• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen blijft ook na trainersontslag in vrije val

  einde
  31
  1. 38' - Doelpunt - Adama Niane (2 - 0)
  2. 33' - Geel - Frantzdy Pierrot
  3. 30' - Doelpunt - Jérémy Perbet (1 - 0)
  4. 10' - Geel - Selim Amallah
  1. 90+3' - Geel - Luca Napoleone
  2. 87' - Geel - Idrisa Sambu
  3. 86' - Verv. Adama Niane door Romain Grange
  4. 81' - Geel - Victor Osimhen
  5. 78' - Verv. Jérémy Perbet door Victor Osimhen
  6. 73' - Doelpunt - Frantzdy Pierrot (3 - 1)
  7. 73' - Verv. Manuel Benson door Idrisa Sambu
  8. 69' - Geel - Núrio
  9. 62' - Geel - Georgios Galitsios
  10. 61' - Verv. Ali Gholizadeh door Massimo Bruno
  11. 61' - Verv. Mërgim Vojvoda door Yannis Mbombo
  12. 54' - Geel - Olivier Werner
  13. 47' - Own goal - Mërgim Vojvoda (3 - 0)
  30'Jérémy Perbet1 - 0
  38'Adama Niane2 - 0
  47'Mërgim Vojvoda3 - 0
  73'Frantzdy Pierrot3 - 1

  0 op 18, dat is het rapport waarmee Moeskroen de interlandpauze aanvat. De rode lantaarn kon ook bij Charleroi de nul niet wegvegen. Charleroi kruipt dankzij de zege wat dichter bij de linkerkolom. 

  Bekijk de goals uit Charleroi - Moeskroen (3-1)

  Charleroi - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de rust vervliegt alle hoop bij Moeskroen. Vojvoda verwerkt de bal in eigen doel en zet Charleroi zo op een onoverbrugbare 3-0-voorsprong.
  • Man van de match: Adame Niane heeft zijn debuut niet gemist bij Charleroi. Met een goal, een assist en veel inzet veroverde hij meteen de harten van de supporters.
  • Opvallend: Het is de derde confrontatie tussen Moeskroen en Charleroi op rij waarin een speler van Moeskroen een owngoal maakt. Na Godeau en Huyghebaert was nu Vojvoda aan de beurt.

  Charleroi blinkt uit in efficiëntie

  Een halfuur lang viel er volstrekt niets te beleven in het Henegouwse onderonsje. Hoewel beide ploegen de punten hard nodig hadden, begonnen ze ongeïnspireerd en afwachtend aan de partij.

   

  Op het halfuur viel er toch een doelpunt uit de lucht. Gholizadeh kreeg de bal in twee tijden tot bij Perbet, die er met het hoofd 1-0 van maakte. Eerste kans voor Charleroi, eerste doelpunt.

   

  De thuisploeg was plots wakker geschoten. Moeskroen-doelman Werner hield met een uitstekende redding de debuterende Niane van een goal.

   

  Het was slechts uitstel, want vijf minuten voor de rust was het toch raak voor Niane. De Malinees werd door Perbet netjes door de buitenspelval geloodst en schoof de 2-0 beheerst in doel.

  VIDEO: Sambu wil dat Niane sneller van het veld gaat, maar die zit met krampen

  Moeskroen kan geen vuist meer maken

  Wie rekende op een reactie van Moeskroen na de pauze, was eraan voor de moeite. Verdediger Vojvoda maakte de malaise compleet met een knullige owngoal bij een voorzet van Niane: 3-0.

   

  Zo werd de rest van de tweede helft eigenlijk overbodig, want Moeskroen leek niet in staat om iets terug te doen. Ook de debuterende Mbaye Leye kon het tij niet keren voor de rode lantaarn.

   

  De supporters van Charleroi konden wel nog genieten van de rentree van Massimo Bruno, die enkele kansen liet liggen om de score verder uit te diepen.

   

  Een kwartier voor tijd zorgde Pierrot nog voor een klein lichtpuntje bij Moeskroen met een eerreddend doelpunt, maar de 3-1 veranderde niets meer aan de pijnlijke realiteit: Moeskroen blijft achter met 0 op 18.

  Laurent Demol: "Interlandbreak zal ons goed doen"

  • Felice Mazzu (Charleroi): "Ik ben heel blij met de drie punten, want dat was al even geleden, maar ook met de integratie van de nieuwe spelers in de ploeg. Wat ik minder goed vond, was het feit dat we te slap aan de match begonnen en natuurlijk ook de tegengoal die we nog slikken. Maar het belangrijkste is dat we onze tweede overwinning hebben kunnen boeken en dat we nu op die basis kunnen voortbouwen."

   

  • Laurent Demol (Moeskroen): "We kunnen niet verwachten dat de nieuwkomers in één wedstrijd al het verschil gaan maken. Zij moeten nog matchritme opdoen en moeten zich inpassen in de ploeg. De interlandbreak zal ons goed doen om te kunnen werken aan de automatismen. Ik geloof zeker nog in een goede afloop, maar dan moeten de fouten die we maken en die tot tegendoelpunten leiden, er wel dringend uit."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Einde van de wedstrijd: 3-1! Charleroi boekt zijn tweede zege van het seizoen, Moeskroen blijft puntenloos laatste.
  2. Gele kaart voor Luca Napoleone van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 93
  3. tweede helft, minuut 92. Benavente gaat nog even op avondwandeling in de zestien meter van Moeskroen. Hij brengt laag voor doel, de voorzet wordt onderschept.
  4. tweede helft, minuut 89. Bijna nog 3-2. Charleroi brengt zichzelf bijna nog in de problemen. Er wordt opnieuw niet doortastend verdedigd bij een hoekschop, Galitsios kan net niet profiteren.
  5. Gele kaart voor Idrisa Sambu van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Romain Grange erin, Adama Niane eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Applaus voor Niane. Niane heeft zich meteen in de harten van de Charleroi-supporters gespeeld met een goal, een assist en veel inzet. Hij sjokt nu met krampen naar de kant voor zijn wissel, onder luid applaus.
  8. tweede helft, minuut 82. Mohamed over. Mbombo legt uitstekend klaar voor Mohamed, die de bal niet laag kan houden en ruim over besluit. Dit was dé kans om er toch nog een spannend slot van te maken.
  9. Gele kaart voor Victor Osimhen van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 81
  10. tweede helft, minuut 78. Bruno opnieuw niet. Het wil niet lukken voor Bruno. Hij heeft de 4-1 aan de voet, maar knalt tegen de goed uitgekomen Werner aan.