• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp sluipt subtop binnen na demonstratie tegen Zulte Waregem

  einde
  51
  1. 34' - Geel - Lior Refaelov
  2. 27' - Doelpunt strafschop - William Owusu (3 - 0)
  3. 15' - Rood - Damien Marcq
  4. 10' - Doelpunt - Dino Arslanagic (2 - 0)
  5. 7' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 0)
  6. 5' - Geel - Ivo
  1. 90+1' - Doelpunt - Faris Haroun (5 - 1)
  2. 82' - Verv. Lior Refaelov door Geoffry Hairemans
  3. 81' - Verv. Hicham Faik door Nill De Pauw
  4. 76' - Verv. Ivo door Amara Baby
  5. 68' - Verv. Jonathan Bolingi door Dieumerci Mbokani
  6. 62' - Doelpunt - William Owusu (4 - 1)
  7. 53' - Doelpunt - Davy De fauw (3 - 1)
  7'Lior Refaelov1 - 0
  10'Dino Arslanagic2 - 0
  27'William Owusu3 - 0
  53'Davy De fauw3 - 1
  62'William Owusu4 - 1
  90+1'Faris Haroun5 - 1

  Antwerp heeft tegen Zulte Waregem de sloophamer bovengehaald. 5-1 was een correcte weerspiegeling van het klasseverschil, ook al speelden de bezoekers 75 minuten met een mannetje minder.

  Antwerp - Zulte Waregem in een notendop

  • Sleutelmoment: Werkelijk álles loopt mis voor Zulte Waregem in het eerste kwartier van de wedstrijd. Twee vlugge tegendoelpunten en een rode kaart, dan weet je dat het moeilijk wordt. Of zelfs simpelweg onmogelijk.
  • Man van de Match: Lior Refaelov stond voor het eerst aan de aftrap bij de thuisploeg en wierp zich meteen op als de absolute draaischijf. De Israëliër gaf het voorheen vooral fysiek indrukwekkende Antwerp een flinke dosis verfijning.
  • Opvallend: The Great Old verdubbelde in één wedstrijd zijn doelpuntentotaal van de eerste zes speeldagen, maar slikte eveneens een eerste goal op een stilstaande fase. Essevee zit aan tien tegendoelpunten in twee matchen.

  Bekijk de goals uit Antwerp-Zulte Waregem

  Video player inladen ...

  Rampzalig kwartier voor Essevee

  Zulte Waregem sukkelde twee weken geleden tegen Club Brugge vroeg op achterstand en wilde vanavond een ander scenario schrijven. Dat lukte niet echt, want al na zeven minuten toonde Refaelov zijn klasse. Bij zijn eerste basisplek voor Antwerp flaneerde de Israëliër losjes door de rechthoek en tekende hij voor de 1-0.

   

  Ook de tweede Antwerpse kans was raak, Arslanagic verzilverde de al dan niet bedoelde aflegger van Bolingi. Essevee belandde van de regen in de drup en moest op het kwartier met z'n tienen verder. Uit de herhaling bleek dat de uitsluiting van Marcq aan de strenge kant was. Het werd steeds erger voor de bezoekers, want na een halfuur mocht Owusu een strafschop omzetten.

   

  Gelukkig voor een intussen moedeloos Zulte Waregem haalde Antwerp daarna de voet van het gaspedaal. Op het gemakje versierde The Great Old wel nog wat kansjes. Het vluchtschot van Buta en de bekeken plaatsbal van Bolingi vlogen nipt naast.

  Antwerp dartelt naar ruime overwinning

  Met verse krachten Sylla en Tardieu probeerden de bezoekers te redden wat er te redden viel, maar de eerste kans was toch weer voor Antwerp. Owusu mikte oog in oog met Bossut voorlangs. De tien man van Essevee mochten daarna wel eventjes juichen om de onverwachte 3-1 van De Fauw.

   

  Het was slechts een kleine smet op een heerlijke Antwerpse voetbalavond, want de thuisploeg nam zonder twijfelen opnieuw over. Refaelov raakte de buitenkant van de staak en na nog een misser was het nu wel bingo voor Owusu. De Ghanese prijsschutter rondde een lekkere dribbel van Ivo af met zijn dikke teen.

   

  De wedstrijd kabbelde voort naar het laatste fluitsignaal en er was tijd voor een paar publiekswissels. Ivo en Refaelov werden uitgebreid gevierd voor hun topprestaties, maar het luidste gejuich was er voor het debuut van Mbokani. In de toegevoegde tijd jaste Haroun de 5-1 er nog in, puur voor de statistieken.

  Bekijk het verslag van Antwerp-Zulte Waregem (5-1):

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Einde

   Antwerp heeft vlotjes de maat genomen van Zulte Waregem en springt naar de derde plaats. Na een kwartier, bij 2-0 en de uitsluiting van Marcq, was het pleit al beslecht. Uiteindelijk werd het zelfs 5-1.
  2. Haroun nog!

   Helemaal aan het gaatje doet Haroun er nog een schep bovenop. Mbokani laat de voorzet vliegen en Haroun hamert de bal er meedogenloos in voor de pijnlijke 5-1.
  3. Zulte Waregem hoeft niet veel langer af te zien. De vierde man telt er slechts twee minuutjes bij.
  4. Van Damme vs Harbaoui

   Jelle Van Damme en Hamdi Harbaoui zullen geen kerstkaartjes uitwisselen. Van Damme wil stevig in duel gaan, maar Harbaoui bukt zich en katapulteert de verdediger over zijn rug.
  5. Yatabaré blijft met geluk en doorzettingsvermogen in balbezit, maar verliest dan het overzicht. Zijn schot gaat compleet de mist in en rolt zachtjes over de achterlijn.
  6. De wedstrijd kabbelt naar het laatste fluitsignaal.
  7. Amara Baby kopt een hoekschop hoog over en ver naast. Krijgen we nog een doelpunt te zien in het slot?