• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp brengt zichzelf in de problemen, maar nekt Cercle wel

  einde
  10
  1. 40' - Geel - Dino Arslanagic
  2. 23' - Geel - Lloyd Palun
  3. 20' - Geel - Dylan de Belder
  4. 16' - Rood - Omar Govea
  1. 86' - Geel - Jérémy Taravel
  2. 84' - Verv. Geoffry Hairemans door Nader Ghandri
  3. 80' - Geel - William Owusu
  4. 79' - Verv. Abud Omar door Yoann Etienne
  5. 76' - Geel - Adrien Bongiovanni
  6. 73' - Verv. Ivo door Egor Nazaryna
  7. 65' - Geel - Faris Haroun
  8. 55' - Verv. Dylan de Belder door Adrien Bongiovanni
  9. 54' - Verv. Johanna Omolo door Kevin Hoggas
  10. 48' - Doelpunt - William Owusu (1 - 0)
  48'William Owusu1 - 0

  Ondanks een vroege rode kaart en een penaltymisser heeft Antwerp een verdiende eerste thuiszege kunnen boeken tegen Cercle Brugge. De aanvallend zwakke bezoekers konden in 80 minuten niet profiteren van de man-meersituatie, goed voor de eerste nederlaag van het seizoen.

  Bekijk de goal uit Antwerp - Cercle Brugge (1-0)

  Video player inladen...

  Antwerp - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: De openingsgoal van Owusu was een godsgeschenk voor Antwerp. Zo kon de thuisploeg gecontroleerd tegenaanvallen.
  • Man van de match: Alle spelers van Antwerp verdienen een pluim omdat ze  bijna 80 minuten met tien speelden en toch de betere ploeg waren.
  • Opvallend: Voor promovendus Cercle is het de eerste nederlaag.

  Verslag van Antwerp - Cercle Brugge (1-0)

  Video player inladen...

  Govea en Hairemans maken het moeilijk in eerste helft

  In een duel tussen twee ploegen die nog niet verloren dit seizoen, nam Antwerp het initiatief.  De thuisploeg deed zichzelf in drie fases tekort. Owusu creëerde met een leuke schijnbeweging ruimte voor zichzelf, maar had minstens tussen de palen moeten trappen. Veel erger was de rode kaart van debutant Govea na een kwartier.

   

  Zelfs met tien bleef Antwerp aanvankelijk de betere ploeg. Juklerod zette zich goed door op links en ging graag liggen na een duw van Lusamba. Hairermans
  kon voor een voorsprong zorgen, maar schoot te centraal. Doelman Nardi redde
  met zijn voeten.

   

  Daarna volgden veel duels en discussies. Cercle kreeg wel twee goede kansen. Bruno werd perfect gelanceerd, maar schoot op Bolat. Even later verschalkte
  de spits Bolat wel, maar spatte zijn schot uit elkaar op de dwarslat.

  VIDEO: Aanwinst Mbokani laat zich al even zien op de Bosuil

  Video player inladen...

  Cercle heeft geen antwoord op vroege goal

  De tweede helft verliep wel helemaal zoals Antwerp het graag heeft. Cercle hielp daarbij na drie minuten een handje. Linksachter Abud deed rare dingen op een voorzet van Hairemans. In tegenstelling tot zijn tegenstander trapte Owusu niet over de bal. Hij scoorde van dichtbij.

   

  Antwerp kon daarna terugplooien voor eigen strafschopgebied en loeren op de tegenaanval. Cercle Brugge wist er geen raad mee, dat gaf trainer Guyot na de match ook aan. Een korte opflakkering na het inbrengen van Hoggas en Bongiovanni ging snel liggen.

   

  De beste kansen waren nog voor de thuisploeg, maar Nardi hield Owusu van zijn tweede goal en Hairemans dribbelde te lang om de match in een definitieve plooi te leggen.

  "We zijn het niet gewoon tegen zo een laag blok te spelen"

  • Laszlo Bölöni (coach Antwerp):  "De uitsluiting van Govea was een belangrijk moment. Net als de misser van Hairemans. Daarna moesten we ons herorganiseren om het evenwicht te herstellen. De rust kwam ons goed uit. Als je dan kan winnen, dan moet ik mijn spelers feliciteren. Ik denk dat we de zege verdienden." 
  • Laurent Guyot (Cercle Brugge): "Antwerp heeft niet onverdiend gewonnen. Ze bleven geloven in hun kansen met een man minder en scoorden. Wij hadden ook het gevoel dat we kansen hadden bij 0-0, maar we zijn het niet gewoon om te spelen tegen een laag blok van de tegenstander. Onze voorzetten waren slecht en we hebben ook niet voldoende atletische vermogen. Dit is een goede ervaring voor ons, maar we hebben 8 punten. Voor de toekomst verandert deze nederlaag niets."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 51. Einde match. Antwerp wint zijn eerste thuismatch van het seizoen nadat het bijna 80 minuten met een man minder stond tegen een offensief onmondig Cercle Brugge.
  2. tweede helft, minuut 91. Ai ai ai Hoggas. Cercle krijgt nog een laatste vrije trap, maar Hoggas trapt die gewoon hoog voorbij alles en iedereen.
  3. tweede helft, minuut 91. Er komen 4 minuten bij. Cercle heeft nog 4 minuten, maar een gelijkmaker hangt niet in de lucht op de Bosuil.
  4. tweede helft, minuut 88. Cercle probeert nog met de moed der wanhoop aan te vallen , maar het ontbreekt aan een goede ingeving tegen het blok van Antwerp. Ook Mercier ziet vanavond geen openingen.
  5. Gele kaart voor Jérémy Taravel van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 86
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Nader Ghandri erin, Geoffry Hairemans eruit
  7. Gele kaart voor William Owusu van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 80
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Cercle Brugge, Yoann Etienne erin, Abud Omar eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Hairemans en Nazarina spelen een counter slecht uit. Dit had de doodsteek kunnen zijn voor de bezoekers, maar de twee-tegen-twee-situatie eindigt met een makkelijke plukbal voor Nardi.
  10. Gele kaart voor Adrien Bongiovanni van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 76