6. 90+8' - Doelpunt strafschop - Jelle Vossen (2 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 14/09/18 - 20:30
90+8'
Jelle Vossen
90+8'
2 - 1

Club Brugge trekt niet met een wrang gevoel naar zijn eerste opdracht in de Champions League. Tegen Lokeren was het 90 minuten lang zwoegen, maar met een strafschop in de 98e minuut stelde het de overwinning veilig.

Club Brugge - Lokeren in een notendop:

• Sleutelmoment: Club Brugge wroet, zwoegt en knokt, maar heeft een strafschop in de 98e minuut nodig om Lokeren te verschalken.
  • Man van de match: Ortwin De Wolf deed Lokeren 97 minuten dromen van (minstens) een punt op het veld van Brugge.
  • Opvallend: Lokeren laat zich een vierde keer dit seizoen in het slot de kaas van het brood eten. Tegen Gent (87e minuut), STVV (84e minuut) en Cercle Brugge (91e minuut) moest het ook al dure treffers slikken in de slotfase.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Lokeren (2-1)

Lokeren profiteert van matige start Brugge

Ivan Leko had het met een voorhamer in de kopjes van zijn elftal geklopt: "onderschat Lokeren niet, dwaal niet met jullie gedachten af naar Borussia Dortmund". Maar toch was het nakende duel in de Champions League niet weg te krijgen uit de Brugse hoofden.

Club Brugge begon vooral achterin slordig aan de wedstrijd en verloor Djordje Jovanovic helemaal uit het oog. De 19-jarige Serviër mocht na amper 8 minuten Peter Maes al bedanken voor de basisplaats: 0-1.

Club zocht wel naar antwoorden, maar kreeg geen lijn en vaart in zijn spel. Lokeren bleef zowaar de gevaarlijkste ploeg: Jovanovic was klaar om zijn tweede doelpunt te vieren, maar zijn afgeweken schot likte de buitenkant van de paal. Niet veel later mikte de Serviër nog eens op het doelhout.

De thuisploeg kon er slechts één grote kans tegenover zetten. Vormer kwam oog in oog met Ortwin De Wolf, de jonge doelman won het pleit van de Gouden Schoen. Cevallos onderstreepte in het slot nog eens dat Lokeren zijn voorsprong niet had gestolen door een derde keer op de paal te knallen.

Club Brugge heeft extra tijd nodig

Na de donderpreek van Leko kreeg Club toch meer grip op de wedstrijd na de pauze. Wesley schoof de gelijkmaker nog voor het uur in doel, maar na lang talmen en dralen en een tussenkomst van de VAR besloot scheidsrechter Dierick het doelpunt toch af te keuren. Wesley had Deschacht (licht) aangetikt bij zijn loopactie.

Het motiveerde Club Brugge alleen maar meer. Op een corner liet het Lokerse blok zich dan toch eens op een foutje betrappen. Poulain glipte tussen twee verdedigers en kopte raak.

Met nog meer dan een kwartwedstrijd op de klok had de thuisploeg meer dan tijd genoeg om erop en erover te gaan, maar het doelpunt viel niet. Vanaken schilderde de bal op de dwarsligger. De Wolf pakte uit met enkele knappe parades.

Maar de jonge doelman moest zich na 7 minuten extra tijd nog één keer tonen, want na een duw van Skulason op Openda ging de bal nog op de stip (ondanks tussenkomst van de VAR). Jelle Vossen nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde De Wolf naar de verkeerde kant. Een felbevochten zege voor Club, een zure nederlaag voor Lokeren.

Openda denkt nog te scoren, maar de wedstrijd is al afgefloten

Bekijk het verslag van Club Brugge - Lokeren

Leko: "Zonder die extra inzet zijn we maar een gewone ploeg"

"Het was nipt", besefte Ivan Leko. "Dat creëert opnieuw extra winnaarsmentaliteit. Ik heb zoveel gezegd dat het gevaarlijk was, maar toch zaten we in de eerste helft nog in vakantiemodus. We konden zelfs op 0-2 komen, maar na de rust zag ik weer de wil en grinta."

"We hebben niets meer weggegeven en Lokeren kwam niet meer in de buurt van het strafschopgebied. Soms is het mooier om in de extra tijd met 2-1 te winnen dan met 5-0."

"De spelers komen van een andere planeet van het internationale voetbal, met spelers als Hazard en Modric, en moeten dan tegen het kleine Lokeren spelen. Dan denk je dat je alles kan winnen op een rustige manier, maar zo gaat het niet in het voetbal. Zonder die extra inzet zijn we maar een gewone ploeg."

Maes: "We hebben Brugge tot het uiterste gedwongen"

"Er heerst zware ontgoocheling in de kleedkamer", zei Lokeren-coach Peter Maes. "Dit is de zoveelste wedstrijd die we verliezen in money time. Ik vond dat de scheidsrechter goed in de wedstrijd zat, dus de strafschop zal wel kloppen. Maar het blijft pijnlijk."

"Een resultaat is voor ons enorm belangrijk, omdat we nog niet veel punten hebben, maar onze prestatie vandaag mocht wel gezien worden. We hebben heel volwassen gespeeld in een goede eerste helft. We hadden ze echt goed vast. Na de rust waren we niet zuinig genoeg in balbezit. Zo kreeg Brugge zijn momenten rond het strafschopgebied."

"We hebben met open vizier gespeeld en probeerden drie jongens hoog te houden, maar in de tweede helft was dat minder. Dit is een leerproces. We komen van heel ver, maar we zijn op de goede weg. Ik ga hier het positieve uithalen: we hebben Brugge tot het uiterste gedwongen vandaag."

90+11' tweede helft
90+11'

Het heeft Club Brugge bloed, zweet en tranen gekost, maar de drie punten blijven in Brugge. Een strafschop in de 98e minuut bracht de beslissing.
90+9'

Vossen rechtdoor

De Wolf kiest een kant, Vossen trapt risicovol rechtdoor. Club Brugge houdt de punten dan toch thuis.
90+8'
penalty
2-1
KSC Lokeren
90+8'

Vossen schiet de strafschop binnen

90+8'
Dierick gaat de beelden nog eens bekijken, maar blijft bij zijn besluit: strafschop.
90+5'

Penalty voor Club Brugge

Skulason duwt Openda in het strafschopgebied en de bal gaat nog op de stip.
90+5'
Skulason beroert de bal met de arm, maar Club Brugge krijgt opnieuw geen fout mee. Het geluk is aan Lokerse zijde.
90+3'
De helft van de extra tijd is verstreken. Poulain ziet zijn kans opnieuw schoon op een corner, maar kopt nu wel binnen het bereik van De Wolf.
90+2'

Uitgelezen kans op winnende treffer

Club Brugge heeft nog 7 minuten extra tijd om toe te slaan. Vlietinck kan net niet profiteren van een snelle vrije trap en ook Denswil mikt in de herneming naast. Club Brugge wil enkel met een zege afsluiten.
90+1'
Het spel zit op de wagen. Vormer en Denswil gaan met enkel Lokerse spelers in de clinch. Dierick probeert de gemoederen te bedaren, maar dat is niet zo eenvoudig. Uiteindelijk tovert de scheidsrechter gele kaarten boven voor Tirpan, Vormer en Denswil.
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
KSC Lokeren
89'
Manager Vincent Mannaert veert furieus recht. Openda glipt door de buitenspelval en staat oog in oog met de doelman, maar de lijnrechter vlagt hem fout af. Heel zuur voor Club Brugge.
88'

Tijdens de match kondigt Club Brugge het afscheid van Gaboelov aan.

86'
Lokeren heeft zich al een paar keer de kaas van het brood laten eten in de slotfase van een wedstrijd, onder andere tegen Gent. Gebeurt het nu ook in Brugge?
86'
In de eerste helft maaide Danjuma nog over de bal, nu raakt hij zijn volley wel, maar komt het niet in de buurt van de doelmond. Misschien moet de flankaanvaller toch eens overwegen om te controleren.