• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk en Genk krijgen karige beloning na wervelende tweede helft

  1. 90+1' - Verv. Alejandro Pozuelo door Ibrahima Seck
  2. 90' - Geel 2 - Ruslan Malinovskiy
  3. 86' - Verv. Teddy Chevalier door Charilaos Charisis
  4. 85' - Doelpunt - Leandro Trossard (3 - 3)
  5. 83' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (3 - 2)
  6. 80' - Geel - Brendan Hines-Ike
  7. 76' - Geel - Kristof D'Haene
  8. 70' - Doelpunt - Idir Ouali (2 - 2)
  9. 69' - Verv. Felipe Avenatti door Idir Ouali
  10. 68' - Doelpunt - Joseph Aidoo (1 - 2)
  11. 63' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  12. 63' - Verv. Joseph Paintsil door Dieumerci Ndongala
  13. 62' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (1 - 1)
  14. 60' - Geel - Elohim Rolland
  15. 56' - Verv. Kanu door Imoh Ezekiel
  16. 50' - Doelpunt - Ruslan Malinovskiy (0 - 1)
  50'Ruslan Malinovskiy0 - 1
  62'Ilombe Mboyo1 - 1
  68'Joseph Aidoo1 - 2
  70'Idir Ouali2 - 2
  83'Ilombe Mboyo3 - 2
  85'Leandro Trossard3 - 3

  De laatste wedstrijd van de 6e speeldag heeft geen winnaar opgeleverd. Kortrijk en Racing Genk moeten na een spektakelstuk vrede nemen met een puntendeling. Bij de bezoekers miste Samatta een strafschop. Genk blijft ongeslagen, maar moet de leidersplaats aan Club Brugge laten.

  Bekijk het verslag van Kortrijk-Racing Genk

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Genk (3-3)

  KV Kortrijk - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: Het fluitsignaal voor de 2e helft. Na de pauze begon er een andere wedstrijd. In de 1e helft werd KVK weggespeeld door Genk, maar de bezoekers konden niet scoren. Na de rust vielen er 6 doelpunten.
  • Man van de match: Kersvers Rode Duivel Leandro Trossard liet een paar heerlijke bewegingen zien en scoorde. Ook Mboyo verdiende de trofee. Hij lijkt weer helemaal open te bloeien in Kortrijk met opnieuw 2 doelpunten.
  • Opvallend: Vorige week miste Genk al twee keer vanaf de stip. Pozuelo en Trossard moesten daardoor nu toekijken, maar ook Samatta deed het niet beter. Drie penaltymissers op een rij.

  Na saaie eerste helft barst de strijd los na de pauze

  De studieronde in Kortrijk duurde een hele eerste helft. De doelmannen kregen amper werk op te knappen, maar na de pauze zaten de toeschouwers in het Guldensporenstadion op het puntje van hun stoel. Malinovski opende de debatten na een snelle tegenaanval. Vukovic gaf hem de bal, hij stak het hele veld over en scoorde.

   

  Na de goal leek Genk de match helemaal onder controle te hebben, maar er viel een gelijkmaker uit de lucht. Mboyo stond klaar aan eerste paal om een hoekschop van Chevalier binnen te koppen. Lang kon KVK niet feesten want dit keer was Aidoo trefzeker met het hoofd: 1-2.

   

  De bordjesman moest bij de les blijven want twee minuten later was er weer de Kortrijkse gelijkmaker. Het eerste balcontact van invaller Ouali leverde een goal op. Zijn schot verdween via de onderkant van de lat voorbij Vukovic: 2-2.

  VIDEO: Genk mist opnieuw een strafschop: Samatta trapt slap in handen van Bruzzese

  Gemiste penalty breekt Genk bijna zuur op, Trossard redt een punt

  Het spektakel was nog niet voorbij want beide ploegen gingen voor de zege. Een schot van Trossard stierf op de dwarsligger, maar de VAR had bij die aanval een fout op Malinovski gezien. De bal ging op de stip, maar de elfmeter van Samatta miste overtuiging. Bruzzese hield de 2-2 op het bord.

   

  Mboyo leek zijn ex-club in de 83e minuut een eerste nederlaag aan te smeren met een heerlijke knal, maar dit keer was het aan Genk om een achterstand goed te maken. Kersvers Rode Duivel Trossard deed het helemaal zelf. Hij draaide en kapte tussen een handvol verdedigers. Zijn schot week nog even af en verdween zo naast de kansloze Bruzzese: 3-3.

   

  Uiteindelijk kwam KVK nog het dichtst bij een winnende treffer, maar een hattrick kwam er niet voor Mboyo. Zo moesten de clubs de punten delen. Kortrijk schiet daar weinig mee op en ook Genk zal niet gelukkig zijn want het ziet Club bovenaan een beetje uitlopen. 

  VIDEO: Fans van Genk steunen geschorste Kumordzi: "Free Kumo"

  De Boeck: "Genk verdiende het zeker niet om te verliezen"

  • Philippe Clement (Racing Genk): "We waren dominant vanaf minuut 1, met kansen en goed voetbal. Je kan zeggen dat we misschien een zege verdienden, maar KVK heeft kwaliteit en had niet veel nodig om te scoren. Ik ben blij dat we met positief voetbal van een achterstand zijn teruggekomen. We hebben een fantastische periode achter de rug met 12 matchen in 6 weken. We spelen 2 keer gelijk en winnen 10 keer. Nu mogen de spelers genieten van de ervaring bij hun nationale ploegen en dan focussen we op Anderlecht."
  • Glen De Boeck (KV Kortrijk):  "Ik ben absoluut niet ontgoocheld. Ik ben trots op onze reactie na een moeilijke 1e helft. We hadden geluk dat het 0-0 was aan de rust. In een gekke 2e helft lijken we dan een zege te kunnen pakken, maar dat zou misschien niet correct geweest zijn. Genk verdiende het zeker niet om te verliezen. Dit is de beste kern waar ik al ooit mee gewerkt heb en ik denk dat we nog mooie dingen gaan zien van mijn team."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde 3-3. KV Kortrijk en Genk delen de punten na een saaie 1e helft en een bijzondere 2e helft: 3-3. Genk moet de leidersplaats zo aan Club Brugge laten. .
  2. tweede helft, minuut 94. Nog een uitbraak van KV Kortrijk. De voorzet is te hoog en Mboyo kan er niet bij.
  3. tweede helft, minuut 93. KV Kortrijk krijgt nog een vrijschop. Het publiek gaat er nog een laatste keer achter staan. Vukovic pakt makkelijk.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KRC Genk, Ibrahima Seck erin, Alejandro Pozuelo eruit
  5. Tweede gele kaart voor Ruslan Malinovskiy van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 89. Rood Malinovski. Genk moet nog heel even met 10 spelen. Malinovski krijgt een tweede gele kaart. Hij gaat op de bank zitten, maar dat mag niet. De Genkie moet een lange weg richting kleedkamer afleggen.
  7. tweede helft, minuut 89. Redding Vukovic! Mboyo aast op een hattrick en die komt er zelfs bijna. Vukovic zit er goed tussen en bokst het voorzet/schot weg.
  8. tweede helft, minuut 88. "Zijn de teams nu eigenlijk tevreden met een gelijkspel?". Tom Boudeweel.
  9. tweede helft, minuut 88. Komt er nog een winnaar? Het is een knotsgekke tweede helft. Er staan nog drie minuten op de klok plus een beetje extra tijd. Aan dit tempo kan er wel nog een goaltje vallen.
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Kortrijk, Charilaos Charisis erin, Teddy Chevalier eruit