• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren schenkt zichzelf een beetje ademruimte na heerlijke late treffer

  einde
  10
  1. 38' - Geel - Jur Schryvers
  2. 20' - Geel - Steve de Ridder
  1. 90+3' - Verv. Marko Miric door Djordje Jovanovic
  2. 90+2' - Verv. José Cevallos door Joher Khadim Rassoul
  3. 88' - Verv. Lukáš Marecek door Mehdi Terki
  4. 87' - Verv. Rafidine Abdullah door Beni Badibanga
  5. 85' - Doelpunt - Omri Ben Harush (1 - 0)
  6. 83' - Geel - Lamine Ndao
  7. 82' - Verv. Francesco Forte door Lamine Ndao
  8. 75' - Geel - Rafidine Abdullah
  9. 67' - Verv. Paul Keita door Daan Heymans
  85'Omri Ben Harush1 - 0

  Lokeren heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. In het streekduel tegen Waasland-Beveren kwam de verlossing pas in de slotfase. Dankzij de driepunter springt Lokeren in de stand over de buren uit Beveren. Olivier Deschacht debuteerde bij de thuisploeg. 

  Bekijk de goal uit Lokeren - Waasland-Beveren (1-0)

  Lokeren - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net toen iedereen zich verzoende met een gelijkspel, schudde Ben Harush in minuut 85 nog een magistrale trap uit zijn voeten. Hij schonk daarmee Lokeren een deugddoende zege.
  • Man van de match: Geen tegengoal incasseren en het winnende doelpunt scoren, Ben Harush beleefde een wondermooie avond.
  • Opvallend: Deschacht stond voor het eerst aan de aftrap, hoewel hij zelf had aangegeven nog drie weken nodig te hebben om klaar te zijn. Hij liet meteen zijn meerwaarde zien en speelde zich in de Lokerse supportersharten.

  Doelmannen baas in de eerste helft

  Een streekderby onder hoogspanning, dat is Lokeren – Waasland-Beveren natuurlijk altijd, maar vanavond nog net dat tikkeltje meer. De Wase ploegen misten hun competitiestart compleet en bengelden gevaarlijk onderin het klassement na vijf speeldagen. De supporters waren op de afspraak en ook de 22 spelers begonnen gemotiveerd aan de partij.

   

  De thuisploeg was baas in de beginfase. Deschacht ontpopte zich vanuit zijn verdedigersrol zowaar tot spelverdeler in het openingskwartier en zette regelmatig een leuke aanval op. Miric kwam het dichtst bij een Lokerse treffer toen hij na een afgeweken kopbal van De Ridder oog in oog kwam te staan met Roef, maar die hield zijn net schoon.

   

  Waasland-Beveren herstelde nadien de balans en versierde ook een paar kansen. Ampomah bleek een gesel voor Tirpan op de linkerflank en kwam ook alleen voor doel, maar De Wolf trok op zijn beurt voor Lokeren aan het langste eind. Een evenwichtige eerste helft eindigde logischerwijs op 0-0.

  VIDEO: Deschacht zit erdoor na lange rush op links

  Lokeren pakt in het slot de volle buit

  De tweede helft was min of meer een kopie van de eerste. Beide ploegen toonden wel dat ze kunnen voetballen, maar de angst om een tegendoelpunt te slikken hing als een schaduw over deze partij. De Ridder en Hupperts misten net dat tikkeltje scherpte voor het doel van de bezoekers, Ampomah raakte aan de overkant niet voorbij De Wolf.

   

  Saai was de partij echter niet. Het debuut van Deschacht was interessant om te volgen, temeer daar de supporters van Lokeren hem meteen in de harten sloten en elke actie van de verdediger luid toejuichten. De ervaring en vista die Maes van hem wilde zien, liet hij meteen opmerken.

   

  Toen iedereen zich leek te verzoenen met een billijk gelijkspel, achtte Ben Harush zijn moment gekomen. De linksachter van Lokeren kreeg te veel ruimte aan de rand van de zestien en knalde met zijn rechter weergaloos in de bovenhoek. Dolle vreugde bij spelers, staf en supporters. Met de 1-0-overwinning doet Lokeren een uitstekende zaak onderin het klassement.

  Verslag van Lokeren - Waasland-Beveren (1-0)

  Reacties:

  • Davy Roef (Waasland-Beveren): "We waren echt wel gekomen om de drie punten mee te grissen. Zo'n laat doelpunt doet pijn. Ik zag het schot niet goed vertrekken, maar ging de bal sowieso niet kunnen redden. Ben Harush schiet hem fantastisch binnen."
  • Olivier Deschacht (Lokeren): "De drie punten waren broodnodig. Ik ben het wel gewoon om onder druk te spelen, maar het is wel een ander soort stress. Bij Anderlecht moet je alles winnen. Lokeren moet in eerste blijven. Ik was zelf verrast dat ik mocht starten, maar als ik start, geef ik altijd alles. Ik wil altijd vooruit. Ik ben blij dat ik het 90 minuten kon volhouden. We gaan elke wedstrijd keihard moeten werken."
  • Yannick Ferrera (coach Waasland-Beveren): "Het is altijd pijnlijk als een match in evenwicht is en er een laat doelpunt valt. Soms valt die in je voordeel, soms in je nadeel. Je weet dat het kan gebeuren, maar het schot had er niet mogen komen. Als je verliest, is het nooit plezant om een interlandbreak in te gaan, want je wil zo snel mogelijk reageren. Het geeft ons wel de tijd om aan de slag te gaan, want zoals je ziet is er werk aan de winkel."
  • Peter Maes (coach Lokeren): "Vandaag hebben we geen enkel moment gehad dat we het lieten afweten en voor een ploeg die 1 op 15 had is dat een hele prestatie. We hebben al vaak punten weggegeven in het slot en pakken er nu zelf eens drie in moneytime. Dat doet deugd. We hopen dat we vertrokken zijn, maar we moeten wel realistisch blijven. We hebben vol overgave gevoetbald, een thuiswedstrijd gespeeld zoals je die moet spelen. We zijn de goede weg ingeslagen, maar we mogen ook niet vergeten van waar we komen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde wedstrijd. Afgelopen! Lokeren - Waasland-Beveren leek op een 0-0-gelijkspel te gaan eindigen, maar Ben Harush zorgde met een late wereldgoal voor een deugddoende Lokerse zege.
  2. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KSC Lokeren, Djordje Jovanovic erin, Marko Miric eruit
  3. tweede helft, minuut 92. Peter Maes probeert tijd te winnen en het tempo te breken met een aantal wissels. Roef rukt mee op bij een laatste vrije trap van de bezoekers.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KSC Lokeren, Joher Khadim Rassoul erin, José Cevallos eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Luid gejoel in de tribunes: De Wolf is heer en meester in de eigen zestien en plukt de voorzet van Boljevic uit de lucht.
  6. tweede helft, minuut 89. Houdt Lokeren de voorsprong vast tot het einde? Waasland-Beveren krijgt nog een vrije trap in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. De thuissupporters houden de adem in.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KSC Lokeren, Mehdi Terki erin, Lukáš Marecek eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Waasland-Beveren, Beni Badibanga erin, Rafidine Abdullah eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Wereldgoal Ben Harush! Lokeren trekt het laken naar zich toe! Linksachter Ben Harush is mee opgerukt en trapt met zijn rechtervoet onhoudbaar voorbij Roef in de bovenhoek. Een heerlijke trap! 1-0!
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Omri Ben Harush van KSC Lokeren. 1, 0.