• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren kan ook tegen 10 (en 9) Charleroi-spelers niet winnen

  einde
  11
  1. 45+1' - Geel - Stergos Marinos
  2. 36' - Geel - Milan Massop
  3. 19' - Doelpunt - Victor Osimhen (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Nana Opoku Ampomah
  2. 90+3' - Rood - Jérémy Perbet
  3. 90+1' - Verv. Victor Osimhen door Jérémy Perbet
  4. 86' - Geel - Apostolos Vellios
  5. 86' - Verv. Denzel Jubitana door Beni Badibanga
  6. 81' - Geel - Maximiliano Caufriez
  7. 74' - Verv. Jur Schryvers door Floriano Vanzo
  8. 67' - Verv. Adama Niane door Ali Gholizadeh
  9. 51' - Verv. Massimo Bruno door Gaëtan Hendrickx
  10. 51' - Doelpunt - Nana Opoku Ampomah (1 - 1)
  11. 49' - Rood - Marco Ilaimaharitra
  19'Victor Osimhen0 - 1
  51'Nana Opoku Ampomah1 - 1

  Waasland-Beveren blijft ook na 8 wedstrijden zegeloos - als enige in onze eerste klasse. Het speelde bijna een helft tegen 10 Charleroi-spelers, maar meer dan 1 goal leverde dat niet op: 1-1. Beide teams schieten weinig tot niets op met dit punt.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Charleroi (1-1)

  Waasland-Beveren - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Door de rode kaart van Ilaimaharitra verloor Charleroi zijn greep op de partij, Waasland-Beveren profiteerde vrijwel meteen om langszij te komen.
  • Man van de Match: De 19-jarige Victor Osimhen luisterde zijn eerste basisplaats op met een knappe goal en toonde zich een echte aanwinst voor Charleroi.
  • Opvallend: Waasland-Beveren speelde nu al acht keer tegen Charleroi op de Freethiel, maar kon nog geen enkele keer winnen. Het scoorde in die acht confrontaties bovendien amper twee keer.

  Osimhen bedankt voor basisplaats met een goal

  Charleroi nam van bij de aftrap de wedstrijd in handen, al was het even wachten op iets wat op een doelkans leek. De jonge Wolfsburg-huurling Victor Osimhen liet zich na 18 minuten een eerste keer opmerken met een schotje in de handen van doelman Roef.

   

  Even later was Osimhen daar opnieuw, en dit keer nam hij Roef wel te grazen. De Nigeriaan, die voor het eerst in de basis stond, verraste iedereen met een heerlijk hakje en zette Charleroi zo verdiend op 0-1.

   

  Na balverlies van Jubitana kreeg Niane de kans om er al meteen 0-2 van te maken, maar zijn schot strandde op de dwarslat.

   

  Charleroi nam daarna wat gas terug en behield rustig de controle over de partij. Behalve een kopbal van Dessoleil en een schot van Ilaimaharitra lieten de Henegouwers niet veel meer zien. Dat hoefde ook niet, want Waasland-Beveren kreeg helemaal niets voor elkaar. Penneteau hoefde geen enkele keer in te grijpen.

  VIDEO: Fraai acteerwerk van Diandy na fout van Ampomah

  Waasland-Beveren kan ook met man meer niet winnen

  De tweede helft begon dramatisch voor Charleroi. Ilaimaharitra kreeg rood na een overtreding op Boljevic, Waasland-Beveren buitte het numerieke overwicht vrijwel meteen uit met een pegel van Ampomah: 1-1.

   

  De thuisploeg wou snel op en over Charleroi gaan, maar veel meer dan een schot van Jubitana kregen de supporters niet te zien.

   

  Charleroi vond na enkele moeilijke momenten zijn organisatie terug en knokte zich weer in de partij. Na een snelle tegenprik van Benavente viel er zelfs nog een kans voor Niane uit de lucht, maar de Malinees besloot over.

   

  Tot groeiende ergernis van het publiek op de Freethiel slaagde Waasland-Beveren er daarna niet meer in om de man-meersituatie te verzilveren, zelfs niet na ook nog een rode kaart voor Perbet in het slot. Zo bleef het gewoon 1-1 en zit Waasland-Beveren na acht speeldagen nog altijd zonder zege.

  VIDEO: Deze fan van Charleroi is de koning van de dansvloer

  Ferrera: "Veelbelovende progressie, maar bepaalde zaken moeten nog beter"

  Zonder driepunters raakt Waasland-Beveren onderaan maar niet weg. Aan coach Yannick Ferrera werd het positieve en negatieve van vanavond gevraagd: "Negatief is dat we niet goed aan de match begonnen zijn. We toonden een gebrek aan een beetje alles: aan technische kwaliteit, juiste keuzes, goede mentaliteit en agressiviteit. Dat leverde een tegengoal op. Een ander werkpunt is dat we met 40 minuten een man meer in de 2e helft meer hadden moeten creëren."

   

  "Positief is onze reactie vanaf het begin van de 2e helft: na een slechte eerste helft toonden we veel drang naar voren, agressiviteit en intensiteit. De tegenstander kreeg rood en wij scoorden. Daarna hadden we controle, 55 procent balbezit en trapten we 12 keer op doel. Ik blijf wel herhalen dat ik een jonge groep heb, die nog aan het leren is."

   

  "Als je onze match vandaag vergelijkt me de 1e tegen Zulte Waregem 8 weken geleden, zie je heel veel progressie. Dat is veelbelovend, maar een paar zaken moeten absoluut beter om die gelijke spelen om te zetten in zeges. Bij de rust heb ik de spelers voor hun verantwoordelijkheid geplaatst. Dat heeft misschien geholpen. Maar ik zei hetzelfde ook voor de match, waarom beginnen we dan niet zo?"

  Osimhen (19): "3 jaar gewacht op mijn eerste profgoal"

  De Nigeriaan Osimhen zette de bezoekers op voorsprong met zijn eerste competitiegoal: "We hebben de punten nodig en gingen dan ook voluit voor de zege. Het ging wel niet zoals gepland. Dus we zijn blij met een punt. Ik maakte een hele mooie goal. Al 3 jaar kijk ik uit naar mijn eerste doelpunt als prof. Dit smaakt naar meer. Onze eerste rode kaart was een sleutelmoment. We kunnen beter."

  VIDEO: Perbet staat amper een minuut op het veld wanneer hij rood pakt

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Waasland-Beveren raakt niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Charleroi, dat de hele tweede helft met 10 speelde en de match met 9 beëindigde.
  2. Gele kaart voor Nana Opoku Ampomah van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 94
  3. Rode kaart voor Jérémy Perbet van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Charleroi met 9. De pas ingevallen Perbet wordt meteen met rood naar de kant gestuurd wegens natrappen op Vanzo. Charleroi met 9!
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Charleroi, Jérémy Perbet erin, Victor Osimhen eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra. We krijgen nog vier minuten blessuretijd. Kroont zich nog iemand tot winnaar?
  7. tweede helft, minuut 89. Waasland-Beveren speelt met vuur. Benavente en Osimhen stormen nog eens op Roef af, maar Caufriez verdedigt goed en behoedt de thuisploeg voor een een blamage.
  8. tweede helft, minuut 88. Vanzo te centraal. De ingevallen Vanzo kan Penneteau nog eens onder vuur nemen. Het schot is te centraal, Penneteau duwt over. De hoekschop levert niets op.
  9. tweede helft, minuut 86. Vellios pakt nu ook nog eens een gele kaart na een duidelijke overtreding op Nurio. Zal zal het niet lukken voor Waasland-Beveren.
  10. Gele kaart voor Apostolos Vellios van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 86