• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk wipt over Charleroi, dat met kopzorgen achterblijft

  einde
  02
  1. 43' - Geel - Jovan Stojanovic
  2. 33' - Geel - Ilombe Mboyo
  3. 9' - Doelpunt - Felipe Avenatti (0 - 1)
  1. 90+1' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (0 - 2)
  2. 88' - Geel - Felipe Avenatti
  3. 87' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Imoh Ezekiel
  4. 80' - Verv. Mamadou Fall door Omid Norafkan
  5. 72' - Verv. Larry Azouni door Kanu
  6. 70' - Geel - Brendan Hines-Ike
  7. 64' - Geel - Charilaos Charisis
  8. 62' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Romain Grange
  9. 59' - Verv. Jovan Stojanovic door Charilaos Charisis
  9'Felipe Avenatti0 - 1
  90+1'Ilombe Mboyo0 - 2

  KV Kortrijk mag zijn eerste overwinning van het seizoen opschrijven, op het veld van Charleroi dan nog. Avenatti en Mboyo laten de Carolo's met een twijfelachtige 3 op 15 achter. "We liepen achter de feiten aan en misten nauwkeurigheid", stelde Charleroi-coach Felice Mazzu.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Kortrijk (0-2)

  Charleroi - Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tot in de toegevoegde tijd bestaat er een waterkans dat de bal goed valt voor een vertwijfeld Charleroi. Wanneer Mboyo de 0-2 tegen het net tikt, is de laatste hoop vervlogen bij de Zebra's en mag Kortrijk vieren.
  • Man van de Match: Brendan Hines-Ike is een moderne rechtsachter. De Amerikaanse college boy legde Gholizadeh behoorlijk aan banden en schepte de 1-0 op de bol van Avenatti. Mboyo verknoeide na de rust zijn tweede assist.
  • Opvallend: Charleroi kende in de jaren onder Felice Mazzu een steile opgang, maar 2018 valt tegen. Van de 25 wedstrijden met inzet die Sporting sinds januari speelde, wist het er slechts vier winnend af te sluiten.

  Verslag van Charleroi - Kortrijk (0-2)

  Nieuwkomer Avenatti bewijst zijn waarde

  Het was nochtans allemaal behoorlijk goed begonnen voor Charleroi, dat in de eerste minuten de wet dicteerde. Jammer genoeg voor de thuisploeg was de eerste prik van Kortrijk dodelijk. Verse aankoop Avenatti kopte de voorzet van Hines-Ike loepzuiver binnen.

   

  Charleroi nam zijn tijd om te bekomen en probeerde daarna iets te verhelpen aan de achterstand. Aan goede wil geen gebrek, maar het mangelde aan de uitvoering. Benavente liep te knoeien dat het een lieve lust was en ook de lichtvoetige Gholizadeh kwam zelden uit de verf. KVK-doelman Bruzzese kwam nooit in de problemen.

   

  Kortrijk spaarde zijn energie en kwam tussendoor een paar keer piepen. Een nieuwe kopbal van Avenatti vloog recht op Riou en een schot van Chevalier ketste af. Daarmee hadden we het wel gehad voor de eerste helft.

  VIDEO: Bruzzese beukt ploegmaat Van der Bruggen even knock-out

  Charleroi verdrinkt helemaal na de rust

  De tweede helft werd een ware martelgang voor Charleroi, dat niet één keer tussen de palen wist te mikken. Het werd slechts één keer heet onder de voeten van Bruzzese, maar Gholizadeh werd geblokt nadat de doelman een voorzet verkeerd had ingeschat.

   

  Ondertussen toonde Kortrijk niet de intentie om zelf wat te tonen en zo had de tweede helft lange tijd bijzonder weinig om het lijf. De fans op Mambourg gingen zich steeds meer ergeren aan de soms schrijnende fouten en misverstanden in het spel van een onherkenbaar flauw Charleroi.

   

  Uiteindelijk zetten de bezoekers toch nog eens aan. Mboyo was te schichtig en Chevalier krulde zijn schot net naast de paal, maar in het slot kreeg de zege toch een beetje glans dankzij de 0-2 van Mboyo. Le Petit Pelé moest niet eens zijn toverkunsten bovenhalen om een half afgeweerde voorzet in een gapend doel te tikken.

  "Ik vraag de supporters om geduldig te zijn"

  • Felice Mazzu: "Het was moeilijk voor ons, vooral in de tweede helft. We liepen achter de feiten aan en misten nauwkeurigheid. De groep verloor de moed een beetje, maar ik wil de spelers niet de schuld geven. Ik draag hierin ook mijn verantwoordelijkheid. Ik begrijp de ontgoocheling bij de supporters, maar ik vraag hen om geduldig te zijn."
  • Glen De Boeck: "Ik denk wel dat dit verdiend is. We begonnen perfect, maar lieten na om de score uit te diepen en daardoor bleef het een wedstrijd. Avenatti heeft zijn visitekaartje afgegeven. Hij is niet alleen sterk met zijn hoofd, maar heeft ook goede voeten en geeft anderen de kans om op te schuiven."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Een bijzonder slap Charleroi loopt in eigen huis tegen zijn vierde nederlaag van het seizoen aan. Kortrijk moest niet meer dan degelijk spelen om in Henegouwen zijn eerste zege te boeken.
  2. tweede helft, minuut 91. Simpel voor Mboyo! Helemaal op het einde zorgt Mboyo dan toch voor absolute zekerheid bij Kortrijk. Le Petit Pelé geeft zijn ex-ploeg de doodsteek wanneer Riou maar half tussen de voorzet van Ezekiel zit.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Ilombe Mboyo van KV Kortrijk. 0, 2.
  4. tweede helft, minuut 89. Ezekiel begaat meteen een lichte overtreding. Grange kan de vrijschop echter niet over het hoofd van de lange Lepoint draaien.
  5. Gele kaart voor Felipe Avenatti van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Kortrijk, Imoh Ezekiel erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Aanvoerder Van der Bruggen verlaat het veld voor Ezekiel. Bij een kleine voorsprong in het slot een spits brengen in de plaats van een controlerende middenvelder, het is een beetje een vreemde wissel van Glen De Boeck.
  8. tweede helft, minuut 85. Een voorsprong van één doelpunt blijft natuurlijk krap en elk foutje kan serieuze gevolgen hebben. Na balverlies van Charisis is het bij KVK alle hens aan dek om de doorsteekbal van Ilaimaharitra eruit te halen.