• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent meldt zich in de top van het klassement na vlotte zege tegen Cercle

  einde
  03
  1. 31' - Geel - Dylan Bronn
  2. 29' - Geel - Benjamin Lambot
  3. 25' - Doelpunt strafschop - Birger Verstraete (0 - 1)
  4. 14' - Geel - Gianni Bruno
  1. 90+1' - Doelpunt - Giorgi Kvilitaia (0 - 3)
  2. 85' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Giorgi Kvilitaia
  3. 83' - Geel - Ahmed Mostafa
  4. 82' - Verv. Brecht Dejaegere door Ahmed Mostafa
  5. 77' - Verv. Stallone Limbombe door Jean-Luc Dompé
  6. 77' - Geel - Guévin Tormin
  7. 72' - Verv. Johanna Omolo door Dylan de Belder
  8. 72' - Geel - Brecht Dejaegere
  9. 67' - Doelpunt strafschop - Birger Verstraete (0 - 2)
  10. 65' - Geel - Paul Nardi
  11. 57' - Verv. Xavier Mercier door Kevin Hoggas
  25'Birger Verstraete0 - 1
  67'Birger Verstraete0 - 2
  90+1'Giorgi Kvilitaia0 - 3

  AA Gent heeft de Europese uitschakeling vlotjes verteerd op het veld van Cercle Brugge. Kersvers Rode Duivel Birger Verstraete was twee keer trefzeker vanaf de stip in de 0-3-zege.

  Bekijk het verslag van Cercle Brugge-AA Gent

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Gent (0-3)

  Cercle Brugge - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: De wedstrijd was relatief in evenwicht, tot Birger Verstraete kort na het uur een tweede keer mocht aanleggen vanaf de stip. Het kneep de moedige Bruggelingen definitief dood.
  • Man van de match: Onverzettelijk op het middenveld en twee keer trefzeker vanaf de stip: Verstraete speelde een sterke wedstrijd.
  • Opvallend: Nathan Verboomen floot vandaag al zijn vijfde en zesde strafschop van het seizoen. 

  Veel slordigheden in matige eerste helft

  De wedstrijd tussen Cercle Brugge en AA Gent begon veelbelovend, met kansen aan beide zijden. Cercle groef zich niet in tegen de bezoekers en dreigde via Bruno en Tormin. Gent kreeg een grote kans toen Tsjakvetadze Jaremtsjoek bediende, maar die miste zijn schot volledig.

   

  Het vervolg van de eerste helft was van mindere makelij. Toen Jaremtsjoek zich ontdeed van zijn belager en Nardi het schot van de Oekraïner niet kon klemmen, ging Koita aan de haal met de bal. Hij zocht Palun op en die ging in de fout: strafschop. Verstraete stuurde Nardi de verkeerde kant op en zorgde voor de 0-1-ruststand. 

  VIDEO: Lusamba botst op Kalinic maar staat met spectaculaire koprol meteen recht

  Al bij al vlotte zege voor de Buffalo's

  Het niveau ging in de tweede helft helaas niet omhoog. Cercle toonde veel goede wil, maar het ontbrak hen aan precisie in de beslissende zone. Bruno viseerde de kruising, maar mikte een meter of wat te wijd.

   

  Het opvallendste feit na de rust was de nieuwe strafschop die Gent kreeg. Bruno zette zijn fout in buiten de rechthoek, maar het truitjetrek eindigde binnen de zestien en dus wees Verboomen naar de stip. Na lang overleg met de VAR mikte Verstraete zijn tweede elfmeter raak. Hij had er wel twee pogingen voor nodig, want Jaremtsjoek was te vroeg in de zestien gelopen.

   

   In het slot van de wedstrijd viel er ook nog een veldgoal. Invaller Kvilitaia maakte zich op een uittrap van Kalinic sterk tegen Lambot en schoof de 0-3-eindstand onder Nardi in het doel. Gent schrijft er een driepunter bij en rukt op naar de derde

  plaats. Cercle blijft achtste.

  Reacties:

  • Birger Verstraete (AA Gent): "Ik ben heel tevreden met deze drie punten. We hebben er nu dertien en daar mogen we fier op zijn. We speelden een volwassen wedstrijd en hebben niets weggegeven. Ik ben mentaal redelijk sterk, dus had er niet zoveel problemen mee om de tweede penalty te moeten hernemen, al weet ik nog altijd niet zo goed waarom dat was. Dat ik opgeroepen ben voor de Rode Duivels maakt me erg fier, maar ook niet meer dan dat. We zijn op de goede weg, maar zijn er nog lang niet."
  • Paul Nardi (Cercle Brugge): "Dat ik opnieuw één van de betere was? Dat hoor ik nu al een paar weken op een rij, maar veel kopen we daar niet voor. We hebben nu twee keer na elkaar verloren, maar hoeven ons daar niet te veel zorgen over te maken. We hebben 8 punten en staan in de buik van het klassement. De internationale break geeft ons de tijd om de wedstrijd op Oostende voor te bereiden."
  • Yves Vanderhaeghe (coach AA Gent): "Ik denk dat we deze overwinning verdiend hebben. We hadden de volledige wedstrijd de controle en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Cercle Brugge had een aantal kansen, maar geen enkele op doel. Verstraete is heel belangrijk en speelt met veel vertrouwen. Vandaag etaleerde hij zijn klasse. Drie keer een strafschop nemen en scoren is niet zo evident als dat het eruit ziet. De Europese uitschakeling doet nog steeds pijn, maar dankzij de 12 op 12 in de competitie staan we nu mee derde en dat biedt toch wat troost."
  • Laurent Guyot (coach Cercle Brugge): "We speelden tegen een erg sterke tegenstander. Ze werden fysiek en mentaal niet moe en hielden hun niveau aan. Daar kan ik niets op aanmerken. Maar wat ik wel vind, is dat we erg streng bestraft zijn bij de strafschopfases. Het waren heel lichte overtredingen, als het er al waren. Ik ben absoluut voor de VAR, maar ik ga niet akkoord met hun beslissingen vandaag."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde partij. Afgelopen! Gent boekt een ruime overwinning dankzij twee strafschopdoelpunten van Verstraete en een late treffer van invaller Kvilitaia: 0-3.
  2. tweede helft, minuut 95. De Belder komt nog dicht bij een verdiende Brugse goal, maar mikt zijn schot vanaf de rand van de zestien naast de verste paal.
  3. tweede helft, minuut 94. Bijna stond het nog 0-4. Dompé stift over de uitgekomen Nardi, maar zijn poging valt op het dak van het doel.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Giorgi Kvilitaia van KAA Gent. 0, 3.
  5. tweede helft, minuut 91. Toch nog een veldgoal. Invaller Kvilitaia blijft sterk op de been tegen Kambot en schuift de 0-3 onder Nardi in het doel. .
  6. tweede helft, minuut 85. Cercle verdient toch wel een eerredder voor hun moedige spel. Etienne trapt naar het doel, maar kraakt zijn schot. De bal gaat naast.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  8. Gele kaart voor Ahmed Mostafa van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 83
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Ahmed Mostafa erin, Brecht Dejaegere eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Taravel is de gevaarlijkste man nu bij Cercle Brugge. Hij rukt op met de bal aan de voet en trapt een metertje voorlangs.