• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht moet eerste kloofje laten op Club na late gelijkmaker

  1. 17' - Doelpunt - Pieter Gerkens (1 - 0)
  2. 14' - Geel - Faris Haroun
  1. 90+2' - Doelpunt - William Owusu (1 - 1)
  2. 90' - Verv. Nany Dimata door Dennis Appiah
  3. 88' - Verv. Sambou Yatabaré door Amara Baby
  4. 86' - Verv. Zakaria Bakkali door Sven Kums
  5. 84' - Verv. Daniel Opare door Ivo
  6. 82' - Verv. Alexis Saelemaekers door Bubacarr Sanneh
  7. 78' - Verv. Geoffry Hairemans door Lior Refaelov
  8. 77' - Geel - Zakaria Bakkali
  9. 61' - Geel - Sambou Yatabaré
  10. 49' - Geel - Sinan Bolat
  17'Pieter Gerkens1 - 0
  90+2'William Owusu1 - 1

  Antwerp heeft na 6 speeldagen nog geen match verloren. Op het veld van Anderlecht stevende het heel lang af op een eerste nederlaag na een goal van Gerkens, maar in de 92e minuut zorgde Owusu op aangeven van nieuwkomer Refaelov voor de gelijkmaker. Paars-wit kan zo voor de tweede week op een rij niet winnen.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Antwerp (1-1)

  Anderlecht - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 78e minuut wordt Hairemans vervangen door Refaelov. Het is uitgerekend de leenspeler van Club Brugge die Anderlecht diep in het slot de das omdoet met een prima voorzet op Owusu, die de gelijkmaker in het doel kopt.
  • Man van de match: Alexis Saelemaekers kwam na de rust niet echt meer in beeld, maar was in de eerste helft een streling voor het oog. Zijn actie en assist op Gerkens waren om duimen en vingers van af te likken.
  • Opvallend: Antwerp wordt beschouwd als een van de fysiek sterkste ploegen, maar moest het spel in de eerste helft ondergaan. Eens paars-wit was moegestreden, kwam The Great Old toch opzetten. De late gelijkmaker werd op kracht afgedwongen.

  VIDEO: Bölöni-soap: Naar tribune gestuurd, klep-dicht-gebaar en gesprek door hek met bankzitter

  Wervelde Saelemaekers voor de rust

  Met Anderlecht – Antwerp stond er op speeldag 6 van de Jupiler Pro League een aantrekkelijke voetbalklassieker op het programma. Het Constant Vandenstockstadion was gehuld in een deugddoend nazomerszonnetje en dat inspireerde paars-wit tot een sterke eerste helft.

   

  Antwerp kreeg in het eerste bedrijf geen voet aan de grond. De op papier fysiek imponerende Great Old moesten het afleggen tegen de enthousiaste Brusselaars, die telkens eerst op de bal waren en onder impuls van een bedrijvige Saelemaekers op rechts de ene aanval na de andere in elkaar boksten.

   

  Niet toevallig was het Saelemaekers die de wedstrijd openbrak met een puike dribbel en afgemeten voorzet. Gerkens knikte aan de tweede paal de bal overhoeks binnen.

   

  Antwerp kon daar niks tegenover zetten. Haroun en Hairemans probeerden het dan maar met pogingen vanuit de tweede lijn, maar een schot tussen de palen mikken, lukte de bezoekers niet. Paars-wit ging rusten met een verdiende 1-0-voorsprong.

  VIDEO: Didillon blijft heel kalm en dribbelt Owusu in de kleine rechthoek

  Wie anders dan Owusu?

  De bezoekers kwamen met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Anderlecht werd tegen het eigen doel geduwd en had het lastig met de hoge pressing van Antwerp.  De eerste kans in de tweede helft was echter wel voor de thuisploeg: na een counter mikte Makarenko met zijn rechter op het been van Batubinsika.

   

  Het tweede bedrijf was allesbehalve hoogstaand. Antwerp probeerde met stevige duels te vermijden dat Anderlecht aan voetballen kwam en dat leidde tot veel rommelige fases. Vooral Batubinsika ging een aantal keer stevig door op Santini, maar een kaart kreeg de Antwerp-verdediger niet.

   

  The Great Old was de betere ploeg in de tweede helft en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een eerste schot tussen de palen kwam er wel pas in de 72e minuut, toen Didillon een schicht van Hairemans moest redden.

   

  Diep in het slot kregen de bezoekers alsnog wat ze op basis van de tweede helft verdienden. Invaller Refaelov zette de actie op, Owusu werkte ze af met het hoofd. Antwerp graait zo een punt mee uit het Astridpark en heeft na 6 wedstrijden nog niet verloren. 

  VIDEO: Trebel pakt uit met een heerlijke elastico

  Reacties:

  • Wim De Decker (assistent-coach Antwerp): "We dwingen hier verdiend een gelijkspel af. In de eerste helft was onze houding niet zoals het moest zijn. We hadden het moeilijk met de positie van Gerkens. Toen we dat bijstelden, ging het beter. De tweede helft waren we fysiek sterker en creëerden we de beste kansen. We namen risico's en dat heeft geloond. Onze invallers hebben mee dit resultaat bepaald. Hoewel ze nog maar net meetrainen met ons, weten we wat ze kunnen. Met hun komst is onze kern nu een uitgebalanceerd geheel."
  • Hein Vanhaezebrouck (coach Anderlecht): "We moeten hier altijd de drie punten pakken. Ons eerste half uur was fantastisch. We speelden dominant en hadden in die periode misschien nog een tweede keer moeten scoren. Na de blessurebehandeling van Bolat viel alles een beetje stil en sloeg de motor niet meer aan, ook niet na de rust. En toch krijgen we nog twee-drie grote kansen op het einde om de match te beslissen. Daarvan moest er altijd één binnen. Mijn spelers vielen één voor één stil en dus werden we gedwongen om mee te gaan in het fysieke spel van Antwerp. Zo vraag je gewoon om problemen. De tweede helft hebben we totaal niet meer gevoetbald en dat verwacht ik niet van dit team en van bepaalde jongens. Het is uiteindelijk de slechtste voorzet van de match die het resultaat bepaalt."

  Verslag en reacties van Anderlecht - Antwerp (1-1)

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde partij! Afgelopen! Antwerp was de betere ploeg na de rust en werd daar diep in het slot voor beloond. Owusu kopte de gelijkmaker in de 92e minuut in het doel: 1-1.
  2. tweede helft, minuut 92. Verdiende gelijkmaker! Antwerp krijgt waarvoor het al een hele tweede helft heeft geknokt. Refaelov zet de actie op, Owusu rondt ze af met het hoofd: 1-1!
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door William Owusu van Antwerp. 1, 1.
  4. tweede helft, minuut 91. Trebel zet met een knappe elastico Juklerød in de wind. Hij speelt af op Najar, die in het zijnet puntert.
  5. tweede helft, minuut 90. Antwerp krijgt nog vier minuten extra tijd om wat aan de achterstand te doen.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Anderlecht, Dennis Appiah erin, Nany Dimata eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Amara Baby erin, Sambou Yatabaré eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Rodrigues en Refaelov vinden elkaar in het centrum. Juklerød loopt op links en krijgt de bal aangespeeld. De lage voorzet is gevaarlijk, maar wordt goed ingeschat door Didillon.
  9. tweede helft, minuut 86. Refaelov zet goed voor. Bolingi worstelt met de bal en creëert geen kans.
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Anderlecht, Sven Kums erin, Zakaria Bakkali eruit