10. 90+2' - Doelpunt - William Owusu (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 02/09/18 - 14:31
90+2'
William Owusu
1 - 1
90+2'

Antwerp heeft na 6 speeldagen nog geen match verloren. Op het veld van Anderlecht stevende het heel lang af op een eerste nederlaag na een goal van Gerkens, maar in de 92e minuut zorgde Owusu op aangeven van nieuwkomer Refaelov voor de gelijkmaker. Paars-wit kan zo voor de tweede week op een rij niet winnen.

Bekijk de goals uit Anderlecht - Antwerp (1-1)

Anderlecht - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 78e minuut wordt Hairemans vervangen door Refaelov. Het is uitgerekend de leenspeler van Club Brugge die Anderlecht diep in het slot de das omdoet met een prima voorzet op Owusu, die de gelijkmaker in het doel kopt.
  • Man van de match: Alexis Saelemaekers kwam na de rust niet echt meer in beeld, maar was in de eerste helft een streling voor het oog. Zijn actie en assist op Gerkens waren om duimen en vingers van af te likken.
  • Opvallend: Antwerp wordt beschouwd als een van de fysiek sterkste ploegen, maar moest het spel in de eerste helft ondergaan. Eens paars-wit was moegestreden, kwam The Great Old toch opzetten. De late gelijkmaker werd op kracht afgedwongen.

Wervelde Saelemaekers voor de rust

Met Anderlecht – Antwerp stond er op speeldag 6 van de Jupiler Pro League een aantrekkelijke voetbalklassieker op het programma. Het Constant Vandenstockstadion was gehuld in een deugddoend nazomerszonnetje en dat inspireerde paars-wit tot een sterke eerste helft.

Antwerp kreeg in het eerste bedrijf geen voet aan de grond. De op papier fysiek imponerende Great Old moesten het afleggen tegen de enthousiaste Brusselaars, die telkens eerst op de bal waren en onder impuls van een bedrijvige Saelemaekers op rechts de ene aanval na de andere in elkaar boksten.

Niet toevallig was het Saelemaekers die de wedstrijd openbrak met een puike dribbel en afgemeten voorzet. Gerkens knikte aan de tweede paal de bal overhoeks binnen.

Antwerp kon daar niks tegenover zetten. Haroun en Hairemans probeerden het dan maar met pogingen vanuit de tweede lijn, maar een schot tussen de palen mikken, lukte de bezoekers niet. Paars-wit ging rusten met een verdiende 1-0-voorsprong.

Wie anders dan Owusu?

De bezoekers kwamen met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Anderlecht werd tegen het eigen doel geduwd en had het lastig met de hoge pressing van Antwerp.  De eerste kans in de tweede helft was echter wel voor de thuisploeg: na een counter mikte Makarenko met zijn rechter op het been van Batubinsika.

Het tweede bedrijf was allesbehalve hoogstaand. Antwerp probeerde met stevige duels te vermijden dat Anderlecht aan voetballen kwam en dat leidde tot veel rommelige fases. Vooral Batubinsika ging een aantal keer stevig door op Santini, maar een kaart kreeg de Antwerp-verdediger niet.

The Great Old was de betere ploeg in de tweede helft en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een eerste schot tussen de palen kwam er wel pas in de 72e minuut, toen Didillon een schicht van Hairemans moest redden.

Diep in het slot kregen de bezoekers alsnog wat ze op basis van de tweede helft verdienden. Invaller Refaelov zette de actie op, Owusu werkte ze af met het hoofd. Antwerp graait zo een punt mee uit het Astridpark en heeft na 6 wedstrijden nog niet verloren.