• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk duwt Zulte Waregem nog dieper in de put na winst in slappe derby

  einde
  02
  1. 90+7' - Geel - Thomas Buffel
  2. 90+7' - Geel - Teddy Chevalier
  3. 90+5' - Doelpunt - Teddy Chevalier (0 - 2)
  4. 89' - Verv. Sandy Walsh door Mikael Soisalo
  5. 81' - Geel - Kristof D'Haene
  6. 80' - Verv. Ilombe Mboyo door Kanu
  7. 70' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (0 - 1)
  8. 68' - Verv. Larry Azouni door Felipe Avenatti
  9. 63' - Verv. Jovan Stojanovic door Abdul Ajagun
  10. 57' - Verv. Nill De Pauw door Mamadou Sylla
  70'Ilombe Mboyo0 - 1
  90+5'Teddy Chevalier0 - 2

  Kortrijk heeft de 8e speeldag ingezet met een winst tijdens de derby op Zulte Waregem. In een slappe wedstrijd was het de betere ploeg en klaarde het de klus pas in de tweede helft. Mboyo en Chevalier waren de doelpuntenmakers van dienst.

  Zulte Waregem-Kortrijk in een notendop

  • Man van de Match: Het publiek. Tijdens een slaapverwekkende eerste helft hielden de supporters er toch nog alle moed in. Ook in de tweede helft was er weinig peper en zout op te merken, al was Mboyo met zijn doelpunt ook zeker niet onbelangrijk.
  • Sleutelmoment: Pas na de rust kon Kortrijk het verschil maken. Mboyo tikte een knappe voorzet voorbij Bossut. Zulte Waregem ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase nog de 0-2 te verduren.
  • Opvallend: Na 8 wedstrijden telt Zulte Waregem amper 5 punten en moet het stilaan toch achterom kijken. Het staat momenteel op slechts 2 punten van de laatste plek.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - KV Kortrijk (0-2)

  Mboyo en Chevalier beslissen slaapverwekkende derby

  Met de afgelopen wedstrijden in het achterhoofd en met slechts 5 punten uit de laatste zeven wedstrijden, konden beide teams vandaag maar best winnen. Maar veel aanvallende intenties kregen de toeschouwers niet te zien in het Regenboogstadion. Zowel Zulte Waregem als Kortrijk leken vooral te willen spelen om niet te verliezen, meer dan om te winnen. 

   

  Het enige hoogtepunt voor de rust kwam er na het afgekeurde doelpunt van Julien De Sart. De ex-Zulte Waregem-speler tikte de bal voorbij Bossut, maar scheidsrechter Smet had een (lichte) duwfout van Lepoint gezien en keurde het doelpunt alsnog af. Op een paar zwakke pogingen langs beide kanten gingen de spelers rusten met een scoreloos gelijkspel.

   

  Waar Kortrijk voor de rust misschien wel de betere ploeg was, was dat in de tweede helft nog beter zichtbaar. Waar Zulte Waregem het moeilijk had om tot kansen te komen, konden de bezoekers dat wel. Mboyo en Chevalier zorgden voor doelgevaar, maar doelpunten bleven uit, al zat een doelpunt er wel aan te komen.

   

  En dat doelpunt kwam er uiteindelijk ook. Mboyo deed de toeschouwers opnieuw ontwaken met de verdiende 0-1. Na de achterstand probeerde Zulte Waregem het tij nog te keren, maar het kreeg in de slotminuut nog het deksel op de neus. Op een hoekschop voor de thuisploeg was doelman Bossut mee naar voren gestuurd. Met een scherpe tegenaanval, en Bossut nog op de Kortrijkse helft, legde Chevalier de 0-2-eindstand in het lege doel. 

   

  Kortrijk pakt zo een belangrijke driepunter, terwijl Zulte Waregem verweesd achterblijft met een 0 op 15. Hoog tijd voor bezinning bij Francky Dury en zijn spelers.

  Chevalier daagt het thuispubliek uit na zijn doelpunt

  De Boeck: "Deze driepunter moet ons bevrijden"

  • Francky Dury:  "Het was zeker geen goede derby met weinig enthousiasme naar het doel toe van beide ploegen. Kortrijk begon iets beter en balvaster, maar het was een eerste helft tussen twee ploegen die niet in goede doen zijn. De tweede helft was iets beter. De samenvatting daar is dat wij niet scoren en zij wel. Zij scoren twee keer op een limietfase, wij trappen twee keer in het zijnet. In de kleedkamer waren de jongens supergemotiveerd en wilden ze ervoor gaan, maar je voelde als coach dat er in iedere beweging die we maakten twijfel zat. Dat heeft te maken met de situatie waar we nu in zitten en dat zal ook niet verbeteren als we er de komende weken niet uit raken. Dat is de harde realiteit."
  • Glen De Boeck: "Ik denk dat we over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg waren. We hebben goed gevoetbald en hadden alles onder controle. Jammer van die eerste goal, want ik denk dat dat een geldig doelpunt was. Maar nadien hebben we het laken toch naar ons toe kunnen trekken. Er waren twee ploegen die niet staan waar ze zouden moeten staan en dan zie je dat er aanvallend net iets te weinig is. De driepunter van vandaag moet ons nu bevrijden en we moeten doorgaan op dit elan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde . Kortrijk wint een slappe derby tegen en op Zulte Waregem met 0-2. Mboyo en Chevalier klaarden de klus pas in de tweede helft. Zulte Waregem blijft verweesd achter met amper 5 punten uit 8 wedstrijden.
  2. Gele kaart voor Thomas Buffel van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 97
  3. Gele kaart voor Teddy Chevalier van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 97
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Teddy Chevalier van KV Kortrijk. 0, 2.
  5. tweede helft, minuut 94. Deksel op de neus. Chevalier maakt er vlak voor rust nog 0-2 van in een leeg doel. Bossut stond mee voorin bij een hoekschop van de thuisploeg en was niet op tijd terug.
  6. tweede helft, minuut 91. Harbaoui kopt ultieme kans naast. In de toegevoegde tijd krijgt Harbaoui nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Hij krijgt een voorzet op zijn hoofd geschilderd, maar kopt ver naast. Daar zat zeker meer in. Aan de overzijde wringt ook Kanu een kopkans de nek om.
  7. tweede helft, minuut 90. We krijgen maar liefst 5 minuten extra tijd. Niet naar de zin van Glen De Boeck, die dat ook duidelijk laat merken.
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Mikael Soisalo erin, Sandy Walsh eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Bossut voorkomt de doodsteek. Bijna was het boeken toe voor de thuisploeg. Invaller Avenatti schiet de bal in de draai richting Bossut, te centraal, want de doelman gaat goed plat en redt al bij al makkelijk.
  10. tweede helft, minuut 81. Het thuispubliek was al aan het vieren, maar moet de feestneuzen alweer opbergen. Buffel lijkt de bal voorbij Kaminski te plaatsen, maar het zijnet is het eindstation. Nog 8 minuten reguliere speeltijd.