Jupiler Pro League - speeldag 6 - 02/09/18 - 18:00

AA Gent heeft de Europese uitschakeling vlotjes verteerd op het veld van Cercle Brugge. Kersvers Rode Duivel Birger Verstraete was twee keer trefzeker vanaf de stip in de 0-3-zege.

Bekijk het verslag van Cercle Brugge-AA Gent

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Gent (0-3)

Cercle Brugge - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: De wedstrijd was relatief in evenwicht, tot Birger Verstraete kort na het uur een tweede keer mocht aanleggen vanaf de stip. Het kneep de moedige Bruggelingen definitief dood.
  • Man van de match: Onverzettelijk op het middenveld en twee keer trefzeker vanaf de stip: Verstraete speelde een sterke wedstrijd.
  • Opvallend: Nathan Verboomen floot vandaag al zijn vijfde en zesde strafschop van het seizoen.

Veel slordigheden in matige eerste helft

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en AA Gent begon veelbelovend, met kansen aan beide zijden. Cercle groef zich niet in tegen de bezoekers en dreigde via Bruno en Tormin. Gent kreeg een grote kans toen Tsjakvetadze Jaremtsjoek bediende, maar die miste zijn schot volledig.

Het vervolg van de eerste helft was van mindere makelij. Toen Jaremtsjoek zich ontdeed van zijn belager en Nardi het schot van de Oekraïner niet kon klemmen, ging Koita aan de haal met de bal. Hij zocht Palun op en die ging in de fout: strafschop. Verstraete stuurde Nardi de verkeerde kant op en zorgde voor de 0-1-ruststand.

Al bij al vlotte zege voor de Buffalo's

Het niveau ging in de tweede helft helaas niet omhoog. Cercle toonde veel goede wil, maar het ontbrak hen aan precisie in de beslissende zone. Bruno viseerde de kruising, maar mikte een meter of wat te wijd.

Het opvallendste feit na de rust was de nieuwe strafschop die Gent kreeg. Bruno zette zijn fout in buiten de rechthoek, maar het truitjetrek eindigde binnen de zestien en dus wees Verboomen naar de stip. Na lang overleg met de VAR mikte Verstraete zijn tweede elfmeter raak. Hij had er wel twee pogingen voor nodig, want Jaremtsjoek was te vroeg in de zestien gelopen.

In het slot van de wedstrijd viel er ook nog een veldgoal. Invaller Kvilitaia maakte zich op een uittrap van Kalinic sterk tegen Lambot en schoof de 0-3-eindstand onder Nardi in het doel. Gent schrijft er een driepunter bij en rukt op naar de derde