• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende stopt opmars Eupen en rukt op naar 4e plek

  einde
  12
  1. 43' - Geel - Eric Ocansey
  2. 13' - Doelpunt - Fashion Sakala (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Morteza Pouraliganji
  2. 90+3' - Geel - Ivan Yagan
  3. 90' - Verv. Fashion Sakala door Emmanuel Banda
  4. 70' - Verv. Danijel Milicevic door Ivan Yagan
  5. 69' - Geel - Fashion Sakala
  6. 63' - Doelpunt - Richairo Zivkovic (1 - 2)
  7. 61' - Verv. Indy Boonen door Richairo Zivkovic
  8. 61' - Geel - Rocky Bushiri
  9. 59' - Doelpunt vrije trap - Luis García (1 - 1)
  10. 58' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  13'Fashion Sakala0 - 1
  59'Luis García1 - 1
  63'Richairo Zivkovic1 - 2

  Het Oostende van Gert Verheyen is op kousenvoeten naar de top van het klassement geslopen. Ze brachten hun verste verplaatsing van het seizoen tot een goed einde: 1-2. Eupen lijdt zijn eerste nederlaag in 4 wedstrijden.

  Bekijk de goals uit Eupen - Oostende (1-2)

  Eupen - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Amper drie minuten na de gevleide gelijkmaker van Eupen moet het opnieuw achtervolgen. De thuisploeg, die ook daarvoor niet kon overtuigen, maakt nooit aanspraak op een tweede treffer.
  • Man van de match: Meteen na de 1-1 kwam Zivkovic tussen de lijnen om te scoren en daarvoor had de Nederlander niet veel tijd nodig. In de slotminuten vergeet hij zijn knappe invalbeurt te bekronen met een tweede doelpunt.
  • Opvallend: Het is nog maar de tweede uitzege van Oostende dit seizoen. Ook in Kortrijk gaf het een voorsprong uit handen om meteen erna terug te slaan. Wordt dit het beproefde recept van de kustploeg op verplaatsing?

  Oostende scoort in zwakke eerste helft

  Na een desastreuze seizoensstart had Eupen zich knap herpakt met een 7 op 9. Daar wilde trainer Claude Makélélé maar al te graag een vervolg aan breien, maar dan moest hij eerst nog afrekenen met Oostende. De kustploeg zou met een uitzege namelijk op de poort van de top zes kloppen en was dan ook gemotiveerd afgezakt naar de Oostkantons.

   

  Die top zes kon al bijna meteen de vuilbak in. Doelman Ondoa verslikte zich in een ogenschijnlijk makkelijke opraper van Milicevic. David Pollet was goed gevolgd, maar de Kameroener zette zijn fout nog net op tijd recht. Meteen daarna leek Canesin aan de overkant te gaan afdrukken, maar meer dan een botsing tussen Pouraliganji en Van Crombrugge kwam er niet van.

   

  Na een klein kwartier was het dan toch raak. De aalvlugge Sakala werd knap de zestien in geloodst en tikte de bal nog met een kattepootje in doel. Veel animo kregen we voor de rust niet meer te zien, waardoor Oostende met een kleine, maar verdiende voorsprong naar de kleedkamers trok.

  Zivkovic wist Eupense gelijkmaker meteen uit

  In de tweede helft leek er beterschap op komst toen Milicevic zijn prima poging afgeblokt zag worden door Tomasevic. Toch had Eupen enige hulp nodig om echt gevaarlijk te worden. Een goedkope overtreding van Vanlerberghe en een niet doortastende tussenkomst van Ondoa lagen aan de basis van de gelijkmaker van Luis Garcia.

   

  Lang kon Eupen niet genieten van het virtuele punt, want amper drie minuten later stond Oostende al opnieuw op voorsprong. Dom Eupens balverlies leidde een snelle tegenprik van de bezoekers in. De ingevallen Richairo Zivkovic stond op de juiste plek en trapte de 1-2 zonder genade voorbij Van Crombrugge.

   

  Eupen kon geen vuist maken en ook een ingebeelde strafschop kregen ze niet van de VAR en scheidsrechter D’Hondt. Een afwachtend Oostende lukte nog bijna een derde treffer, maar Zivkovic verzuimde zijn tweede van de avond binnen te tikken. Dankzij deze verdiende zege stormt de kustploeg de top zes binnen, Eupen blijft in de gevarenzone staan.

  Bushiri: "Gek om tegen ploegmaats te spelen"

  Claude Makélélé (coach Eupen): “Ik ben ontevreden in de zin dat we Oostende hun spel hebben laten spelen en daarop zijn we afgestraft. Ik heb veel dingen gezien die me niet zinnen en er waren ook enkele spelers die niet gedaan hebben wat er van hen verwacht werd. Het is vooral jammer omdat het leuk geweest zou zijn om op z’n minst niet te verliezen. De punten die je thuis verliest, moet je nu buitenshuis recupereren.”

  Rocky Bushiri (Eupen): “Het is een speciaal gevoel om tegen je eigen team te spelen. Je teammaats zijn plots je tegenstanders, maar het is en blijft voetbal. We zijn vanavond vooral gepakt op balverlies en de daaropvolgende tegenaanvallen. Ik hoop dat de nederlaag niet te lang blijft hangen, want volgende week hebben we opnieuw alle focus nodig in de belangrijke wedstrijd tegen Moeskroen.”

  VIDEO: Verheyen viert heel uitbundig na de overwinning

  Canesin: "Coach is altijd positief, wat heel belangrijk is"

  Gert Verheyen (coach Oostende): “We zijn niet bezig met de top zes. De euforie na het laatste fluitsignaal was er omdat dit een wedstrijd is die bepaalt welke kant je uitgaat. Ik ben gelukkig over de hele wedstrijd en denk dat we goed gespeeld hebben. Ik ben nu vooral heel blij en ben nog niet bezig met de wedstrijd in Hoogstraten. Je mag niet vergeten te genieten.”

  Fernando Canesin (Oostende): “Ik denk dat we tevreden mogen zijn met deze overwinning. Zeker in de eerste helft hebben we uitgevoerd wat de trainer afgelopen week en ook voor de training heeft gevraagd. Gert geeft veel vertrouwen aan de spelers, ook aan diegenen die niet spelen. Hij is altijd positief en steunt ons zelfs na een slechte pass, wat voor een voetballer belangrijk is.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Champagnevoetbal kregen we niet te zien, maar dat had Oostende ook niet nodig om Eupen opzij te zetten. Luis Garcia bracht Eupen na de rust nog langszij met een vrije trap, maar amper drie minuten later stond de kustploeg opnieuw verdiend op voorsprong.
  2. Gele kaart voor Morteza Pouraliganji van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 95. In de slotminuut vergrijpt Pouraliganji zich ook nog aan Zivkovic. De onmacht en de frustratie bij Eupen zijn duidelijk aanwezig.
  4. Gele kaart voor Ivan Yagan van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Yagan pakt nog uit met een onnodige tackle op Canesin, die ook even gebruik maakt van de situatie om te blijven liggen.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Oostende, Emmanuel Banda erin, Fashion Sakala eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Zivkovic verzuimt het af te maken. Oostende komt er nog eens uit. Vanlerberghe maakt snel meters met zijn zevenmijlslaarzen. Zijn voorzet is ook op maat, maar Zivkovic trapt de bal in één tijd naast.
  8. tweede helft, minuut 84. Gnaka probeert Ondoa te verrassen met een poging vanop afstand, maar de Kameroener bokst de bal in veiligheid.
  9. tweede helft, minuut 83. Het blijft voorlopig wachten op kansen, die van Eupen zouden moeten komen. Een slotoffensief van de thuisploeg blijft voorlopig uit.
  10. tweede helft, minuut 79. Zarko Tomasevic blijft liggen na een kopbal en grijpt na de rug. De herhaling toont niet meteen wat er precies gebeurd is, maar er was geen tegenstrever in de buurt.