• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren en STVV blijven wachten op 1e driepunter

  einde
  22
  1. 35' - Geel - Wataru Endo
  2. 32' - Doelpunt - Wataru Endo (1 - 1)
  3. 9' - Doelpunt - Nana Opoku Ampomah (1 - 0)
  4. 3' - Geel - Joachim Van Damme
  1. 90+3' - Geel - Aleksandar Vukotic
  2. 84' - Verv. Nana Opoku Ampomah door Beni Badibanga
  3. 84' - Verv. Cristian Ceballos door Duckens Nazon
  4. 79' - Doelpunt - Denzel Jubitana (2 - 2)
  5. 78' - Doelpunt - Alexis De Sart (1 - 2)
  6. 74' - Verv. Mohamed Buya door Yohan Boli
  7. 70' - Verv. Francesco Forte door Lamine Ndao
  8. 67' - Geel - Mohamed Buya
  9. 66' - Verv. Alexandre de Bruyn door Elton Acolatse
  10. 63' - Geel - Aleksandar Boljevic
  11. 61' - Verv. Joachim Van Damme door Denzel Jubitana
  12. 60' - Geel - Takehiro Tomiyasu
  9'Nana Opoku Ampomah1 - 0
  32'Wataru Endo1 - 1
  78'Alexis De Sart1 - 2
  79'Denzel Jubitana2 - 2

  De partij tussen Waasland-Beveren en Sint-Truiden heeft geen winnaar opgeleverd. De Sart leek in de slotfase voor de zege te zorgen, maar met een heerlijke knal bracht Jubitana de thuisploeg meteen weer langszij. Zo blijven trainers Ferrera en Brys nog steeds zonder zege achter.  "We worden vandaag koud gepakt door een absurde beslissing", zegt Marc Brys.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - STVV (2-2)

  Waasland-Beveren - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor het einde kan Jubitana de held van de thuisploeg worden met z’n tweede treffer van de avond. De invaller kan vrij koppen op een prima voorzet van Boljevic, maar mikt rakelings naast.
  • Man van de match: Nana Ampomah werd vanavond in de basis gedropt door Yannick Ferrera en bedankte al na amper 9 minuten met de openingstreffer. Het was het startsein van een sterke wedstrijd waarin hij ook aan de basis lag van de gelijkmaker van Jubitana.
  • Opvallend: Na vier speeldagen wacht zowel Waasland-Beveren als STVV nog steeds op z’n eerste overwinning. Waasland-Beveren verloor enkel tegen AA Gent, STVV is na vier gelijke spelen nog ongeslagen.

  Ampomah en Endo vertalen evenwicht in goals

  Wie vanavond iets te laat arriveerde op de Freethiel had geluk, want door problemen met de VAR werd de aftrap met ruim 10 minuten uitgesteld. Het eerste doelpunt liet daarentegen niet lang op zich wachten. Schryvers schilderde de bal perfect op het hoofd van Ampomah en die kopte Waasland-Beveren na amper 9 minuten al op voorsprong.

   

  STVV was meteen wakker en kwam iets voorbij het kwartier dicht bij de gelijkmaker. Buya bracht De Sart alleen voor Roef, maar de doelman won het pleit. Ook een poging van Bezus was de slap om Roef te verschalken.

   

  Aan de overkant voorkwam z’n collega een nieuwe opdoffer voor STVV. Een schot van Ampomah landde via een Truiens been bijna in doel, maar Steppe kon nog net een owngoal vermijden. Een belangrijke redding, want meteen daarna hielp Caufriez STVV ongewild weer in het zadel met ongelukkig balverlies. Endo nam het cadeau dankbaar aan en bracht de bezoekers weer langszij. 

  Zinderende slotfase levert geen winnaar op

  Geen vertraagde start van de tweede helft, al was Ceballos toch niet meteen bij de pinken. Buya bood hem na amper 5 minuten de 1-2 op een presenteerblaadje aan, maar de Spanjaard liet de kans liggen.

   

  Dan deed Bezoes het meteen daarna een pak beter. Hij jongleerde zich een weg door de thuisdefensie en nam ook Roef te grazen. Maar de goal werd op aangeven van de VAR afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Buya.

   

  Beide teams bleven voluit voor de overwinning gaan en in de slotfase leek STVV aan het langste eind te trekken. Invaller Boli schotelde De Sart de 1-2 voor en dit keer werkte die wel keurig af.

   

  Lang konden de bezoekers niet vieren. Amper een minuut na de 1-2 bracht Jubitana Waasland-Beveren weer langszij met een heerlijke knal. De invaller kwam in de slotfase zelfs nog dicht bij de winning goal, maar kopte van dichtbij rakelings naast.

  VIDEO: Bezoes in zak en as na nieuw puntenverlies

  Brys: “Afgekeurde goal is surreëel”

  Alweer geen overwinning voor Marc Brys en dat lag de trainer van STVV zwaar op z’n maag. “We gooien nog maar eens onze punten te grabbel. We hebben voluit voor de overwinning gespeeld. In de eerste helft voetbalden we veel te centraal, ook al hadden we gevraagd om overtal te creëren op de flanken. Zo scoorden we uiteindelijk ook.”

   

  “In de tweede helft hebben we dat meer gedaan. We hebben toch een zestal kansen gecreëerd. Het doelpunt van Bezoes dat werd afgekeurd, dat is echt surreëel. Je hebt een buitenspelfase aan de middellijn en minuten later wordt dat doelpunt gemaakt. Ik herinner mij een andere competitiewedstrijd van een paar weken geleden waarin de VAR niet mocht ingrijpen bij een buitenspelfase en nu herroepen ze een doelpunt.”

   

  “We maken al niet veel doelpunten, dus dat kwam hard aan. Uiteindelijk maken we dan toch nog die 1-2 en dan geven we een dom doelpunt weg. Zowel thuis tegen Cercle Brugge en Lokeren als vandaag verdienden we drie keer de overwinning. We vechten ervoor en spelen op een academische manier. Het is jammer dat je daarvoor niet beloond wordt. Vandaag werden we koud gepakt door een absurde beslissing.”

  Ferrera: “Een logisch gelijkspel”

  Yannick Ferrera had minder moeite met de eindscore. “Ik denk dat de uitslag fair is. Beide ploegen hebben veel kansen gehad en uiteindelijk is een gelijkspel logisch. Jammer genoeg gaven we de 1-1 weg en op het einde van de match kregen we nog de 1-2.”

   

  “Maar we zijn heel snel weer in de match gekomen door niet op te geven. We hebben heel snel gescoord met een heel mooi doelpunt van Jubitana. Ik ben tevreden over bepaalde zaken, wetende dat de ploeg nog niet klaar is voor andere zaken.”

   

  “We blijven bouwen op het positieve en zo gaan we beter worden. Het terugkomen in de match na een tegengoal in de laatste tien minuten is mentaal heel sterk. We hebben al bewezen dat we mentaal en fysiek sterk zijn. We hebben al drie keer gescoord in de laatste tien minuten, dat toont aan dat we niet opgeven. Die mentaliteit is het startpunt om aan iets te bouwen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Ook de vierde speeldag heeft geen overwinning opgeleverd voor Waasland-Beveren en STVV. Beide teams deelden de punten, het werd 2-2.
  2. tweede helft, minuut 94. Bezus baant zich een weg door de thuisdefensie en wordt foutief afgestopt door Vukotic. Die loopt zo nog tegen een gele kaart aan en geeft een vrije trap weg aan STVV. Maar die levert niks meer op, de bal landt in de handen van Roef.
  3. Gele kaart voor Aleksandar Vukotic van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Ook Boljevic waagt nog eens zijn kans. In plaats van af te spelen naar Ndao gaat hij voor eigen succes, zijn afzwaaier toont aan dat dat niet de goede keuze was.
  5. tweede helft, minuut 91. Bezus jaagt de thuissupporters nog eens de stuipen op het lijf met een niet onaardige vrije trap. Roef ziet de bal niet zo gek ver naast gaan.
  6. tweede helft, minuut 88. Jubitana laat de 3-2 liggen. Jubitana komt plots bijzonder dicht bij de 3-2. Boljevic schotelt hem een afgemeten voorzet voor, maar Jubitana kopt van dichtbij nipt naast. STVV kruipt door het oog van de naald.
  7. tweede helft, minuut 87. Geen van beide ploegen neemt vrede met een puntendeling. Acolatse haalt nog eens stevig uit voor STVV, maar zijn schot is binnen het bereik van Roef.
  8. tweede helft, minuut 84. Krampen bij Ampomah, hij moet naar de kant. Badibanga mag zo de slotfase volmaken voor Waasland-Beveren.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Waasland-Beveren, Beni Badibanga erin, Nana Opoku Ampomah eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Duckens Nazon erin, Cristian Ceballos eruit