• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen blijft rode lantaarn na billijk gelijkspel in Lokeren

  einde
  00
  1. 45' - Geel - Frantzdy Pierrot
  2. 40' - Geel - Killian Overmeire
  3. 32' - Geel - Mickaël Tirpan
  1. 82' - Verv. Bruno Godeau door Christophe Diedhiou
  2. 79' - Verv. Djordje Jovanovic door Marko Miric
  3. 76' - Verv. Fabrice Olinga door Idrisa Sambu
  4. 67' - Verv. José Cevallos door Amine Benchaib
  5. 62' - Geel - Benjamin van Durmen
  6. 60' - Verv. Frantzdy Pierrot door Mbaye Leye

  In het absolute kelderduel tussen Lokeren en Moeskroen zijn geen goals gevallen. Moeskroen was aanvankelijk de betere, maar na de rust had Lokeren het betere van het spel en de kansen. In de slotminuut liet Miric dé kans op 1-0 liggen. Moeskroen blijft laatste, maar Bernd Storck zag het toch positief. "Ik ben niet alleen tevreden met het punt, maar ook met de manier waarop we vandaag gespeeld hebben."

  Lokeren - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor het laatste fluitsignaal krijgt Miric nog een dot van een kans om Lokeren de volle buit te bezorgen. De invaller kopt van dichtbij over.
  • Man van de match:  Ortwin De Wolf dreef de Moeskroen-spelers tot wanhoop met  een resem puike reddingen. Met evenveel efficiëntie vooraan had Lokeren de wedstrijd simpel gewonnen.
  • Opvallend: Scoren blijft een huizenhoog probleem voor Moeskroen. Na 8 speeldagen staat de teller op amper 3 doelpunten.  Lokeren doet niet veel beter met 6 treffers.

  Kansen genoeg, maar weinig torinstinct

  4 puntjes voor Lokeren, amper 3 voor Moeskroen. Dat was het trieste rapport voor beide ploegen na 7 speeldagen. Opnieuw verliezen in een rechtstreeks duel was dus uit den boze en dat had vooral Moeskroen goed begrepen.

   

  De Henegouwers begonnen het felst aan de wedstrijd. Van Durmen en Bakic botsten op De Wolf, Pierrot mikte van dichtbij over. Aan de overkant kreeg Hupperts een uitgelezen kans na een heerlijke pass van De Ridder, maar hij had te veel tijd nodig.

   

  Moeskroen bleef de dominante ploeg, pas iets voorbij het halfuur kwam Lokeren nog eens boven water. Na een goede aflegger van Tirpan mikte Jovanovic van dichtbij naast. Hupperts probeerde het van verder, maar ook hij kreeg de bal niet binnen het doelkader. Kort voor de rust hetzelfde scenario bij Olinga, die na een knappe dribbel wild over doel knalde.

  VIDEO: De pink van Deschacht lijkt eventjes uit de kom

  Moeskroen overleeft slotoffensief van Lokeren

  Ook in de tweede helft straalde Moeskroen de meeste dadendrang uit. De bezoekers regen de hoekschoppen aaneen. Op één ervan kreeg Pierrot een uitgelezen kans, hij besloot pal op De Wolf. Die was even later opnieuw spelbreker voor Moeskroen op een lage schuiver van Amallah.

   

  Bijna kreeg Moeskroen het deksel op de neus toen Jovanovic op het uur raak trof. Vanuit buitenspel weliswaar en dus ging het Lokerse feest niet door. Maar ook voor Moeskroen zat vieren er niet in, ook al bleven de bezoekers het beste spel op de mat leggen.

   

  Dat kostte wel krachten en daar profiteerde Lokeren van in de slotfase. Moeskroen ontsnapte aan een enorme opdoffer toen een verre knal van Marecek op de paal strandde. Vlak voor affluiten kon Miric Moeskroen alsnog de  genadeslag geven, maar hij kopte van dichtbij over.

  Maes: “Heel tevreden”

  “Ik ben hier heel tevreden mee, op basis van de volledige wedstrijd. We kunnen het momentum momenteel niet naar ons toetrekken, ook al waren er vandaag wel enkele momenten zoals die bal op de paal en die laatste kans van Miric”, zegt Lokeren-coach Peter Maes.

   

  “Dit is een periode waarin we eens punten moeten meenemen zonder goed te spelen. We hebben 70 minuten tegen onszelf gevoetbald en Moeskroen speelde heel bevrijd. Wij hadden moeite om het vertrouwen te vinden en Moeskroen zette ons goed onder druk.”

   

  “In het laatste kwartier hebben we alle schroom van ons afgegooid en zijn we toch vooruit gaan verdedigen. Toen kwamen we erdoor en konden we ook scoren. Positief is dat we net als tegen Waasland-Beveren weer geen doelpunt binnenkregen. We hebben toch een resultaat vandaag.”

  Storck: “Deze lijn doortrekken”

  Moeskroen maakte aanspraak op drie punten, maar Bernd Storck kon leven met een puntendeling. “Ik ben niet alleen tevreden met het punt, maar ook met de manier waarop we vandaag gespeeld hebben. Gezien onze situatie als rode lantaarn was dit een uitstekende wedstrijd van ons. Zo dominant en met
  zoveel vertrouwen, daar ben ik heel blij mee.”

   

  “We moeten deze lijn nu doortrekken. We hebben al keihard gewerkt, vooral ook aan het vertrouwen. We moeten het spel simpel houden, de spelers maken het vaak te ingewikkeld. In de vorige wedstrijden was er te weinig beweging en nu weten de spelers wat ze moeten doen op het veld.”

   

  Moeskroen zakte er op het einde van de wedstrijd een beetje door. “Fysiek staan we sterk genoeg, maar we moeten ook geloven dat we onze stijl 90 minuten kunnen aanhouden. We moeten nog werken aan de automatismen, ook de vrije trappen moeten beter. Maar ik ben hier nog maar drie weken, geef me nog wat meer tijd.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Lokeren en Moeskroen blijven steken op een scoreloos gelijkspel. Aan kansen geen gebrek, maar beide ploegen faalden in de afwerking.
  2. tweede helft, minuut 94. Miric vergeet te scoren. Lokeren krijgt net voor het einde nog een enorme kans. Filipovic kopt een voorzet van Deschacht goed terug naar Miric, maar die mikt van dichtbij over. Wat een misser, dit was dé kans voor de thuisploeg.
  3. tweede helft, minuut 93. Bij Moeskroen lijkt de tank leeg, terwijl Lokeren nog alles op alles zet. Krijgen we nog een goal te zien?
  4. tweede helft, minuut 88. Leye kan De Wolf niet verschalken. De reactie van Moeskroen laat niet lang op zich wachten. Leye devieert een lage voorzet aan de eerste paal, maar De Wolf laat zich opnieuw niet verrassen.
  5. tweede helft, minuut 86. Paal voorkomt 1-0. Moeskroen ontsnapt in de slotfase aan een enorme opdoffer. Een schot van Marecek strandt op de paal. Butez kon er alleen maar naar kijken.
  6. tweede helft, minuut 83. Lokeren lijkt z'n energie opgespaard te hebben voor de slotfase en schakelt een versnelling hoger. De Ridder brengt de bal gevaarlijk voor doel, Butez zit er goed tussen.
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Excel Moeskroen, Christophe Diedhiou erin, Bruno Godeau eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KSC Lokeren, Marko Miric erin, Djordje Jovanovic eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Marecek verkwanselt mooie kans. Lokeren knutselt eindelijk nog eens een goede aanval in elkaar. Hupperts legt de bal goed terug voor Marecek, maar die besluit zwak naast. Op deze manier krijgt Lokeren de bal nooit in doel.
  10. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Excel Moeskroen, Idrisa Sambu erin, Fabrice Olinga eruit