• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV smeert Antwerp eerste nederlaag van seizoen aan en pakt 9 op 9

  einde
  20
  1. 90+2' - Verv. Yohan Boli door Mohamed Buya
  2. 90+1' - Doelpunt - Daichi Kamada (2 - 0)
  3. 86' - Verv. Pol Garcia door Sascha Kotysch
  4. 85' - Verv. Jonathan Bolingi door Amara Baby
  5. 77' - Geel - Pol Garcia
  6. 76' - Verv. Cristian Ceballos door Daichi Kamada
  7. 73' - Verv. Daniel Opare door Dieumerci Mbokani
  8. 71' - Geel - Cristian Ceballos
  9. 67' - Geel - Sambou Yatabaré
  10. 60' - Verv. Lior Refaelov door Geoffry Hairemans
  11. 58' - Geel - Dino Arslanagic
  12. 48' - Doelpunt - Casper de Norre (1 - 0)
  48'Casper de Norre1 - 0
  90+1'Daichi Kamada2 - 0

  Antwerp is er niet in geslaagd om ook op de achtste speeldag ongeslagen te blijven. Op verplaatsing bij STVV ging het met 2-0 onderuit, STVV pakt een knappe 9 op 9. Casper De Norre en Daichi Kamada waren de doelpuntenmakers van dienst. 

  Bekijk de goals uit STVV - Antwerp (2-0)

  STVV - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: In het begin van de tweede helft is de organisatie even zoek bij Antwerp. STVV snijdt er knap doorheen en klimt op voorsprong.
  • Man van de match: Casper De Norre was met een fraaie goal en een slimme assist de onbetwiste matchwinnaar bij STVV.
  • Opvallend: Antwerp kwam voor de derde keer op achterstand dit seizoen. Tegen Club Brugge en Anderlecht lukte het wel nog om langszij te komen, tegen STVV niet.

  Weinig kansen in gesloten eerste helft

  STVV en Antwerp begonnen enthousiast aan de partij, maar beide ploegen hadden ook een uitstekende organisatie neergezet, waardoor de aanvallende intenties niet veel spektakel voor doel opleverden.

   

  Bij gebrek aan openingen waagden heel wat jongens hun kans uit de tweede lijn, zij het zonder succes. Opare knalde wild over, Asamoah besloot naast.

   

  Bij een zeldzaam moment van desorganisatie bij STVV zag Refaelov zijn kans schoon om op te rukken en stevig uit te halen, Steppe moest de bal uit zijn doelvlak zweven. Meer kregen we niet te zien in een gesloten eerste helft.

  VIDEO: Ref loopt in de weg voor STVV

  STVV-defensie houdt stand onder druk

  Meteen na de pauze wist STVV dan toch het slot open te breken. Een vloeiende aanval van de thuisploeg eindigde bij Casper De Norre, die de bal netjes in de rechterbovenhoek krulde.

   

  Antwerp was niet aangeslagen en ging met frisse moed op zoek naar de gelijkmaker. Vooral Ivo Rodrigues was een gesel voor de STVV-verdediging, maar de Portugees liet de kansen liggen. STVV loerde intussen op de counter, Boli en Botaka verzuimden om de match in een definitieve plooi te leggen.

   

  Zo bleef het spannend tot het einde. Na nog een laatste kans voor Owusu stelde invaller Kamada aan de overzijde de zege dan toch veilig voor STVV. Op aangeven van De Norre nagelde hij de 2-0 tegen de touwen.

  VIDEO: Eerste keer dit seizoen: dekentjes op de bank

  Brys: "Met de voetjes op de grond blijven"

  • Marc Brys (STVV): "Ik denk dat dit een verdiende overwinning is. We stonden tegen een behoudende tegenstander, zeker in de eerste helft, maar wij hebben alles gedaan wat we moesten doen. Alleen hebben we misschien iets te vroeg gescoord, want dan komt die druk natuurlijk en kom je er zelf bijna niet meer uit. Vooraf hoopten we in het drieluik Gent-Antwerp-Anderlecht enkele punten te sprokkelen, maar nu zitten we al aan zes op zes. Dat is mooi, maar laten we met de voeten op de grond bljiven."

  • Wim De Decker (Antwerp): "Die eerste nederlaag van het seizoen komt vrij hard aan. In de eerste helft lagen we een beetje onder, zonder echt kansen weg te geven. Het is heel bizar, maar na de 1-0 begonnen we wel meer druk te zetten en voelden we dat er mogelijkheden waren om te scoren. STVV is een moeilijke ploeg, zeker op dit kunstgrasveld. Toch hoop je dat er iets meer in zit, maar het mocht niet zijn."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! STVV wint in eigen huis met 2-0 van Antwerp, dat zo zijn eerste nederlaag van het seizoen lijdt.
  2. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij STVV, Mohamed Buya erin, Yohan Boli eruit
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Daichi Kamada van STVV. 2, 0.
  4. tweede helft, minuut 91. Kamada maakt het af. STVV haalt de zege binnen: in een rommelige fase behoudt De Norre het overzicht en bedient hij Kamada, die Bolat uitkapt en raak trapt, 2-0.
  5. tweede helft, minuut 90. Owusu op Steppe. Daar is nog een kans voor Antwerp: Owusu knikt van dichtbij in de handen van Steppe.
  6. tweede helft, minuut 89. Boli geblokt. Boli zet met een mooie sleepbeweging zijn mannetje in de wind en haalt uit, Yatabaré staat in de weg.
  7. tweede helft, minuut 88. Boli loopt richting hoekschopvlag en lokt slim een overtreding van Arslanagic uit. Zo tikken alweer kostbare seconden weg.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij STVV, Sascha Kotysch erin, Pol Garcia eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Antwerp, Amara Baby erin, Jonathan Bolingi eruit