1. 21' - Doelpunt - Alexis De Sart (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 16/09/18 - 20:00
21'
Alexis De Sart
0 - 1
21'

Sint-Truiden heeft de zegereeks van AA Gent een halt toegeroepen. Het ging winnen in de Ghelamco Arena dankzij doelpunten van De Sart en Kamada. STVV pakt zes op zes, Gent moet volgende week vol aan de bak tegen leider Club Brugge.

AA Gent - Sint-Truiden kort samengevat:

• Sleutelmoment: Invaller Daichi Kamada laat tien minuten voor tijd zijn klasse zien met een knappe individuele actie in de zestien en dito afwerking. AA Gent komt die tik niet meer te boven.
  • Man van de Match: Julien De Sart speelde een heel goede wedstrijd op het middenveld van STVV. Hij opende de score na een knappe collectieve aanval.
  • Opvallende statistiek: AA Gent schoot vanavond 21 keer richting het doel van Kenny Steppe, toch trilde het net maar één keer. Ook het balbezit was duidelijk voor de thuisploeg.

Bekijk de goals uit AA Gent-STVV

STVV is baas voor de rust

Na een 12 op 12 in de competitie zonder echt te overtuigen wilde AA Gent ook de scalp van STVV in eigen huis. De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en na 10 minuten spelen testte Limbombe Steppe een eerste keer.

De felle start van AA Gent kende geen vervolg. Met een paar simpele tikken omspeelde STVV de hele verdediging van de thuisploeg, waarna De Sart het koeltjes afmaakte van dichtbij. 0-1 na 20 minuten spelen.

STVV ging door op zijn elan. Acolatse bleef met wat geluk in balbezit in de zestien, maar kwam toch tot een schot. Kalinic deed zijn werk met een knappe beenveeg. De motor van Gent bleef sputteren, al had Tsjakvetadze de gelijkmaker wel nog aan de voet. Zijn schot ging net naast.

Gent krijgt het deksel op de neus

Na de koffie tapte AA Gent uit een ander vaatje. Asare dartelde na 5 minuten spelen de zestien in met de bal aan de voet en legde perfect terug tot bij Bronn. Die twijfelde niet en poeierde het leer krachtig voorbij Steppe in doel.

Niet veel later reageerde Limbombe alert op een vrije trap van Verstraete in de muur. Het schot van de vinnige flankaanvaller was goed, maar niet geplaatst genoeg.

De schwung verdween daarna helemaal uit de wedstrijd. Tot invaller Kamada kinderlijk eenvoudig voorbij Derijck en Verstraete ging in de zestien met een knap nummertje. Oog in oog met Kalinic faalde de Japanner niet: 1-2.

AA Gent, dat het slot van de wedstrijd met een man meer mocht afwerken na een tweede gele kaart voor Bezoes, rechtte de rug niet meer en verliest zo de voeling met leider Club Brugge, de tegenstander van volgend weekend, en Racing Genk.

Bekijk het verslag van AA Gent-STVV (1-2):

Bezoes wil niet naar binnen na zijn rode kaart

Steppe: "Verdiende overwinning"

• Timothy Derijck (AA Gent): "Ik denk dat we van in het begin van de wedstrijd gewaarschuwd waren. We hadden daarna het balbezit en zij speelden het twee keer goed uit op de counter. In balbezit waren we volgens mij heel goed. Maar het gaat om de kansen afwerken. Dat deden we vanavond niet. Dat is jammer. Thuis verliezen is nooit leuk, maar we moeten niet panikeren."

• Kenny Steppe (Sint-Truiden): "We zijn blij met deze drie punten. Na de 1-1 zijn we ons spel blijven spelen. We bleven voetballen en goed opbouwen. De twee doelpunten zijn allebei heel mooi. Tegen Waasland-Beveren en Standard konden we de voorsprong niet vasthouden. Vandaag lukte dat wel. Daarom denk ik dat de overwinning verdiend is."

• Marc Brys (trainer Sint-Truiden): "Deze overwinning doet veel deugd. De omstandigheden waren niet optimaal met een aantal zieken en invallers die nog niet speelden. Ik vind het knap van de jongens wat ze hebben gedaan. In de eerste helft hadden we de wedstrijd in een plooi moeten leggen. We wisten dat Gent ging komen na de rust en dat deden ze ook. Het was alle hens aan dek, maar het is gelukt. Toch moeten we eerlijk zijn: een punt had ook gekund vandaag."

• Yves Vanderhaeghe (trainer AA Gent): "We moeten leren leven met deze nederlaag, hoe moeilijk het ook is. We hadden overwicht en komen op een slecht moment op achterstand. In de tweede helft komen we goed uit de kleedkamer en maken we knap gelijk. Het tweede doelpunt van STVV was pijnlijk om te zien. We werden veel te gemakkelijk uitgespeeld. We hebben een mooie kans gemist om eenn bonus te pakken met het moeilijke parcours dat komt. Dat is vooral jammer."

Derijck: "Het is nooit leuk om punten te laten liggen"

Botaka: "We houden onze beide voetjes op de grond"

90+4'

Het hoeft niet meer voor scheidsrechter Boterberg. AA Gent loopt in eigen huis een blauwtje tegen STVV: 1-2.
90+3'
Marc Brys haalt Boli nog naar de kant. Endo mag de wedstrijd volmaken.
90+2'
Limbombe vindt Asare voor doel. Zijn kopbal gaat hoog over. Het lijkt er niet meer in te zitten voor AA Gent.
90+2'
Teixeira verkijkt zich op de voorzet van Asare. Gent krijgt nog een hoekschop.
90+1'

90'
We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Kan AA Gent zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen nog vermijden?
89'
Tsjakvetadze trapt vanuit een moeilijke hoek op doel. Steppe klemt de bal gemakkelijk tegen zijn borst. Nog 1 minuut plus wat toegevoegde tijd.
88'
Het slotoffensief van AA Gent is losgebarsten. Na een knappe actie van Azango kan Limbombe op doel besluiten. De bal wil er maar niet in voor de thuisploeg.
85'

bezus krijgt zijn tweede gele kaart en moet gaan douchen

84'

Rood Bezus

Bezus gaat door op Dejaegere en krijgt daarvoor zijn 2e gele kaart van de wedstrijd. STVV nog 5 minuten met een man minder.
83'

"Kan AA Gent de rug nog eens rechten?"

Tom Boudweel
80'

Kamada brengt STVV op heerlijke wijze opnieuw op voorsprong: 1-2!

80'

Knappe goal Kamada

Invaller Kamada gaat gemakkelijk voorbij Derijck en Verstraete in de zestien. Oog in oog met Kalinic faalt de Japanner niet: 1-2 met nog tien minuten op de klok.
78'
David versiert voor de ogen van de spionkop een corner. De handen gaan op elkaar in de Ghelamco Arena. De zoveelste hoekschop van AA Gent levert wel geen doelgevaar op.
77'
Bezus trapt de bal hard over de muur, maar ook over het doel van Kalinic. Het blijft voorlopig 1-1.
76'
Verstraete kegelt Bezus onderuit op de rand van de zestien. Vrije trap voor STVV op een interessante plek.