• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge is eerste ploeg die Anderlecht punten kan afsnoepen

  einde
  21
  1. 45' - Geel - Francis Amuzu
  2. 43' - Doelpunt - Hans Vanaken (2 - 1)
  3. 19' - Doelpunt - Knowledge Musona (1 - 1)
  4. 3' - Doelpunt - Dennis (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Kaveh Rezaei door Loïs Openda
  2. 83' - Verv. Alexis Saelemaekers door Andy Najar
  3. 81' - Geel - Ivan Santini
  4. 81' - Geel - Ruud Vormer
  5. 79' - Verv. Francis Amuzu door Zakaria Bakkali
  6. 78' - Geel - Benoît Poulain
  7. 74' - Verv. Wesley Moraes door Sofyan Amrabat
  8. 65' - Verv. Knowledge Musona door Pieter Gerkens
  9. 65' - Verv. Arnaut Danjuma Groeneveld door Dion Cools
  3'Dennis1 - 0
  19'Knowledge Musona1 - 1
  43'Hans Vanaken2 - 1

  Club Brugge heeft de eerste topper van het seizoen gewonnen tegen Anderlecht. Na drie goals in de eerste helft stond de eindstand al op het bord: 2-1. Nieuwkomer Rezaei en Wesley stonden samen in de spits, maar de Club-goals kwamen van Dennis en Vanaken. Anderlecht kreeg in het slot nog een penalty, maar de VAR draaide die beslissing terug.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Anderlecht (2-1)

  Club Brugge - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twaalf minuten voor tijd wijst ref Vertenten naar de penaltystip na een fout van Poulain op Amuzu, maar op aangeven van de VAR legt hij de bal toch buiten de zestien meter.
  • Man van de match: Hans Vanaken was met een assist en een doelpunt de architect van de overwinning van Club Brugge.
  • Opvallend: Club-aanwinst Kaveh Rezaei stond al voor de tweede keer in amper twee weken tijd tegenover de defensie van Anderlecht. In het shirt van Charleroi wist hij wel te scoren, vandaag lukte het de Iraniër niet.

  Drie doelpunten in onderhoudende eerste helft

  Club Brugge begon met duidelijk aanvallende intenties aan de topper en dat leidde al na drie minuten tot een eerste doelpunt. De defensie van paars-wit kon een eerste hoekschop nog afweren, maar bij de tweede kopte Dennis staalhard raak.

   

  Anderlecht had wat tijdig nodig om in zijn ritme te komen. Na tien minuten stak het een eerste keer de neus aan het venster. Santini kwam net te laat inglijden om een voorzet van Trebel richting doel te duwen.

   

  Even later was het wel prijs voor de bezoekers. Een snelle combinatie eindigde bij de tweede paal voor de voet van de vrijlopende Musona, die niet meer kon missen: 1-1.

   

  Daarna golfde de wedstrijd lekker op en neer, met een dot van een kans voor Club-aanwinst Rezaei aan de ene kant en een gekraakt schot van Dimata aan de andere.

   

  Net voor de rust voerde Club nog even de druk op, met goed gevolg. Vanaken zette zelf de combinatie op met Vormer en rondde de fraaie actie beheerst af.: 2-1 halfweg.

  VIDEO: Dennis gooit wel erg enthousiast in, inworp voor Anderlecht

  Club houdt voorsprong vast tot het einde

  De tweede helft begon nog met twee prima kansen voor Anderlecht, gemist door Saelemaekers en Santini, maar verwaterde daarna zienderogen.

   

  Het was zoeken naar nog wat grote doelkansen. Amuzu knalde na een fikse versnelling hoog over, aan de overzijde raakte Rezaei niet voorbij de sterk  tackelende Vranjes.

   

  Twintig minuten voor affluiten was daar toch bijna een derde doelpunt voor de thuisploeg. Poulain liep zich slim vrij bij een hoekschop, zijn kopbal botste via de binnenkant van de paal in de handen van Didillon.

   

  Kort daarna werd Poulain bijna de schlemiel van de partij met een overduidelijke fout op Amuzu, net op de rand van het strafschopgebied. Vertenten wees meteen naar de stip, maar herriep zijn beslissing op aangeven van de VAR. Dimata ving weinig aan met de vrije trap.

   

  In de slotfase probeerde Anderlecht nog wat druk te ontwikkelen, onder meer met de inbreng van Bakkali en Najar, maar de defensie van Club hield stand. Het bleef dus 2-1, het eerste puntenverlies voor Anderlecht.

  Verslag en reacties na Club Brugge - Anderlecht (2-1)

  Ivan Leko: "Het echte werk begint nu pas"

  • Ivan Leko (Club Brugge): "Over de hele wedstrijd bekeken waren wij de betere ploeg. We hebben meer gecreëerd, de 3-1 was dichterbij dan de 2-2. Vooral het begin van onze wedstrijd was heel goed – we hebben toch veel kansen gecreëerd tegen een topclub als Anderlecht – maar in een topper is het normaal dat de andere ploeg ook nog zijn momenten heeft. Ons echte werk begint nu pas. Onze ploeg is gevormd, nu moeten we de komende weken heel hard werken aan onze automatismen en aan alles wat de voorbije jaren onze sterktes waren."

   

  • Hein Vanhaezebrouck (Anderlecht): "Onze jonge spelers hebben getoond dat ze kunnen concurreren met meer ervaren spelers. Fysiek waren ze zeer sterk, maar in andere facetten van het spel was het wat minder. We kennen de Brugse sterkte op het middenveld, met Vormer en Vanaken. Ik denk dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken, maar kwalitatief was het voor mij niet voldoende. We moeten lessen trekken uit deze wedstrijd. Ik heb dingen gezien waar ik niet van houd, maar ik heb ook goede dingen gezien waarop we kunnen voortbouwen."

  VIDEO: Amuzu wil ingooien voor Club Brugge, maar dat mag uiteraard niet

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Club Brugge wint de topper tegen Anderlecht na een boeiende eerste en een mindere tweede helft. Eindstand: 2-1.
  2. tweede helft, minuut 94. Openda dwingt nog een hoekschop af, diep in de blessuretijd. Zo tikken de seconden weg in het voordeel van Club.
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Kaveh Rezaei eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Rezaei naar de kant. Rezaei heeft niet kunnen scoren in zijn debuutmatch voor Club, maar krijgt bij zijn wissel wel een stevig applaus van het thuispubliek.
  5. tweede helft, minuut 90. Vijf minuten extra. Er komen nog vijf minuten blessuretijd bij.
  6. tweede helft, minuut 90. "Anderlecht dringt aan, maar het is niet echt de grote druk.". Peter Vandenbempt op Sporza Radio.
  7. tweede helft, minuut 88. Trebel hoog over. Trebel was al even uit de partij verdwenen, maar laat zich nu toch nog eens opmerken met een mooie actie. Het schot is van veel mindere makelij.
  8. tweede helft, minuut 87. Club legt nog eens een prima combinatie op de mat. Vanaken twijfelt tussen een schot en een voorzet en levert dan een onzorgvuldige passje af, dat simpel onderschept wordt.
  9. tweede helft, minuut 84. Hein Vanhaezebrouck heeft intussen Najar en Bakkali tussen de lijnen gebracht. Kunnen zij het tij nog keren voor Anderlecht?
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Anderlecht, Andy Najar erin, Alexis Saelemaekers eruit