verv. Mats Rits door Marvelous Nakamba
  10. 59' - Geel - Xavier Mercier
  11. 58' - Verv. Vitinho door Dylan de Belder
  12. 53' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (3 - 0)
  13. 51' - Geel - Wesley Moraes
  6'Wesley Moraes1 - 0
  39'Hans Vanaken2 - 0
  53'Siebe Schrijvers3 - 0
  80'Siebe Schrijvers4 - 0

  Club Brugge is niet lang bij de pakken blijven zitten na de bekeruitschuiver. De 143e derby tegen Cercle Brugge was een ongelijke strijd, Club won overtuigend met 4-0.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Cercle Brugge (4-0)

  Club Brugge - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor de rust steekt Cercle even de neus aan het venster met twee kansen voor Vitinho, maar het is Vanaken die aan de overzijde de geruststellende 2-0 scoort voor Club.
  • Man van de match: Siebe Schrijvers voelt zich steeds meer in zijn sas in het aanvallende compartiment van Club Brugge. Hij bekroonde zijn sterke partij met twee doelpunten.
  • Opvallend: Club Brugge zit na 9 competitiewedstrijden aan een gemiddelde van 3 doelpunten per match: 27 stuks in 9 duels. Racing Genk doet met 26 goals bijna even goed.

  Wesley Moraes wijst Club de weg

  In een veelbelovend wedstrijdbegin was de eerste kans nog voor ‘uitploeg’ Cercle. Bruno mikte een vrije schietkans over de goal van Letica. Meteen daarna was het aan de overkant wel prijs. Wesley kneep naar binnen vanaf links en joeg de 1-0 via het been van de ongelukkige Lambot in doel.

   

  Club drukte nog even door, maar een snelle tweede doelpunt stond niet in het scenario van deze eerste Brugse derby sinds 2015.

   

  Net op een moment dat Cercle dan wat dreigender voor de dag kwam, met een dubbele kans voor Vitinho, schonk Vanaken Club dan toch een dubbele bonus. Hij zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug van Wesley en schoof de 2-0 ijzig kalm – op z’n Vanakens – in doel.

  VIDEO: Opstootje aan de spelerstunnel na het rustsignaal

  Club rekent simpel af met Cercle

  Het spelbeeld veranderde niet na de rust. Club domineerde de partij zonder echt diep te moeten gaan. Siebe Schrijvers nam al vroeg in de tweede helft alle twijfels weg met de knappe 3-0, op aangeven van Vlietinck.

   

  Danjuma had niet veel later de 4-0 aan de voet, maar zijn vlam eindigde tegen de dwarslat. Aan de overzijde zorgde Dylan de Belder even voor wat dreiging namens Cercle, maar ook de invaller kreeg de nul niet weg voor groen-zwart.

   

  In een overbodig slot liet Siebe Schrijvers de score nog wat verder oplopen. Hij duwde een voorzet van Openda tegen de touwen en zette de dominantie van Club zo nog eens extra in de verf.

  VIDEO: Ref Visser raakt het gezicht van Lusamba

  Ivan Leko: "Ik zag weer die wil om te winnen"

  • Ivan Leko (Club Brugge): "Dit is een belangrijke overwinning na de nederlaag in de beker. Chapeau voor mijn spelers, die vanaf de eerste minuut heel geconcentreerd waren. Het was geen fantastisch Club, maar wel een stabiel Club met een plan, met energie. We hadden totale dominantie en totale controle. Het belangrijkste was dat we weer die grinta en die wil om te winnen zagen. En nu op naar Atletico. Wij zijn de outsider, maar ik geloof dat we daar een resultaat kunnen spelen."

   

  • Laurent Guyot (Cercle Brugge): "De beste heeft gewonnen, al vond ik dat er vooral in aanvallend opzicht meer in zat voor ons. Mijn spelers hebben alles gegeven, maar onze foutjes worden telkens afgestraft. Zo gaat dat tegen grote ploegen. Wij zitten nog in een leerproces, want onze spelers hebben weinig ervaring op het hoogste niveau. Dit is eigenlijk een competitie met twee snelheden: de toppers die ruim voorop staan, en dan de ploegen die strijden om in 1A te blijven."

  VIDEO: Rode Kruis kijkt naar VAR-beelden

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Club Brugge wint de Brugse derby makkelijk met 4-0 tegen Cercle.
  2. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra. We krijgen er nog drie minuten blessuretijd bij.
  3. tweede helft, minuut 88. Na een slechte inspeelpass van Letica probeert Mercier de Club-doelman te verschalken met een verre lob, maar de bal waait ruim naast.
  4. tweede helft, minuut 83. Vormer in het zijnet. Club wil beter doen Genk eerder vanavond. Vormer legt aan met zijn rechter, maar ziet zijn pegel in het zijnet stranden.
  5. tweede helft, minuut 83. Toch nog even uitkijken voor Club, als Poulain de bal bijna in eigen doel duwt. De hoekschop van Cercle eindigt in de handen van Letica.
  6. tweede helft, minuut 81. Dan toch nummer 2 voor Schrijvers. Club doet er nog eentje bij. Siebe Schrijvers kan nog net zijn voet tegen een voorzet van Openda zetten, genoeg om Nardi te verschalken: 4-0.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Siebe Schrijvers van Club Brugge. 4, 0.
  8. Gele kaart voor Isaac Koné van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 80